Annons

Kallt citronvatten i kylskåpet!

Hej och hallå!

Jag hade ju köpt ca 30-40 citroner och lagt i min nya fruktskål inför förra veckans photoshoot. De kan snabbt bli mögliga när de ligger framme i värmen så jag gav hälften till Lupita (hushållerskan) och behöll resten själv. Jag skar upp två citroner och tog fram en fin tillbringare och fyllde upp med vatten. Snacka om att jag har druckit kallt citronvatten nonstop i två dagar.

Annons

Annons

Åkte hem till Anna idag och gav henne en liten gåva. Jag tror hon blev väldigt glad. Emma följde med eftersom hon var hemma för att ta P till hundtvätten/trimmaren. Anna bjöd på champagne och färsk frukt. I bakgrunden ser ni en tavla som Clinton, Annas man hade fått målad av en konstnär. Det är Ellies hjärtslag, man får ju alltid ett papper på barnets hjärtljud efter besök hos doktorn.

Tänk att P är så söt och har en sådan fin personlighet, ja förresten de har de flesta hundar. Hon var så glad att få leka med ellies leksaker.

Annons

Ja ni ser ju vem vi lekte med haha. Hon börjar likna Anna mer och mer tycker vi. Hon fick massor av pussar från P.

Annons

Vicky som ville ha mitt tunamelt recept. Jag är urdålig på att dela med mig recept. En gång blev jag osams med en tant därför att jag inte ville skriva ner receptet till henne. Hon tyckte så mycket om det jag hade tagit med mig till knytkalaset. Jag tror att det var något svenskt så jag tänkte asch du kommer aldrig att hitta vissa ingredienser så det är ingen ide. Hon finns inte längre och jag har så dåligt samvete när jag tänker på hur envis jag var. Kom igen människa hur jobbigt är det att skriva ner ett recept? Så därför Vicky så får du nu mitt recept.

Allt du behöver är en fin burk tonfisk i vatten 340 gram, knippe hackad persilja, halv röd lök (fint hackad), majonäs, sour cream (typ crème fraîche), grön lök, salt, peppar och lite citron peppar. Mixa ihop allt och kyl. Sedan behöver du cheddar cheese, tomat, pickles och surdegsbröd. Grilla brödet på spisen på räfflat järn, sedan på med osten och smält, sedan tonfiskröran och 3 skivade tomat skivor och tillslut kan du lyxa till det och lägga en till stark cheddarcheese skiva och sedan en till brödskiva. Flippa mackan så båda sidorna blir grillade. Skär upp mackan på snedden och servera med pickles. Jag tar ett foto på Kamrans macka som jag kommer att göra ikväll när han kommer hem så får ni se imorgon.

Ha en fin torsdag allihop. Kram Maria

Jag ska förresten göra en tid hos doktorn imorgon. Tyvärr så tror jag att jag har kommit in i klimakteriet och jag är helt olycklig. Har inte riktigt känt mig som mig själv de senaste 3 veckorna. Vad är nu detta för något nytt i mitt liv. Nej inte min still att inte alltid vakna upp och vara glad. Har ni upplevt klimakteriet eller är ni i smeten just nu? Ugh vad gör man?

Annons

 

Dela på:

22 kommentarer till “Kallt citronvatten i kylskåpet!”

 1. Nettan skriver: 25 juli, 2019

  Hej Fina Maria

  Vad mysigt att ni var hos Anna o grattade henne. Och att sötnosen P var också med hon är så fin med sin rosett. Ja håller med det är gott med citron i vatten eller gurkskivor, så fräscht. Jag har inget tips på klimakteriet, jag har haft turen att ej känt något, men bra att du går till läkare för jag vet att vissa har de mycket jobbigt

  Kramisar Nettan


 2. Ammi skriver: 25 juli, 2019

  Vad är det Emma har tatuerat i nacken? Alla syskonens födelsedatum kanske…? 🙂


 3. Lena skriver: 25 juli, 2019

  Hej Maria! Jag är född 67 & klimakteriet känner jag av. Började förra sommaren. Sov dåligt, värmevallningar och kände mig ”hängig” i stort sett hela tiden. I våras började jag med ingefärashots och att göra och dricka kombucha varje dag. Började också springa 2 ggr i veckan (3 km varje gång man ska inte överdriva😂) Peppar peppar just nu mår jag väldigt bra. Det kommer säkert i skov. För jävligt när det pågår. Gillar dig och din blogg. Kram Lena


 4. Kristina F skriver: 25 juli, 2019

  Jag har också hamnat i klimakteriet sen ett par månader tillbaka och det är tidigt då jag bara är 46. Går hos gyn och utreds för vissa mer jobbiga symtom än andra.
  Jag vaknar dock glad 🙂
  Emmas P är ljvlig, man vill bara ta upp henne och gosa med henbe.
  Citroner är så fräscht ,ska försöka börja mer med det sen i vattnet jag med.
  Vaknar upp till ännu en solig och fin dag i Falsterbo. Alltså vilken strand, det är som att vara utomlands.
  Kramiz Kristina F


 5. Anneli skriver: 25 juli, 2019

  Jag har varit där redan två år och det är ingen dans på rosor… Innan jag fick hormonbehandling blev jag osams med flera på jobbet och det är verkligen inte min stil! För att inte tala om hur jag behandlade min snälla man 🙁
  Lycka till hos gyn, hoppas att du får hjälp snabbt!


 6. Sandra E skriver: 25 juli, 2019

  Hej Maria
  Citronvatten är så fräscht att dricka och speciellt nu när det är så varmt här.Det har varit ett strålande väder här sista tiden och vi har det riktigt varmt…idag varnade dom för höga temperaturer.Så jag tror inte det blir att göra så mycket nytta idag …tänkte städa lite men tror nog man får ta det lite lugnt istället.Är bara lite orolig för min mamma som är gammal och har dåligt hjärta för det är påfrestande med sån här värme.Men man ska inte klaga ..det är ju underbart att vi får ha riktigt sommarväder.
  Åhh Maria misströsta inte för vad som håller på att hända med dig..det blir bättre sen ..men det är jobbigt med svettningar och att man sover dåligt…energin kanske inte är på topp och man är trött…men det är så olika .
  Ha en fin dag
  Kram Sandra E


 7. Wenche skriver: 25 juli, 2019

  Hei Maria,
  Lille P er bare så utrolig søt❤️❤️ Ellie også ❤️
  Jeg er også i overgangsalderen, men er heldig, det eneste jeg merker er at jeg blir kjempevarm av og til men det går over etter ca.1 minutt. Begynte da jeg var 46. Håper du får hjelp!
  Klem


 8. Karin M skriver: 25 juli, 2019

  Hej Maria!
  Vilken mysig dag ni har haft hos Anna och lilla söta Ellie.
  Ja tavlan med Ellis hjärtslag är så otroligt fin.
  Gott med äkta citronvatten, jag själv gillar ju också att äta citronerna 😊 De är också jättegoda att grilla, och perfekta att städa micron med 🤗
  Jag själv har inte märkt av själva klimakteriet, förutom att min mens bara försvann. Så jag kan inte komma med varken tips eller råd, men hoppas du får hjälp hos din läkare.
  Idag är min plan att bara ta det lugnt, det blev ett hektiskt dygn med barnbarnen, vi har haft så mysigt och roligt, men jag behöver ändå ta det lugnt och vila idag.
  Så det blir bikini på och bad i vår pool, vi har underbart väder nu, strålande sol och 32 grader i skuggan ska vi få idag. Då trivs jag och njuter 🤗
  Massor med kramar från mig 💕💕💕


 9. Anki skriver: 25 juli, 2019

  Halloj!
  Gott med citronvatten 👍 Då får man i sig lite vitaminer också 😊
  Häftigt med hjärtslagen. Sånt får man inte här vad jag vet.
  Klimakteriet märkte jag inte mycket av. Jag fick några korta vallningar och sen försvann mensen. Dock vet jag att en del har väldiga besvär med vallningar och humörsvängningar.
  Idag kommer yngsta sonen med sambo och barn till ön. Ska bli kul 👍😀
  Fint väder har vi också och ca 20 grader i vattnet 😃 Får se om jag tar mig ett dopp …..
  Ha en bra dag!
  Kram Anki


 10. Monica skriver: 25 juli, 2019

  Hej Maria!
  Inte kul att känna sig nedstämd. Ibland är det en del av livet men är du i klimakteriet så kan det ju bli så. Det är bara väldigt individuellt så hoppas du får bra hjälp. Att träna och ta promenader samt vila är också bra.
  Otroligt fin tavla på Ellies hjärtslag! Ellie och du är så fina på bilden.
  Vi är fortfarande ute på camping i denna värme och det är lite väl varmt men vi slöar och har det bra ändå.
  Kram Monica


 11. Linda skriver: 25 juli, 2019

  Hej Maria
  Jag kom i klimakteriet redan i 43 års ålder. Mensen upphörde ganska snart.Vallningar och ett humör som påminner om ungdomens pms. Svårigheter att sova kom som ett brev på posten. Har fått insomningstabletter men inte hormoner. Återfått blödning två gånger och då ska man söka läkare(enligt min gynekolog). Senaste blödningen visade på aktivitet i ena äggstocken så än är det inte över, fyller 47 år på onsdag.

  Som någon skrev så är det ju individuellt och man ska ta hjälp om man mår dåligt.

  Tack för en fin blogg. Jag har följt dig i många år men tror aldrig inte att jag kommenterat någon gång.

  Jag bor i en stad inte långt ifrån där Anna kommer. Fin byxdress hon fick.

  Jag har varit länge ledig då jag arbetar som lärare. Varit en vecka på Mallorca med familjen och sonens flickvän. Nu njuter vi på båten i skärgården på varma klippor, idag är det 30 grader varmt. Jag har också varit i Stockholm för lite egen tid med min lillasyster som nyligen flyttat dit. Tog en sväng till Ullared med dottern och min mamma. Älskar sommarlov och att ta dagarna som de kommer.

  Ha en fin dag


 12. Dalkullanannanykvist skriver: 25 juli, 2019

  HejBästaMaria 🙂
  Ja det är gott med citron vatten.. Så mysigt ni har hos Anna och Ellie.. Hon är så fin ❤️ Kul att Emma och lilla P är med.. Så söt ❤️ Ha en fin dag och fin Torsdag du med.. Här blir d att försöka ta d lungt i värmen.. Måste besöka nån affär iaf, tur att d är svalt i affärerna som tur är.. Ha d fint kraam AnnaN ❤️


  1. Dalkullanannanykvist skriver: 25 juli, 2019

   Hej igen 🙂
   Förlåt glömde skriva att jag hoppas det går bra hos doktorn!!
   Stor kram ❤️❤️


 13. Janeth skriver: 25 juli, 2019

  Jag hade klimakteriebesvär ca 8 år! Vallningar, dålig sömn och olustig. Ville inte äta östrogen utan provade naturpreparat med varierande effekt.Bättre nu tack och lov! En läkare sa häromdagen att en del har besvär ända upp i 70 års åldern. Huvva! Bra att du kollar upp vad som kan göras.


 14. Riitta skriver: 25 juli, 2019

  Hej.Det är så härligt att läsa allt det du skriver och så underbara bilder. Klimakteriet, det är inte av kul.Jag åt tabletter åtta år och mådde så bra.Min läkare ville att jag slutar eller allafall har ett uppehåll. Huja hur jag sover dåligt.Värmevallningar och toabesök. Humöret hålls uppe än som tur är.😊.Hoppas du får hjälp .Det är inte värt att må dåligt och lida. Vi ska ju njuta nu när barnen är stora😀


 15. Jeanette NymanKallt%20citronvatten%20i%20kylskåpet skriver: 25 juli, 2019

  Hej Maria

  Jag förstår precis vad du känner det är en jobbig tid jag har själv varit där i några år redan det är tyvärr precis så trist som alla sa när man var ung.

  Men jag vill tipsa dig om östrogentabletter de hjälper man sover bättre och blir gladare.

  Hoppas du får hjälp och mår bättre snart onödigt att lida och må dåligt.

  Soliga hälsningar från 31 grader varma Sverige.

  Kram Jeanette


 16. Malin skriver: 25 juli, 2019

  Hej Maria !
  Härligt att se allihopa 🙂
  Jag själv har druckit så mycket dem här dagarna för att det är så varmt. Klimakteriet är nog ingen höjdare…
  Man kan ju vara i förklimateriet och jag kan nog tänka mig att jag är där med tanke på mina up and downs ibland. Har också bokat tid i augusti för att kolla om det stämmer. Gaaaaa men det kommer att ordna sig Maria men ge hjärna tips om du får några. Östrogen plåster finns ju och hormonspiralen ska kunna lindra.
  Lycka till ! Ha det fint
  Kram Malin mallan ❤️❤️❤️


 17. Katarina skriver: 26 juli, 2019

  Hej Maria,
  Född – 65, som dig tror jag??
  Fick klimakteriebesvär i början av året. Trodde först att jag var sjuk (vallningar = feber🤪). Började träna styrketräning 2 – 3 gånger i veckan. Ofta i grupp, body pump vilket ger högintensiv träning (ökad puls). Vallningarna har betydligt reducerats (om träning nu är orsaken). Har läst att vid högintensiv styrketräning kan symtom minska med 44%. Positiva bieffekter är fastare kropp😜. Gillar bland annat reducerade ”kärlekshandtag” och ”gäddhäng”. Fastare lår och rumpa. På sikt ska styrketräning ochså motverka benskörhet.


 18. Lena M skriver: 26 juli, 2019

  Så tråkigt med dina besvär, jag har inte kommit dit än. Men är i åldern att det kan ske när som helst. Fråga din mamma hur hon upplevde klimakteriet, har hört att det ofta blir likadant.
  Jag måste också säga att jag tycker att du har utvecklat din blogg på ett utomordentligt sätt, visar mycket mer av vem du är (känns det som) och mycket ärligare och mer intressant. Jättefin layout(heter det så) och superkul att följa. Ha en fin dag, kram.


 19. Gunbrittdraktanten.blogg.se skriver: 26 juli, 2019

  Hej Maria!
  Så mysigt ni har det med lilla Ellie.
  Klimakteriet är ingen rolig tid. Har själv gått igenom det och hade svettningar och dåligt humör drygt tio år. Vill inte skrämma dig men…..Det sägs att vi får det likadant som våra mödrar och i mitt fall stämde det verkligen. Det är några år sedan det slutade så nu är livet tillbaka där det ska vara.
  Ha det så gott.
  Kram
  Gunbritt


 20. Vicky skriver: 26 juli, 2019

  Tack Tack Tack!!!!!
  Blev verkligen så GLAD att du tog dig tid till att skriva ner receptet!!! Nu ska jag se till att skriva ner det i min receptbok. Tonfisken är iallafall inhandlad och nu är det resten kvar…och ni som inte har tillagat den…gör det för den är supergod!!

  Tack ännu gång!!


 21. Margareta skriver: 27 juli, 2019

  Hej på er
  Vad roligt att ni grattade Anna på hennes dag. Ellie är så himla söt och sötare blir hon. Samma sak för lilla P. Verkligen två personligheter, lika gamla är de med sötnosarna.
  Klimakteriet kan vara jobbigt för många, har hört mina väninnor berätta och även sett hur de lider. Några har tagit östrogen och det har hjälpt bra. Jag är lyckligt lottad, min mens slutade då jag var 48 år. Det var det. Sen har jag aldrig märkt något, inga humörsvängningar, inga svettningar eller något annat. Var bara som att trycka på en strömbrytare och sen inget mer. Har hört att det är bra att röra på sig men det gör ju du. Äta mycket sojabönor. Hoppas det bättrar sig och var något tillfälligt.
  Kram Margareta 💖


Annons

Laddar