Annons

Foodtasting!

Hej och godmorgon!

Låter inte som om det är bra att ta bort fjunen i ansiktet. Den här grejen som jag köpte rakar i och försig inte utan den ska försiktigt skrapa av fjun. Jag tror att jag får kolla upp det här lite mer för jag har ju inte skägg så att säga.

Annons

Sara och Hanna jobbar på sina nya bloggar och snart är de redo att göra sitt premiärinlägg. Jag låter er veta när det händer.

Wenche du kommer att ha det så härligt i Grekland. Hoppas ni får fint väder och får en chans att bada och gå på härliga promenader runt omkring stället där ni kommer att bo. Eller ni kanske ska hoppa mellan de olika öarna.

Annons

Jag tror att man börjar med mammografi här i 40 årsåldern och sedan blir man inkallad en gång om året. Allt gick bra idag och jag får mitt svar på måndag.

Imorgon ska jag göra en intervju om hur livet är efter 50 år haha. Passar ju perfekt nu efter allt konstigt jag har gått igenom de sista veckorna.

Var på mataffären idag och köpte även ugh jag tror dom heter lupiner. Jag måste säga att jag gör många nya vänner tack vare min registreringsskylt. Alla undrar om jag är svensk och jag säger ja det är jag. Sedan får jag höra hela deras svenska anknytning till Sverige. Jag tycker bara att det är kul speciellt när dom inte kan uttala våra städer.

Annons

Idag träffade jag Marie och Hanna och vi skulle provsmaka lite italiensk mat till Kamrans och Maries kalas. Vi valde mellan att hyra en pizza firma som kommer med en ugn och gör hur många pizzor du vill ha för ditt party. Gästerna får välja precis vilken topping som dom gillar sedan skär killen upp pizzan och alla smakar. Det här är alltså goda och lyxiga pizzor. Eller så skulle vi servera italiensk mat. Vi tre var överens om att det blir PIZZA!!!!!

Plus annat gott som sallader, ostbricka med mera.

Ikväll åt Marie och jag en färsk grillad lax over en bed av varma rödbetor och haricot verts med en granatäpplesås. Jättegott kan ni tro.

Jag kommer till Sverige den 25 augusti och stannar i några dagar. Det kommer att bli mest jobb så tyvärr ingen tid för bloggträff denna gång. Synd!

Annons

Låter som om ni alla har det bra. Skönt att höra.

Kram Maria

Dela på:

16 kommentarer till “Foodtasting!”

 1. Nettan skriver: 16 augusti, 2019

  Hej Fina Maria

  Vad gott att ni ska ha pizza och en massa goda tillbehör på festen, när blir de?

  Vad skoj att Sara o Hanna börjar på ny bloggportal, jag tittar in ibland hos dom, jag kanske har missat på deras sida att de har berättat att de skulle ha uppehåll för senaste inlägget är från maj

  Vilken tidning ska du göra intervju? Berätta gärna när den kommer ut
  Välkommen till Sverige den 25 augusti

  Idag ska jag rensa bland skor och stövlar, det är ett tag sedan jag gjorde de och bäst att passa på vid ledighet

  Trevlig helg
  Kramisar Nettan


 2. Ammi Uppsala skriver: 16 augusti, 2019

  Halloj!
  Pizzavagn låter helt fantastiskt!
  Tur att det inte blir bloggträff den 25/8 för då är jag i Wien!
  I helgen ska jag rensa hemma och åka och lämna grejer till välgörenhet. De bjuder alltid på kaffe och kanelbulle efter att man har donerat till dem. Gott!
  Ha en trevlig helg!


 3. Gunbrittdraktanten.blogg.se skriver: 16 augusti, 2019

  Hej Maria!
  Blommorna du köpte heter Gladiolus och är mina absoluta favoriter. Lupiner är det många här i Sverige som anser vara ogräs. Hihihi.
  Låter super med pizza och härliga tillbehör.
  Önskar dig och dina nära och kära en underbar helg.
  Jag och min man startar den med ett gympass ikväll och sedan lite fix och trix hemma.
  Kram
  Gunbritt


 4. Karin Jsonperlemormor-farmor.bloggplatsen.se skriver: 16 augusti, 2019

  Hej Maria!
  Lax är gott, den godaste laxen jag ätit,
  åt jag för ett par veckor sen på en restaurang.

  Lupiner är en av mina favoritblommor,
  o det är inte de du köpt om jag nu inte är helt fel ute.

  Här har det också varit mycket rensning,
  vi ska flyta o mycket har hamnat hos Röda korset nere i byn,
  de har varit väldigt glada över det vi gett dem.
  Vi har varit där flera omgångar o än är det inte slut.
  Innan vi tänkte på Röda korset var det mycket vi slängde.
  //kram..


 5. Lena M skriver: 16 augusti, 2019

  Wow, så gott det ser ut med laxen. Jag älskar lax i alla former, och gjorde tidigare så mycket laxrätter så den mellersta sonen numer avskyr lax. Oooops!!
  I veckan gjorde jag en matig sallad med grillade laxkuber. Gott.
  Kram


 6. Wenche skriver: 16 augusti, 2019

  Hei Maria,
  Så god den laksen såg ut!! Jeg elsker også laks, men synes ørret er enda bedre! Jeg bruker å steke den i ovnen sammen med purre og gulerøtter. Poteter, rømme og sweet chili som tilbehør, SÅÅ godt 😋
  Ja, håper det blir fint i Grekenland. Som du kanskje husker så har vi et hus på Skopelos, en liten øy med ca. 5000 innbyggere 🇬🇷 Det er blitt vårt andre hjem, og vi storkoser oss der. Blir nok både bading, promenader og god mat og vin 😊
  Ønsker deg en flott helg ❤️
  Klem


  1. Karin M skriver: 16 augusti, 2019

   Men Åhh Wenche vad härligt det låter med eget hus i Grekland 🤗
   Önskar dig en skön semester.
   Kram från mig


   1. Wenche skriver: 16 augusti, 2019

    Hei Karin M!
    Tusen takk 😊 Ja, det er herlig å ha sitt eget hus i en liten gresk by, 5 minutters gange fra strandpromenaden og alle tavernaer 🥰
    Klem


 7. Wenche skriver: 16 augusti, 2019

  Hei Maria,
  Så god den laksen såg ut!! Jeg elsker også laks, men synes ørret er enda bedre! Jeg bruker å steke den i ovnen sammen med purre og gulerøtter. Poteter, rømme og sweet chili som tilbehør, SÅÅ godt 😋
  Ja, håper det blir fint i Grekenland. Som du kanskje husker så har vi et hus på Skopelos, en liten øy med ca. 5000 innbyggere 🇬🇷 Det er blitt vårt andre hjem, og vi storkoser oss der. Blir nok både bading, promenader og god mat og vin 😊
  Ønsker deg en flott helg ❤️
  Klem


  1. Wenche skriver: 16 augusti, 2019

   Oj, fikk melding om at det var feil på bloggen din så min kommentar ble visst sendt to ganger 😂😂


 8. Karin M skriver: 16 augusti, 2019

  Hej Maria!
  De underbara blommorna som du har köpt heter Gladiolus, de är så ståtliga och magnifika. Brukar sätta såna lökar ute varje vår, få se om de kommer hinna börja blomma i år, har ju inte varit nån vidare värme 😔
  Men åh så perfekt att kunna hyra en pizzeria som kommer hem och fixar pizzorna 🤗
  Välkommen hem till Sverige 🤗 Jag förstår att du har tight schema då med mycket jobb, och att tiden inte riktigt räcker till för en bloggträff då också.
  Ja nu är vi hemma igen efter att ha varit hos mamma några dagar, har även träffat min storebror och min storasyster, vi träffade också P’s storebror, samt njöt av utflykter vid havet och mammas goda mat 🤗
  Massor med kramar från mig 💕💕💕


 9. Monica skriver: 16 augusti, 2019

  Hej Maria!
  Jag fick barndomsvibbar när jag såg att du köpt Gladiolus. Min mamma köpte alltid det när vi var till torget. Hon hade dem alltid i en stor vas på golvet.
  Laxen såg jättegod ut. Tillbehören är också goda.
  Här börjar det bli lite svalare men jag var på rea idag och köpte mig en ärmlös klänning. Den satt så skönt så jag tog den. Man kan väl ha något över om inte annat. Jag är annars en ganska frusen person.
  Kram Monica


 10. Dalkullanannanykvist skriver: 16 augusti, 2019

  HejBästaMaria 🙂
  Pizza på kalas blir ju bra, för det är något som alla gillar..
  Haha kul att folk kommer fram när de ser registrerings skylten och att du får höra olika historier.. Så spännande 🙂 Trist att d inte blir någon bloggträff.. Men ibland hinner man inte allt och det är förståeligt ❤️ Ni ska jag gå ut en stund.. Ha en fin dag kraam AnnaN ❤️


 11. Kristina F skriver: 16 augusti, 2019

  Jag tycker Gladiolus är så vackra och har ofta det i en jättevas på golvet. 😀
  Vad coolt att ni hyr en pizzeria som fixar till det för er.
  Catering av olika slag hör man ju talas om men pizza på det sättet vet jag inte om jag har hört om här.
  Åh så kul att dem är på gång igen med bloggandet.
  Vill ju gärna följa dem och deras spännande liv. 😃
  Ja din reg skylt är cool . Förstår att folk gärna frågar om den. 😍
  Imorgon ska vi på överraskningsfest för vår kompis . Ska bli så kul att se hans min när han ser alla gäster.
  Kramiz Kristina F


 12. . Karin Lagergren skriver: 17 augusti, 2019

  Hej Maria!
  Häftigt att kunna hyra en egen pizzeria och att själv kunna bestämma vad man vill ha och alla kommer nog att bli nöjda. Fränt med din regskylt på bilen och kul att folk kommer fram och berättar sin historia.Här hemma bara regnar det till och från men ser fram emot September då vi åker till Grekland i en vecka och får förhoppningsvis lite sol. Ha det gott!
  Många kramar Karin Lagergren ❤️


 13. Margareta skriver: 20 augusti, 2019

  Vad synd att det inte blir någon bloggträff, saknar dig. Förstår att du har fullt upp med allt ändå då du är i Sverige.
  Var en jättebra idé detta med pizza bagare och nybakat på festen. Har inte hört talas om det i Sverige. I Egypten bakar de inga goda pizzor, så det gäller att äta i Sverige.
  Grillad lax är supergott.
  Kram Margareta 💖


Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar