Annons

Hade Ni en fin Halloween?

Buu huuu vad Halloween är tråkigt numera. Ugh jag ser inte det roliga i det hela längre. Ni kan inte ana vad mycket Halloween dekorationer det fanns i vartenda affär/butik. Jag har bara höstdekorerat och det känns lagom för mig. Igår hade jag gjort amerikansk chili som serveras med olika toppings tex sourcream, ost, cilantro, röd lök och green onion. Nybakat bröd i ugnen med en klick smör på. Marie kom över och vi satt på farstun hela kvällen. Jag delade ut godis eftersom jag var Elsa igen haha! Kamran var chill i hans hemmakläder. Hanna och Rudy kom förbi och sa hej. Emma och lilla P var också här.

Annons

Jag antar att Halloween night börjar bli poppis hemma i Sverige och visst är det kul när barnen är små och de klär ut sig till något gulligt. Sedan efter att åren går så blir det bara fest och blod tycker jag. Ok nu vill jag inte låta som en negativ Halloween kuse!

Satt med Emma och Molly på farstun innan gästerna (trick or treaters) kom. Jag är Elsa från Frozen och hade en liten krona i håret med en turkos sten.

Annons

Jag hoppas att pojken med den stora påsen har en väldigt bra tandläkare haha!

Några av mina favoriter var ändå…

Annons

Jag sa till Anna att den här bubben vill jag plocka och äta upp 🙂

Hanna och Rudy spenderade kvällen hos Rudys systers familj innan de kom hem till oss och hade en kopp te. Hanna var en ballerina och Rudy var en rappare, har tyvärr glömt namnet.

Familjen Montazamis partypar Diego och Sara älskar att klä ut sig och de är väldigt duktiga på det.

Annons

Det här är ett typiskt collegefoto på ett gäng rumskamrater och som kommer most likely att vara vänner för resten av livet. Nicho är i mitten och han är Johnny Depp!

Ok nu till något nytt. Vet ni var detta är? Det är en flowerwall som min kompis Marie gjorde till hennes dotter Christina på hennes bridalshower. Vi har nu fått låna den till Hannas kompis Madisons bridalshower som är nu på söndag. Det kommer att bli en brunch med champagne och en lätt lunch av massor av godheter.

Annons

Den här blomväggen ska vi sätta upp imorgon och dekorera lite runt omkring så att det känns lite romantiskt och kvinnligt! Vi alla kommer att ta massor med kort framför denna blomvägg. Det är ju bara tjejer som kommer till dushen. Alla som kommer att vara med i bröllopet (Cabo San Lucas, Mexico) är alltid inbjudan av the maid of honor och brudens mamma till en härlig lunch med presenter och lekar. Jag är så stolt över min lilla partyfixare Hanna. Hon är som en snigel och undersöker allt väldigt noga, vilket betyder att man får ha tålamod om man erbjuder sig att hjälpa till. Hon vill att det ska vara perfekt för hennes bästa vän.

Detta är ett torn som vi ska servera makarons på. Det står på ett vitt kakfat med fot och vi kommer att ha blommor på bottenvåningen och sedan fina makarons på andra våningen sedan tänkte vi fylla upp den tredje våningen med bär (björnbär, hallon och jordgubbar. Fler makarons och sedan någon fin blomkvist på toppen. Har ni något annat tips kanske?

Annons

Vi ska också göra två blomsterarrangemang och jag tänker vita hydrengea med lite grönt och kanske vita rosor. Hanna och jag beställde 8 palmblad som vi tänker dekorera med i olika vaser. Vad tycks?

Imorgon ska Marie och jag pochera en färsk lax som vi ska ta med oss på söndag. Jag har fått ett jättegott recept av Malin på en sås som man serverar till den inkokta laxen. Laxen serveras ju lite kallare än rumstemperatur.

Ok dags att koppla av och vänta på Kamran. Kanske går vi ut och äter en bit mat.

Kram till er alla. Jag ska förresten ta kort på påsen där det fanns röda päron i så vi kan se vad dom heter. Kanske finns de även i Sverige! Jag fixade till salladen så nu kommer den att bli ännu bättre. Visar er på söndag.

Maria

Annons
Dela på:

12 kommentarer till “Hade Ni en fin Halloween?”

 1. Nettan skriver: 2 november, 2019

  Hej Fina Maria

  Härligt inlägg med många bilder, alltid lika skoj. Vilken fin blomstervägg, ska ni alla då på bröllop i Mexico ? Jag gillar ej Halloween, vi tänder ljus hos på gravarna på kyrkogården hos våra nära som ej finns hos oss mer, men finns på ett sätt hos oss ändå
  Ha en fin helg
  Kramisar Nettan


 2. Kristina F skriver: 2 november, 2019

  Kul att få se så fina kort 🙂
  Gillar Halloween på ett lätt sätt.
  Förr brydde jag mig inte det minsta om det men nu med barnbarnet är det kul att göra spöken och hänga i fönstret.
  De minsta som klär ut sig är ju också så söta. 🥰
  Aldrig sett nån sån Bridal matta innan.
  Kommer nog bli otroligt snyggt och att dessutom använda som fotovägg blir ännu tjusigare.
  Idag tar vi hundarna med oss till stan på promenad.
  Ett besök på kyrkogården får det också bli.
  Igår upptäckte jag en fuktskada inne i duschen… får se vart det leder. 🤔
  Sånt är inte roligt. Har nog med elände ändå. 😄
  Trivs du bra i ditt hår utan extensions eller har du satt i nya ?
  Är din lipoma helt borta nu ?
  Kramiz Kristina F


 3. Anki skriver: 2 november, 2019

  Godmorgon!
  Dom senaste 20 åren har vi varit i stugan på ön och där kommer inga och hojtar ”bus eller godis”. Så nej, inget Halloween för oss. Dessutom är ju Halloween den sista oktober men eftersom det oftast är en vardag flyttas springet till lördan.
  Vi går till kyrkogården på Alla Helgons Dag och minns våra nära och kära som inte finns med oss längre.
  Nu har ni mycket att stå i inför bridalshower. Det kommer bli jättefint.
  Det finns päron med rött skal i Sverige, det är bara lite sent på säsongen nu.
  Ha en bra dag!
  Kram Anki


 4. Wenche skriver: 2 november, 2019

  Hei Maria,
  Nei, jeg liker ikke halloween så vi feirer ikke.
  Kom hjem fra Polen på torsdag, hadde en hyggelig tur med masse shopping 😊
  I helga er jeg på besøk av en barndomsvenninne og vi har det kjempekoselig. Så fint å holde kontakten etter så mange år. Har du kontakt med noen av dine barndomsvenner, Maria?
  God helg til deg og dine ❤️
  Klem


 5. Karin M skriver: 2 november, 2019

  Hej Maria!
  Här ringde det på dörren två gånger på Halloween, båda gångerna var det en storebror i 10-12-årsåldern som var ute med sin utklädda lillebror. Så gulligt, och givetvis fick ju då storebrorsan också godis av mig 🤗
  Det känns som Halloween firades mer, här där vi bor, i slutet på 90-talet, och sen har det gått tillbaka lite.
  Vilken superfin blomstervägg, den kommer bli underbar som bakgrund till fotograferingen. Jag tror det kommer bli jättebra så som ni tänkt med macarons och bär på det fina våningsfatet. Mitt tips, jag kanske hade lagt till några skivor/bitar av någon vitare frukt också, delvis med tanke om man vill ta frukt och så är man rädd att spilla på sig, så behöver man inte oroa sig för fläckar på kläderna, och så delvis för jag tror det blir fint till 🤗
  Det kommer bli så fint när ni dekorerar med hortensior och monsterabladen, de båda är jättefina växter.
  Den här helgen går åt till att hjälpa äldsta sonen att flytta, de har köpt ett nytt och större hus.
  Massor med kramar från mig 💕💕💕


 6. Monica skriver: 2 november, 2019

  Hej Maria!
  Vad mycket kul ni har för er. Roligt att få vara med och fixa inför bröllopet.
  Ellie var supersöt in sin jordgubbsklänning!
  Jag är inte så mycket för Halloween men hade i alla fall köpt lite godis ifall det kom några ”busungar” och det gjorde det. Jag har höstpyntat utanför entrén. Det är allt. Laddar upp inför advent som jag älskar. Har ännu inte satt upp något ute men några grannar har det.
  Kram Monica


 7. Margareta skriver: 2 november, 2019

  Hej fina Maria 💖
  Jag säger som du, Halloween är inget för oss. En kul grej för barnen möjligtvis. Har varit på kyrkogården och tänt ljus för min älskade Mamma och Pappa. Är så fint med alla ljus. Känner hur mycket jag saknar dem vid dessa tillfällen.
  Lilla Ellie är min favorit bland alla, så söt som jordgubbe. Svårt att inte äta upp henne hihi.
  Sara och Diego är hur häftiga som helst waoow.
  Blomstertäcket är verkligen vackert och feminint. Hoppas vi får se det när det är uppsatt sen.
  Lät gott med laxen. Ska laga fisk imorgon.
  Ha en fortsatt fin helg
  Kram Margareta 💖


 8. Dalkullanannanykvist skriver: 3 november, 2019

  HejBästaMaria 🙂
  Nej det blev en lugn halloween här.. Måste vara kul när det kommer små söta firar och knackar på dörren.. Jag ser aldrig några här.. Och det är ju lite trist.. Du passar fint som Elsa.. Ni har alla klätt ut er bra, men lilla Ellie hade nog finast dräkt på sig.. Vilken söt liten jordgubbe.. Hihi jag med mina trötta ögon precis när jag bläddrade fram fotot, trodde det var fullt med popcorn som låg i sängen.. Men ser den att d är blommor.. Vilket fint konstverk.. Ett blomster täcke.. Ni kommer fixa allt så fint.. Ha en fin dag kraam AnnaN ❤️


 9. Angelica.B skriver: 3 november, 2019

  Hej fina Maria! 🙂
  Jag kan inte annat än att hålla med dig. Känns som halloween var större förr. Större för de små. Idag är det mest en anledning för de äldre att festa 🙂 Jag jobbar på en akutmottagning och jag kan ju säga att det kom in både vampyrer, zombies och rosa blodiga kaniner som den ena efter den andra hade gjort sig illa.
  Vissa var så berusade så dom inte ens kände smärtan fören dom fick se röntgenplåten! 🙂
  Däremot gillar jag Alla Helgons Dag när många tänder ljus och minns dom vi förlorat. Det lyser så fint på gravarna runt omkring.
  Härligt när du lägger upp så många bilder 🙂 Blomsterväggen är helt otroligt fin! Väldigt snällt att hon lånade ut den
  Ha en fortsatt trevlig helg!
  Kram Angelica


 10. Malin skriver: 3 november, 2019

  Hej Maria !
  Lite halloween blir det men inte lika mycket som när barnen var mindre. Ebba hade middag här hemma med vänner och vi var på bio. Har varit på spa med tjejerna i Dalarna några dagar så mysigt . Åh så fint med väggen av blommor , kommer bli jättefint. Kul att du träffade Malin och hennes man . Kommer bli kanon i december med träff och försäljning.
  Stor kram / malin mallan ❤️❤️❤️


 11. Gunbrittdraktanten.blogg.se skriver: 3 november, 2019

  Hej Maria!
  Vilket underbart inlägg från dig med fantastiska bilder. Blomväggen ser fantastisk ut. Tornet med macarones kommer bli super.
  Den absolut vackraste bilden var absolut på lilla jordgubben Ellie, så himla söt hon är.
  Nu ska jag göra mig iordning för att åka på hockey.
  Ha en fortsatt härlig söndag.
  Kram Gunbritt


 12. Jessica skriver: 3 november, 2019

  Jag har precis kommit hem från New York där jag varit med man och barn i fem dagar. Vi tittade på Halloween paraden, så häftigt! Det har alltid varit en dröm för mig att åka till USA och nu uppfylldes den drömmen! Det var helt fantastiskt! Jag hoppas att jag kan åka tillbaka snart igen!
  Kram Jessica🌸


Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar