Annons

Vi börjar närma oss 2020!

Fasiken vad nära vi är ett nytt år! Hjälp kommer vi att klara av 2020 utan problem? Hoppas att alla våra tankar, planer och önskan faller på plats för oss alla i allafall.

Vi (Kamran och jag) är fortfarande lite sjuka. Vi kommer att bli ok men det tar kanske en dag eller två till innan kroppen är på humör. Jag hoppas verkligen att det blir innan Nyårs afton.

Annons

Annons

Haha Copper och Molly håller mig sällskap medans jag bloggar. Kamran ligger på soffan mittemot och fotar. All jul är nu borta, det finns inte ett spår utav julen. Ja förutom alla mina fina ljusträd. Jag gjorde faktisk lite extra organisation med mina julsaker, både på vinden och i garaget. Jag gav massor till min hushållerska som hon blev väldigt glad över. Jag är så himla glad att jag upptäckte mössan!!! Har man en bad hairday så åker mössan på. Ja inte riktigt bad hairday utan spar på locktångens värme!

Sara fick några fluffiga kuddar av mig och jag ser redan att de kom till användning. Det är ju det bästa när man kan ge till sina barn från deras barndomshem. Ja inte för att det är så gammalt men varför inte dela med sig och göra en god återvinning.

Annons

Jag har en fråga till er alla. Hur hanterar ni ett 3 veks ljus? Då menar jag ett fint lyxigt ljus som har 3 vekar. Jag har inte riktigt koll på det hela eftersom 2 vekar alltid drunknar i vax och allt blir en enda röra. Nu kommer jag att härdanefter bara köpa en veke. Massor av ljus har blivit slösade eftersom jag inte fått häng på det hela. Hur gör ni?

Jag fick detta lyxiga ljus på min födelsedag och nu brinner det så fint. Tyvärr efter några tändningar och fler timmar så kommer allt att bli ojämnt. Vad gör jag för fel?

Kram till er alla från mig. Maria 👩🏼

Annons
Dela på:

14 kommentarer till “Vi börjar närma oss 2020!”

 1. Kristina F skriver: 29 december, 2019

  När du tänder ett så stort ljus för första gången så ska du klippa av veken 1 cm. Sen måste du låta ljuset brinna i ett par timmar tills allt smält. Oftast 3-6 timmar och därefter klipper du veken lite lite till.
  Så gör jag och mina brinner fantastiskt fint.
  Fått lära mig det på alla ljuspartyn jag varit på genom åren.
  Voluspaljusen är så underbara och luktar gott.

  Nu drar det med stormsteg mot 2020 ja. Får hoppas på ett bra år.

  Idag ska jag göra nåt jag inte gjort på väldigt länge, titta på en hundutställning. Som jag saknar den tiden då jag kunde vara aktiv i det.

  Heja dig som delar med dig av din heminredning ! Klimatsmart.
  Kramiz Kristina F


 2. Britt skriver: 29 december, 2019

  Godmorgon från ett kallt Skåne,
  Brrr tur man får i sig lite varmt kaffe och en o annan pepparkaka🙄.
  Krya på er💞
  Vårt ljusträd lyser upp altanen så det inte är så mörkt.
  Jag tycker också det är svårt med flera vekar i ljusen. Jag köper bara vanliga numera.
  Hälsa familjen och det ser mysigt ut med vovvarna.
  Kram Britt💕


 3. Nettan skriver: 29 december, 2019

  Hej Fina Maria

  Ja snart är det redan nytt år, tiden går fort. Hoppas ni blir friska snart, mysigt att Copper o Molly är hos er. Gällande ljusen så gör jag som Kristina, Lycka till med ljusen
  Ha en fin söndag och fortsatt krya på er
  Kramisar Nettan


 4. Malin skriver: 29 december, 2019

  God fortsättning fina Maria! Dom säger att första gången man tänder ett ljus med 3 vekar så ska det brinna minst 2 timmar, vet inte om det är för att stearinet ska ånga bort liksom. Sen är dom rätt känsliga för kort brinntid, dom ska brinna minst 1 timme varje gång för att stearinet ska ånga bort o försvinna i stället för att vekarna ska drunkna. Du kanske har gjort så, om inte så prova!!!
  Ha en härlig start på 2020!!
  Kramis <3


 5. Karin M skriver: 29 december, 2019

  Hej Maria!
  Precis så som Kristina skriver har jag också lärt mig ang 3-veksljusen, så prova gärna det om du inte redan har gjort det 🤗
  Ja nu är det inte mycket kvar av 2019, har ni planer inför nyårsafton? P jobbar till 22:15, jag är hembjuden till vår dotter på mat, dryck och trevligt sällskap.
  Massor med kramar från mig 💕💕💕


 6. Anki skriver: 29 december, 2019

  Godmorgon!
  Värst vad influensan satt i länge, hoppas den släpper snart.
  Jag har aldrig treveksljus längre eftersom dom måste brinna så länge varje gång.
  Ja snart är det år 2020. Tiden går fort. Vi hoppas på ett bra år.
  Du är mycket omtänksam som tänker på dina närmaste och ger bort sånt som du tröttnat på. För den som får det är det ju nya saker.
  Ha en bra dag!
  Kram Anki


 7. Angelica.B skriver: 29 december, 2019

  Godmorgon från ett regnigt Sverige! ❤️
  Fy, idag har förkylningen även hoppat på mig. Inte bra då jag har 6 jobbnätter framför mig.
  Min nyårsafton blir att spendera på jobbet. Känns ändå helt okej.
  Dock vet jag redan vilken typ av patienter som kommer komma in.. 😔🤔
  Här är julen fortfarande kvar. Har inte riktigt haft orken till att plocka bort den än. Men den får gå efter nästa helg när jag är ledig! 🙂
  Helt otroligt att 2020 snart är här! Minns när det skulle bli 2000 som om det vore igår! Vi håller tummarna på ett bra år 🙏
  Kram Angelica 🌸


 8. Gunbrittdraktanten.blogg.se skriver: 29 december, 2019

  Hej fina Maria!
  Skönt att ni är på bättringsvägen. Så tråkigt vara sjuk.
  Det är inte klokt att det här året snart är slut. Var tar tiden vägen. Ju äldre man blir ju fortare går den. Gäller verkligen att njuta varje dag.
  2020 ser jag verkligen fram emot då jag bestämt mig för att det ska bli mitt bästa år. Det ska bli det år då allt faller på plats och att jag framför allt ska gilla mig själv mycket mer. Det där med självkänsla är inte alltid så lätt men har äntligen insett att jag likaväl som andra är värdefull.
  Önskar dig och Kamran god bättring.
  Kram Gunbritt


 9. Monica skriver: 29 december, 2019

  Hej Maria!
  Krya på er båda två. Hoppas ni mår någorlunda till nyårsafton.
  Jag har aldrig haft ett ljus med tre vekar men det är säkert fint. Du får prova tipsen du fått.
  Vi har lata dagar sen vi kom hem förutom att ta hand om en massa tvätt. Min man är hemma och vi ser massor på TV.
  På nyårsafton ska vi ha knytis med goda vänner. Vovven får följa för säkerhets skull. Han är inte rädd för raketsmällar men man vet inte vad som händer i grannskapet.
  Kram Monica


 10. Malin skriver: 30 december, 2019

  Hej Maria !
  Skönt att ni mår bättre och att du redan har jul städat. Åh så skönt.
  Ja snart är det ett nytt år och jag och Reine har 22 årig bröllopsdag på nyårsafton !! Vi ska vara hemma och äta middag med våra goda vänner som faktiskt var bestman och tärna på vårat bröllop.
  Ha det fint Maria . Krya på er.
  Stor kram / malin mallan ❤️❤️❤️


 11. Dalkullanannanykvist skriver: 30 december, 2019

  HejBästaMaria 🙂
  Oj har du redan plockat bort julen.. Jag åker hem på tisdag, så mina julsaker försvinner också nån dag framöver.. Tråkigt att julen gick så fort.. Jag hade gärna stannat i Dalarna längre.. Jag har aldrig haft ett sånt tre veks ljus, men jag ser att du har fått bra tips här på sidan 🙂 Ja nu är det snart nytt år.. Fy så fort det går, snart är man väl 90 år!! Haha😂Fina ni är du, Molly och Copper.. Kanske vovvarna också vill ha en egen blogg hihi.. Mysiga kuddar Sara fått utav dig.. Det är alltid bra om man kan ge bort.. Ha en fin dag kraam AnnaN ❤️Och krya på er ❤️


 12. Malin Th skriver: 30 december, 2019

  Hej Maria.
  God fortsättning! Här har det också varit lite hostigt och ont i halsen.
  Vi var på kryssning upp till Kemi över juldagarna med våra bästa vänner, jättehärligt.
  Nu till nyår ska vi vara hemma, äta hummer och dricka bubbel.
  Krya på dig och ha en fin måndag när du vaknar till den.
  Kram Malin Th


 13. Karin Lagergren skriver: 30 december, 2019

  Hej Maria!
  Skönt att ni är på bättringsvägen. Vi kom hem från fjällen i går så idag ska jag städa bort julen. Tänk vad ett år går fort och nu hoppas vi på ett bra 2020 och att man får vara frisk och smärtfri. Krya på er!
  Många kramar Karin Lagergren ❤


 14. Maria Bern skriver: 30 december, 2019

  Idag kom julkortet från dig och din familj! Tack snälla jag blev så glad! Gott Nytt År på er! Stor kram


Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar