Annons

Modiga jag!

Hallå mina fantastiska vänner!

Här leker livet fast det blåser som tusan. Pratade precis med mamma i telefonen och hon sa att det blåste även i Ängelholm idag. Jag håller nu på att planera vad jag ska köra för tema på mina utemöbler, ja kuddar och mina 3 parasoller. Tänker faktiskt lite åt det svartas hållet. Svart och beige blir som en liten popp!

Annons

Ni kan inte ana vilken matstress jag har gått igenom de senaste två dagarna. Kamran bjöd in Sanam och hennes pappa på middag igår. Sanam är dotter till Bettys (Kamrans mamma) syster som nyligen gått bort vilket är sorgligt.

Jag skulle göra min goda linguine med clamsauce som alla älskar och till det tänkte jag göra en ceasarsallad och göra dressingen själv med ansjovis. Kamran tyckte att det kanske behövdes något mer så han föreslog en rätt som är persisk och heter Tahchin Morgh och den innehåller bland annat kyckling och ris. Jag googlade rätten genast och den såg så svår ut att göra. Nej sa jag genast till bubben detta kan jag inte laga men han övertalade mig och efter det kunde jag knappt sova och det låg över mig som en riktig börda.

Annons

Jag var klar med middagen och dukningen 10 minuter innan gästerna kom. Sara och Hanna med deras pojkvänner kom också. Jag har en ny klänning från märket Reformation, not bad! Alltså mitt Baccarat champagneglass sitter som klister i min hand haha.

Annons

Tänder ljusen i mina fina Moments by MM kristall ljusstakar. Jag älskar verkligen min servis tycker att den är så bra att duka med. Jag bytte sedan ut växterna på bordet till en stor bukett med vita tulpaner och andra vita småblommor. Jättevackert!

Missa inte Copper som ligger och trycker ner kudden i min svivelfåtölj.

Vad tycks? Ser det inte gott ut? Om det är någon läsare här på bloggen som har gjort denna rätt låt mig genast veta. Alla tyckte att det var så gott och jag kände mig lättad. Pastan var också fenomenal!

Annons

Här är Sanam, Kamrans kusin och vi hade en mycket trevlig kväll. Hon berättade om livet i Iran och hennes framtidsplaner. Sanam är gift och har två små barn. De tänker kanske köpa ett hus här så de kan komma och hälsa på och njuta av solen under sommaren.

Cool sculptingen gick bra och nu väntar jag bara på resultat 🙂

Karin Lagergren hoppas då verkligen inte att du behöver fler operationer. Hoppas att du inte har ont. Lillemor jag har inte hört talas om Parasits movie men jag ska kolla upp det. Kamran och jag har inte varit på bio på ett tag. Carina jag säljer tyvärr inte väskor längre dom är slut. Bra Lotta att du förklarade att Oatly inte är svenskt. Nettan jag tror inte det blir någon mer bädding med Fyrklövern. Ibland provar dom ju på att göra olika saker under en kort tid. Doppar tårna så att säga.

På onsdag ska jag göra en Youtube grej med några svenskar. Det kan ju bli kul.

Vi hörs imorgon och jag har inte glömt bort tävlingen. Jag ska fråga Anna igen och se om vi fick svar från Allas.

Annons

Maria

Dela på:

17 kommentarer till “Modiga jag!”

 1. Britt skriver: 10 februari, 2020

  Hej Maria
  Å Copper 😍😂😂Hon är ju för söt.
  Klänningen är jättefin. Ditt hår också.
  Roligt att träffas och hålla kontakt med släkt o vänner.
  Jag har min mamma här igen, hon tycker ensamheten är jättejobbig.
  Ha en fantastisk vecka.
  Kram Britt💗


 2. Karin M skriver: 10 februari, 2020

  Hej Maria!
  Wow vilken fin dukning, älskar din fina servis 🥰
  Maten ser jättegod ut, jag kan tänka mig det smakade bra.
  Skoj att prova någon ny maträtt, men förstår din oro att göra den och bjuda på när du inte gjort den nån gång tidigare 🤗
  Ja fy så det har blåst, ändå har vi varit väldigt förskonade här hos oss jämfört med södra och västra Sverige.
  Massor med kramar från mig 💕💕💕


 3. RoseMarie skriver: 11 februari, 2020

  Hej Maria! Så fin dukning. Din servis är så vacker. Vi har delar av den och dina vackra kristallglas + även din vackra julservis. Alltid vackert med ljus och blommor till dukningen. Du är så fin i klänningen och dom vita bootsen. Ditt hår är alltid så snyggt långt som kort. Så roligt med tävling. Ser så gott ut det du har på bordet. Du är så duktig på all sortes mat. Här har det blåst väldigt kraftigt idag och regnat mycket. Denna veckan blir en lyxvecka, ska bli underbart. Startade idag med ansiktbehandling, så skönt. Imorgon ska jag på manikyr och på onsdag till frissan. Sedan blir det Stockholm i 4 dagar. Bl.a ska vi på Antikmässan. Ska bli så trevligt att få träffa våra vänner igen som ställer ut. Tittade på Oscarsgalan. Mycket vita klänningar i år. Tittade du på galan ? Kram från din vän Rose-Marie.


 4. Nettan skriver: 11 februari, 2020

  Hej Fina Maria

  Tack för ditt svar
  Sötnosen Copper njuter fullt ut de märks. Du bjöd på mycket gott låter de som, alla var säkert super nöjda
  Ibland kollar jag in Sara o Hannas blogg men ska dom lägga ner de nya bloggarna? jag var inne i söndags då var de inte uppdaterat inlägg sedan december

  Kramisar Nettan


 5. Gunbrittdraktanten.blogg.se skriver: 11 februari, 2020

  Hej Maria!
  Det där gjorde du bra och du lyckades få 10 min innan gästerna kom. Coolt.
  Cool är även din klänning som du klär så bra i och som du säger champagneglaset passar dig perfekt.
  Vilken vacker dukning du gjort och Copper är så cool där han ligger och observerar.
  Är säker på att alla var supernöjda efter de ätit allt gott du bjöd på.
  Ser fram emot tävlingen med spänning.
  Önskar dig en fantastiskt dag
  Kram


 6. Monica skriver: 11 februari, 2020

  Hej Maria!
  Vad fint du gör för era gäster! Det var säkert jättegott. Att ha olika färger på ljusen var en kul idé. Hade jag aldrig kommit på…
  Din klänning var så snygg. Gillar själv småblommiga mönster.
  Idag blir det en lugn dag. Igår var det fullt upp och då behöver jag ta det lite lugnare. Det har slutat blåsa och solen tittar fram och det är så fint.
  Kram Monica


 7. Stina skriver: 11 februari, 2020

  Kanske dina svar och kommentarer passar bättre på kommentarsidan än på din bloggsida, eftersom de berör enbart de personerna som skrivit där och inte övriga bloggläsare. Bara ett förslag.


 8. Dalkullanannanykvist skriver: 11 februari, 2020

  HejBästaMaria 🙂
  Oj då förstår jag verkligen att du var orolig.. Men du lyckades ju med maten 🙂
  Haha jag såg inte Copper först så jag letade.. Så skönt hon ligger där 😍 Det blåste jätte mycket igår och i förrgår.. Det var läskigt tycker jag.. Tänk om det skulle komma nåt stort föremål flygandes 😱
  Vilken fin klänning du bär, gillar den och färgerna..
  Åh va fint du har dukat och gjort iordning.. Fint med ljusen i olika färger.. Kul att träffa Kamran kusin.. Trevligt om de flyttar närmare.. Ha en fin dag.. Sj ska jag träffa min nya handläggare på Försäkringskassan och jag är lite nervös 😱 Får hoppas det går bra.. Ha det fint kraam AnnaN ❤️


 9. Anne- Britt skriver: 11 februari, 2020

  Hei, Maria.
  Så fint du har pyntet. Koselig med besøk!
  I dag hentet jeg pakken jeg har ventet på: Jeg har nemlig spandert på meg de vakre middagstallerkene til serviset ditt Christmas Moments (fra Firkløveren). Jeg hadde ikke sett serviset i virkeligheten, så jeg var veldig spent på hvordan det ville bli. Og jeg er så fornøyd, det var akkurat så flott som jeg håpet. Gleder meg til å bruke det til neste jul 🙂
  I dag skinner solen hos oss og det føles litt som vår ute, herlig!
  Ønsker deg en fin dag!
  Klem fra Anne- Britt 🙂


 10. Amanda skriver: 11 februari, 2020

  Oatly är visst svenskt 🙂 det utvecklades vid lunds universitet och har sitt huvudkontor i Malmö. Är jätteglad att det säljs i USA nu. Läs mer här : https://www.oatly.com/se/about-oatly


 11. Louise skriver: 11 februari, 2020

  Oatly är visst svensk. Grundat i Landskrona, där tillverkningen fortfarande är. Huvudkontor i Malmö. Att man sedan har investerare, dvs tar in pengar från ägare i andra länder tycker jag är en helt annan femma 🙂


 12. Lena M skriver: 12 februari, 2020

  Så fin och gullig hon ser ut, Kamrans kusin. Härligt att våga prova nya rätter, det älskar jag att göra, men visst är man nervös när man ska bjuda på det. Men det ser fantastiskt gott och spännande ut. Här hemma blir det potatisbullar med baconfräs/bönor och lingon idag. Enkelt och gott.
  Ha en finfin dag alla!


 13. Malin Th skriver: 12 februari, 2020

  Hej Maria.
  Förstår din stress men ny maträtt till gästerna! Alltid skönt att ha lagat rätten innan en middag, bra gjort!
  Copper är så söt! Vem älskar inte att borra ner sig i en mjuk kudde.
  Här är det en solig dag, härligt att det bara blir ljusare ute.
  Ha en fin dag.
  Kram Malin Th


 14. Anki skriver: 12 februari, 2020

  Halloj!
  Snygg klänning och du klär väldigt fint i champagneglaset 😉
  Maträtten ser god ut och var det säkert också. Kul att pröva lite nytt.
  Ha en bra dag!
  Kram Anki


 15. Karin skriver: 12 februari, 2020

  Hej Maria! Vad du är duktig att laga persisk mat ! Är också gift med en iranier men vågar mig sällan på nån persisk mat ! Synd för det är så gott !! Har ätit på Seaside Palace nära Redondo Beach bla.


 16. Lena skriver: 12 februari, 2020

  Hej! Vad roligt att se! Tahchin har jag lagat många gånger👍. Har egentligen ingen koppling till Iran men lärde mig laga detta i början på 80-talet då många iranier flyttade till vår lilla stad i Dalarna. Mhv Lena


 17. Kristina F skriver: 12 februari, 2020

  Alltså vilken dukning så fin ! Så jädra coolt med olikfärgade ljus, det har inte ens slagit mig innan att man kan ha. Ska jag definitivt prova nästa gång.
  Här har blåst storm i flera dagar, en 2,5 ton tung container på min mans jobb välte . Då är det starka vindar.
  Kramiz Kristina F


Annons

Laddar