Annons

Ringer mamma varje dag :)

Hej på er!

Jag tycker inte att det är roligt att min mamma är i riskzonen för Corona viruset. Vi är tre syskon som har mer än daglig kontakt med henne och ber att hon inte ska gå ut och träffa folk utan stanna hemma. Jag vet att min mamma Anita kan göra hennes egna kloka beslut men det är bra att vi verkligen låter henne veta att vi är här ifall det behövs något. Jag bad mamma att bara beställa mat och allting hon behöver från och med nu. Ja jag ska kolla upp om Systembolaget levererar sa hon haha! Thats my momma! Ja skämt åsido så är det viktigt att vi alla tänker på de som har varit våra största hejarklackar i våra unga dagar och låter dem veta att nu är vi här för att hjälpa och supportra dem.

Annons

Idag tog jag en långpromenad med Copper och vi skulle promenera hem till Hanna för att hämta upp henne och sedan skulle vi tillsammans promenera ner till Starbucks och efter det skulle vi gå till Nekter och köpa en green drink (selleri, fennel, persilja, ginger och citron). Det började regna när jag var halvvägs hemma hos Hanna så jag fick ringa henne så att hon kunde hämta upp oss.

 

Annons

Men jag måste ju få säga att jag älskar mina ICIW byxor och sportsbehå. Till det har jag en vit ICIW topp och deras svarta windbreaker jacka runt midjan. Jättesköna gymkläder och de är ju ett svenskt företag!!!! Äger någon av er nått från dom? Om inte så kan jag fråga om jag kan få någon slags rabatt till mina bloggvänner? Anna kommer hem på onsdag så jag ska fråga henne när vi ser varandra. Hoppas nu att Anna får en safe och lugn hemresa till Los Angeles.

Tur att jag har Hanna som jag kan busa med under dagarna. Vi gick sedan till mataffären för att köpa lite färsk frukt och såg att det var så många tomma hyllor och absolut inga egg eller kött att få tag i. Så idag gjorde jag en enkel pytt i panna och köpte rödbetor och kommer att steka ett par egg till Kamran när han kommer hem.

Annons

Emma och hennes pojkvän Michael kom också hem för att hämta upp en gammal laptop som Emma hade haft. Den ville inte riktigt ladda upp sig så vi antar att den behöver ett nytt batteri. Jag kom på att jag också har en laptop så jag gav den till Michael. Jag bad att de skulle vänta med att ta bort all data innan jag har frågat Anna ifall det är någonting vi måste spara. Nu börjar jag tänka att oj vad detta en god idé att bara ge bort din laptop. Jaja Emma kan ju alltid ta tillbaka den.

Så i det långa hela tycker jag att min fina kudde passar väldigt bra för mig. Den är mjuk och gosig! Jag kommer att hålla mig så mycket hemma som möjligt så vi alla håller oss friska.

Margareta oj vad jobbigt när din man är i Carol och du kan inte åka dit just nu. Klaudija allt är slutsålt när det gäller min väskkollektion. Vi har lagt ner MB eftersom det var så svårt att få tag i tyg och vi hade inga tygkontakter som sålde tyger i en mindre skala.

Lisbeth jag är inte mycket för tatueringar men Emma gjorde denna tatuering i nacken helt ismyg. Jag måste säga att jag gillar den eftersom det är födelsedatumen på alla mina barn och det är Emmas syskon. Jag tycker att det har en fin mening. Jag vet inte om hon ska lägga till våra gamla datum haha!

Annons

Ammi pinsamt att dom behövde fråga om vem som hade 1:a i engelska!!!!

Super kram till er alla och vi hörs imorgon.

Maria

 

Dela på:

15 kommentarer till “Ringer mamma varje dag :)”

 1. Nettan skriver: 17 mars, 2020

  Hej Fina Maria

  Förstår att ni har mycket kontakt med din fina mam Anita. Hur går det med Catharina hon arbetar väl på SAS ? Det är ju så många som fått gå där ifrån och även från andra arbetsplatser
  Jag har Leo tights från ICIW som jag köpte förra året och de är så sköna, finns på bild i april på insta
  Kramisar Nettan


 2. Anki skriver: 17 mars, 2020

  God morgon!
  Det är bra att mamma Anita inte utsätter sig för eventuell smitta, det ska vi alla tänka på att göra. Sen kan jag berätta att Systemet har hemleverans 🙂
  Det kommer bli många småföretag som går i konkurs efter det här, många är redan på väg. Det är inte bara dom stora företagen som varslar men det är dom det skrivs om i pressen.
  Nej, jag har inget från ICIW. Funderar på att förnya mina träningskläder så det kan vara ett alternativ.
  Sitter hemma och jobbar idag för tredje dagen. Det blir många Skype-möten och mail och telefonsamtal. Saknar att träffa kollegorna face to face. Hoppas det inte blir för länge det här.
  Ha en bra dag!
  Kram Anki


 3. Sandra E skriver: 17 mars, 2020

  Hej Maria
  Ja nog är detta en konstig situation med allt.Nu kommer Finland också att stänga sin gräns och stänga skolor och alla över 70 år i karantän.
  Förstår att du är orolig för din mamma.Vi har hållit oss hemma och minimerat antalet besök på butik..storhandlar så vi klarar oss några dagar..inte bunkrar..tänker på att det måste ju finnas kvar nåt åt andra också.Det är väl det man kan göra att inte vara på onödiga ärenden och hålla sig hemma så långt det går.Förhoppningsvis så kanske det då minskar spridningen och ebbar ut.Har inte varit orolig men visst är det otäckt så man vill verkligen göra det man kan för att inte bli smittad eller smitta någon om man skulle få nån förkylning.
  Ha en trevlig dag
  Kram Sandra E


 4. Ammi Uppsala skriver: 17 mars, 2020

  Halloj!

  Det var lite kul med 1:a i engelska med tanke var du befinner dig nu 🙂
  Jag är orolig för mina 70+ föräldrar. Min mamma är väldigt aktiv så för henne är det svårt att vara hemma. Pappa är lite mer stillasittande, tycker om att se på tv och läsa tidningar och böcker. Jag ska iallafall börja handla åt dem nu. Pappa har en tid på vårdcentralen idag och det tycker jag inte om att han ska behöva gå dit… Annars här på jobbet förbereder vi oss för att jobba hemma. Har fått en stor skärm så jag slipper sitta och titta i den lilla laptoppen.
  Släktingarna i Minnesota har skickat bilder på tomma hyllor i affärerna, det är toapapper, cornflakes, blöjor, ägg som saknas. Godishyllorna är fulla 🙂
  Ha en bra dag!


 5. Lena skriver: 17 mars, 2020

  Jag gillar inte tatueringar heller speciellt mycket men mina två döttrar har gjort varsin likadan. Min man, deras pappa, har armeniska som modersmål så de har skrivit ”min syster är mitt allt” (på ryggen, ungefär där bh bandet hamnar) på armeniska. Bokstäverna är ca 1.5 cm höga så ingen enorm tatuering men så fin betydelse och ett vackert sätt att hedra sitt armeniska ursprung.


 6. Gunbrittdraktanten.blogg.se skriver: 17 mars, 2020

  Hej Maria!
  Det är bra att ni håller kontakten med mamma Anita. Det är super att man kan beställa mat och få det hemskickat för att undvika att utsätta sig för några risker. Vi som är äldre får verkligen tänka oss för.
  Har inte hört talas om ICIW men tränar ju inte så mycket heller, hihihi, så har inte behövt kolla efter träningskläder. Vi var väldigt duktiga ett tag min man och jag men har blivit så slö på sista tiden. Nu i Corona-tider är det ändå inte läge att ta upp träningen igen utan vi avvaktar till det är säkert. Vi tillhör båda riskgruppen så därför tar vi det coolt ett tag.
  Ja gillar tatueringar och att tatuera in sina syskons födelsedatum är supercoolt. Själv skulle jag vilja ha kinesiska tecknet för draken då jag enligt kinesiska horoskopet är född i drakens tecken. Dessutom älskar jag drakar vilket också är anledningen att både min mail och min blogg har draken i namnet. 🙂
  Önskar dig en underbar dag.
  Kram
  Gunbritt


 7. Karin M skriver: 17 mars, 2020

  Hej Maria!
  Jag förstår att du vill ha daglig kontakt med din mamma. Min mamma fyller 87 år i år, jag är orolig för henne om hon skulle få Corona 😔
  Jag tycker det kan vara fint med tatueringar, i vår familj är alla tatuerade utom jag.
  Var dotter har en bild på sina bröder och texten För välden är ni en person för mig är ni hela världen. Jag började gråta när jag såg den, tycker det var så fint 🥰
  Den sitter ungefär där Emma har sin tatuering.
  En fråga Maria 🤗
  Om du hade en 1:a i engelska, hade du då svårt att förstå och att göra dig förstådd när du flyttade till USA? Eller gick det lättare då när du var på plats?
  Massor med kramar från mig 💕💕😊


 8. Camilla skriver: 17 mars, 2020

  Tipsa mamsen om Vinoteket. Kör hem o det är fina o bra viner där. Lycka till


 9. Malin skriver: 17 mars, 2020

  Hej Maria !
  Ja det är verkligen som att bo i en torktumlare i denna värld. Det är ”bara ” att andas och följa det som sägs och vara försiktig och speciellt att ta hänsyn till varandra. Förstår känslan med din mamma , känner samma sak med mina föräldrar. Ta tand om er allihopa / kram Malin mallan ❤️❤️❤️


 10. Monica skriver: 17 mars, 2020

  Hej Maria!
  Härligt att se dina bilder och läsa din blogg. Det är så mycket oro nu men det är då jätteviktigt att hitta positiva saker.
  Jag borde kanske vara orolig över min hälsa men jag måste tro på att det kommer att gå bra. Som jag berättat innan så har jag mitt ena barnbarn här och äldsta sonen. Det är så mysigt att få umgås med dem. Det är ljusglimtar i tillvaron. Annars är det mycket som är annorlunda nu och inställt. Inte mycket är som vanligt. Vi bor dock på en lugnare plats och inte i någon storstadsregion.
  Ta han om er alla!
  Kram Monica


 11. Kristina F skriver: 17 mars, 2020

  Ja man får vara rädda om varandra nu och visa att man bryr sig ännu mer.
  Hellre ringa en gång för mycket än för lite.
  Gillar hennes tatuering, så fin ! Själv har jag ju tre stycken som jag är väldigt glad för.
  Wow vad snygg du är i träningskläderna ! Jag har inga från det märket men skulle gärna ha ett par sådana byxor på promenaderna.
  Igår var jag hos veterinären med min 8 åriga hund på seniorkontroll, hon blev godkänd.
  Härligt när det är så. Imorgon ska jag med 6 åringen på ny sköldkörtelkontroll, än är inte hennes värde stabilt.
  Kramiz Kristina F


 12. Margareta skriver: 17 mars, 2020

  Hej
  Förstår att det känns otroligt för din mamma. Hoppas hon håller sig inne och slipper eländet. Tack för din medkänsla för att vi sitter här där vi sitter på varsitt håll.
  Vilka snygga träningskläder du har. Sköna är det med säger du, det är ju viktigt.
  Här är det oxå tomt i vissa hyllor och folk hamstrar.
  Kram Margareta 💖


 13. Dalkullanannanykvist skriver: 17 mars, 2020

  HejBästaMaria 🙂
  Bra att ni har mkt kontakt med eran gulle mamma.. Att handla hemifrån på nätet som sagt är ju tryggt just nu.. Man ska inte ge sig ut i onödan.. Jag är också orolig för mina föräldrar och familj 😢 Fy jag önskar bara att Corona försvann..
  Nej jag har inga ICIW tränings kläder.. Måste kolla upp.. Aldrig hört talas om.. Kläderna du har på fotot är så fina och ser sköna ut.. Vilken gosig kudde 💞Fint med bokstäver.. Jag tycker en del tatueringar kan vara fina, speciellt de med fint budskap el mening.. El minne av någon..
  Hoppas att Anna och lilla Ellie får en fin flygresa.. Ha det fint kraam AnnaN ❤️


 14. Kristina Anersson skriver: 18 mars, 2020

  Hej Maria Bra att Hanna tar hand om dig! Just nu är alla skolor och Universitet stängda i Uppsala.Min son får läsa på distans.Bussar ställer in.Men man måste se ljuset som aldrig slocknar och det gäller för alla människor världen runt ha en bra dag
  önskar jag er alla!


 15. Karin Lagergren skriver: 18 mars, 2020

  Hej Maria!
  Förstår att du känner en oro över din mamma och själv har jag föräldrar som ligger i riskzonen och de är bägge två nu riktigt förkylda så i går var jag och handlade åt dem. Jag har inga ICIW kläder men har hört talas om deras märke. Ta hand om varandra
  Många kramar Karin Lagergren ❤️


Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar