Annons

Vad gör ni?

Hej på er och tack för era kommentarer.

Jag har varit hemma hela dagen idag eftersom vi nu är i lockdown mode. Kamran var tvungen att sticka till kontoret för att hämta lite grejjor och jobba på hans dator. All hans anställda jobbar nu hemifrån.

Annons

Jag bad även Lupita att gå hem och sa att hon inte behöver vara orolig för hennes lön. Vi kommer att betala henne full lön såklart även fast hon inte kommer. Vi sa att vi hörs per telefon nästa vecka så får vi se hur läget är.

Jag bad alla mina barn att skicka ett foto till mig så jag kunde förstå hur dom karanänar!

Annons

’Här kommer en hälsning från Sara som tog fram hennes ”shitty gift” som ingen ville ha i julas. Hon ska ni måla något nytt till hennes lägenhet i Venice.

En hälsning från Hanna som är ute på promenad promenerar förbi en perfekt grön gräsmatta!

En liten hälsning från Emma och Mikey som pluggar nu online. P är med och kollar så jobbet blir done!

Annons

Sist men inte minst jag undrar vad Nicho gör en fredagskväll i quarantine.

Nicho och alla hans rumskamrater är under lockdown och sitter och spelar poker. Det är han som sitter med ryggen mot kameran.

Igår när Kamran kom hem så var han så glad och ville visa mig vad hans framtida project är.

Så nu ska vi bli grönsaksodlare 😬 haha rödbetor och grönkål! Jaja detta är kanske något vi kan göra tillsammans. Jag låter er verkligen veta när dessa frön är satta i den lilla pappkrukan.

Annons

Jag tycker att det är skönt att vara hemma. Spenderar mycket tid med att promenera hundarna så det är ju roligt. Samtidigt pratar jag med mamma och min syster.

Kram och vi hörs imorgon. Maria

Dela på:

17 kommentarer till “Vad gör ni?”

 1. Nettan skriver: 21 mars, 2020

  Hej Fina Maria

  Härligt att du fick bilder från alla så du få se vad de gör. Spännande med egna grönsaker, och de är mycket godare att äta, du få uppdatera hur de går
  Jag arbetar på det är verkligen öde där och vi ska även jobba hemifrån, just nu dricker jag mitt morgonkaffe de är lördagsmorgon
  Kramisar Nettan


 2. Camilla skriver: 21 mars, 2020

  Hej Maria!
  Kul att se era bilder.
  Jag har ett jobb då jag inte kan sitta hemma och arbeta utan måste vara på jobbet. Så jag har varit rädd den senaste tiden för att få corona.
  Men nu idagarna har jag tagit en jobbpaus iallfall Sitter hemma i soffan med en kopp te eller är i köket och lagar mat. Skönt att ta hand om sig själv och sin hälsa.
  Hur det blir med inkomsten då vet jag inte riktigt ännu.
  Undrar om det blir långvarigt detta? Till hösten eller så?
  Blir tråkigt att få hoppa över semestern i år?
  Igår snöade det men idag är det mer vår och sol så jag ska börja med att ta en promenad varje dag för att njuta av våren. Det hinner jag inte tyvärr när jag jobbar. Ska njuta av corona ledigheten!
  Kram
  Camilla


 3. Lena skriver: 21 mars, 2020

  Halloj,

  Jag jobbar just nu mycket hemifrån. Allt känns så märkligt, det gick så fort. Börjar bli trött på Corona nu men är rädd att vi får stå ut ett tag till. Bör bli mindre smittsamt när det blir varmare i Sverige som jag förstått det. Ja vi får lov att hålla ut, inte mycket mer man kan göra. Kul att du delar med dig Maria. Ska Kamran skapa grönsaksland i din trädgård? Ni måste i alla fall ha bättre klimat än här hemma för att odla. Ska bli kul att följa det.

  Kram
  Lena


 4. Kristina F skriver: 21 mars, 2020

  Ja man kan vara i karantän på olika sätt :)))
  Lupita blev säkert glad över att veta att lönen är säkrad.
  Mångas oro just nu. 😔
  Tycker det är lite läskigt det här, hur spöklikt allt blivit.
  Idag besöker jag en vän,vi ska scrappa ihop.
  Jag tänkte stämpla på fina papperspåsar . Dessa är till barnbarnens paketkalendrar.
  Kramiz Kristina F


 5. Malin skriver: 21 mars, 2020

  Hej Maria !
  Härligt att få se barnen iallafall på bild och att dem mår bra. Vi har nedskärningar på timmar och folk …
  Framtiden är oviss och det verkar som att man kommer att stänga ner många butiker som dem har gjort på många håll.
  Allt är overkligt . Idag skiner solen och jag kommer att ta en promenad och dessutom är det rocka sockorna !!!
  Ta på er olika strumpor och va med att Visa alla likas värde .
  Kram Malin mallan ❤️❤️❤️


 6. Gunbrittdraktanten.blogg.se skriver: 21 mars, 2020

  Hej Maria!
  Härligt med dina bilder och så skönt veta att barnen har det bra.
  Här är det ingen fara ännu dvs ingen karantän utan bara restriktioner att vara försiktigt och inte vara i större folksamlingar.
  Jag har ju förmånen att vara pensionär så behöver inte ge mig ut bland folk i onödan.
  Vi var och handlade mat igår. Det hade talats om att det skulle vara tomt på hyllorna men märkte inget av det. Hittade allt jag hade bestämt att köpa. Hörde lite roliga kommentarer från en del, främst männen som tyckte att det var onödigt att hamstra. En man sa till sin kvinna: tror du verkligen att vi kommer svälta ihjäl? Hahaha. Man blir lite förundrad över en del som hamstrar kopiöst. Så länge vi inte är i karantän ser jag ingen anledning till det. Livet går på som vanligt men helt klart tänker jag mig för lite extra då jag tillhör riskgruppen.
  Vad vi behöver göra är att tänka positivt så kommer det här bli hur bra som helst. Negativitet får oss bara att må dåligt så le, tänk på något roligt, kolla roliga filmer och helt enkelt ta en dag i taget och njut av livet. Vi har det trots allt ganska bra.
  Ha det så gott och ta hand om er.
  Kram
  Gunbritt


 7. Karin M skriver: 21 mars, 2020

  Hej Maria!
  Vad roligt att ni ska odla lite grönsaker, det får du visa oss och hålla oss uppdaterade om hur det går 🤗
  Jag skickade sms till våra igår och kollade upp så alla mår bra, det gör de 🤗
  Här får vi ju gå ut om man är symptomfri, så igår åkte vi till vårt köpcenter och handlade lite till vår nya tvättstuga. Det var så öde och folktomt där, förutom inne på Systembolaget ☺️
  Ja det är inte klokt det här vad detta virus ställer till 😔
  Idag skiner solen här och fåglarna kvittrar på där ute, man får ta vara på och glädjas åt det som är positivt 🤗
  Massor med kramar från mig 💕💕💕


 8. Monica skriver: 21 mars, 2020

  Hej Maria!
  Jag har läst din blogg men inte hunnit skriva på några dagar då sonen och barnbarnet är här. Det är full fart med lek och annat. Vi är ute mycket också. Just nu är de och handlar. Min son bor annars i en storstadsregion och när de kommer hem blir han ju mer utsatt än här. Han kan som tur är jobba en del hemifrån. Vi får hjälpas åt att stoppa det här viruset. Ringa till folk som inte får gå ut. De äldre tex. Jag ska ringa till en äldre moster. Jag vet att hon är ensam mycket.
  Maria du gör många bra saker.
  Kram Monica


 9. Klaudija Martinovich skriver: 21 mars, 2020

  Hej kära Maria,

  Ja du, jag hoppas verkligen att det här med Corona viruset går över snart. Jag börjar redan tröttna. Först så var jag sjuk i 3 veckor (har fortfarande lite ont i halsen), fick något virus samt öroninflammation på en och samma gång så jag var tvungen att ta penicillin i 7 dagar pga av det. Nu har jag fått så mycket vax i öronen pga av öroninflammation att jag måste gå till vårdcentralen för att få dom spolade. Fick en tid för att göra det nu på tisdag, men så ringde idioterna igår och sa att dom var tvungna att avboka min tid. Du kan tänka dig vad förbannad jag blev. Här sitter jag med fulla öron av vax och bara LÄNGTAR till att spola ur skiten, och inte hjäper det att jag har extremt trånga hörselgångar och vinklade hörselgångar t om, vilket gör det ännu mer komplicerat, och så säger dom jag inte får komma. Dom anser tydligen att det inte är akut. Vad är det för dumheter säger jag bara. Om jag inte får det urspolat så kan jag får infektioner och en massa annat. Jag får nog ringa och tjat på dom nästa vecka igen, för jag tänker INTE ge mig. Mig vill dom inte ta emot, men dom tar emot folk som går omkring och hostar och har sig, och inte blir dom testade för Corona eller någonting. Urlöjligt! Du får förlåta mig ifall du tycker att jag ältar mina problem, men jag kände bara att jag måste ventilera mig lite. Jag blir så glad av dina bilder dom du lägger upp, Maria. Kram.


 10. Kristina Andersson skriver: 21 mars, 2020

  Hej Maria ! Vilken tur att vi kan kommunicera med våra anhöriga med dagens teknik när det råder sådana här förhållanden med virus det är fantastiskt! Jag har läst att luften i många länder har blivit bättre på grund av minskade utsläpp och det är ju positivt. Jag försöker se det positiva med allt och inte oroa mig så mycket. Härligt att se alla fröpåsar…. för ett antal år sedan hade jag en kolonilott och det är så avkopplande och roligt att se det man sått växer och ger resultat och det smakar så mycket godare.Visst är det skönt att bara ta det lugnt och bara vara. Ha det så bra och ta hand om er/Kram Kristina


 11. Anki skriver: 21 mars, 2020

  Halloj!
  Va kul att Kamran vill att ni ska odla egna grönsaker 👍 Ska också köpa fröer och börja odla lite sånt.
  Idag har vi firat sonen och hans minsta tjej som har fyllt år. Tänk va glad man kan bli för ett Barbiehus 😄😄 Inte till sonen 🤣🤣 Han fick ett par skor som han önskat sig 👍
  Nu är det lördagkväll och vi sitter i soffan och dricker vin. Middagen har vi klarat av. I morrn blir det promenad.
  Ha en bra dag!
  Kram Anki


 12. Dalkullanannanykvist skriver: 21 mars, 2020

  HejBästaMaria 🙂
  Åh va roligt att odla själv.. Det är något jag alltid velat göra, men det går inte, för då kommer det bli jord fulla golvet 😱😂Ja missarna kommer gräva i krukorna🎉🤣Så det blir lite svårt..
  Kul att se och höra vad som händer o er there.. Så söt lilla P är.. Jag tycker också det är så skönt att vara hemma.. Är mest hemma annars också så det är inte så stor skillnad egentligen.. Jag älskar mitt lilla slott och hem hihi.. Är bara ute och trampar ibland.. Tycker det finns massor man kan göra hemma, så nog kommer tiden att gå.. Men önskar såklart det här med Corona försvinner så fort som möjligt.. Skulle ju vilja åka och hälsa på familjen 😢

  Ha en fin dag kraam AnnaN ❤️


 13. . Karin Lagergren skriver: 22 mars, 2020

  Hej Maria!
  Kul att ni ska bli grönsaksodlare den brukar alltid smaka lite bättre än den man köper i butiken. Ja nu börjar man tröttna på detta cornavirus. I dag ska jag börja dagen med en dkogspromenad sedan får det bli lite målning resten av dagen. Ha det gott och lycka till med grönsaksodlingar👍
  Många kramar Karin Lagergren ❤️


 14. Sofia skriver: 22 mars, 2020

  Hej! Lördags va jag ute det mesta.. hundarna fick träffa kompisar och leka lite.. vad roligt att odla grönsaker.. förra året odlq jag tomater och paprika det gick skit.. hoppas att ni får bättre lycka . Nu söndag bara vara hemma städa och ta det lugna.. kram


 15. Lena M skriver: 22 mars, 2020

  Härligt med alla fröpåsar, själv blir jag alltid så sugen och köper på mig alldeles för många. Och kan inte hejda mig sen heller utan börjar förodla lite för tidigt, men det är så kul.
  I år har jag frösått dalia, tomater, purjolök, någon blomma som heter pärlhirs, som jag inte riktigt vet vad det är. Blir spännande.
  Ha en fin dag! Kram


 16. Ammi Uppsala skriver: 22 mars, 2020

  Hahaha! Jag hade rätt! De visade upp ditt videoklipp på Landet runt nu!😁


 17. Margareta skriver: 23 mars, 2020

  Halloj
  Alla ni verkar vara vid gott mod trots allt med denna eländiga corona. Hoppas ni är försiktiga så ni får vara friska.
  Tänk vad gott det blir med era egen odlade grönsaker. Många härliga sorter.
  Jag odlade tomater och smultron förr på balkongen. Nuförtiden är det bara en tuva gräslök.
  Ska se om jag kan se landet runt. Spännande med dig där.
  Kram Margareta 💖


Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar