Annons

Torra händer!

Hej på er!

Oj vad mina händer är torra och tråkiga efter allt tvättande och sprittvättande. Det här kommer verkligen att torka ut händerna och jag är osäker om jag har hittat en bra handkräm. Den kan inte vara för smetig och inte för torr. Några tips???

Annons

Ja så här såg min sena eftermiddag ut. Jag satt mig ner i trädgården med ett glas champagne och en tidning. Lite nya tips och idéer kanske. Ja inte tips om Corona eller vetenskap utan lite mode och hälsa. Passar mig mycket bra efter att ha tittat på alla morgon nyheter i flera timmar och jagat upp sig för både det ena och det andra. Hjälp kommer man att överleva covid-19?

Annons

Jag vet att ni sett liknande foto på flaggan men detta är just vad jag ser när jag sitter ner och tittar ut över trädgården. Trädgården är så fin och jag längtar tills jag kan placera ut alla mina nya kuddar och ljus på its respektive plats. Man kan sitta minst i 2 timmar och bara lapa värme och sol. Det är alldeles tyst och du kan luta tillbaka huvudet på solstolen och domna bort några minuter.

Kamran och jag gjorde spenat till lunch. Vi har båda jobbat på varsina håll i huset. Jag har suktat efter pasta med färsk broccoli så det var ett måste idag på matlistan. Jag hade även köpt ett lammben till Kamran som jag värmde upp i ugnen.

Här är min tunna spagetti med färsk broccoli. Först kokar jag spagettin sedan när det är 2-3 minuter kvar så lägger jag i broccolin i pastavattnet. Sedan häller jag av vattnet och tillbaka i kastrullen med en klick smör och parmesan ost. Slurp! Passar bäst till en god brödad kycklingfilé.

Annons

Klaudija jag glömde ju att nämna dina öron. Herregud vad jobbigt med att ha vax i sina öron. Vi alla vet ju känslan när det blir rent och kanalöppet. Härligt!

Kristina tummen upp för din uthållighet. Må väl och lev bättre. Bry er inte om att titta eller leta efter Landet Runt det var bara en kul grej 🦋

Karin M vad har ni tänkt för matta i ert nya tvättrum?

Karin vi måste träffas när du kommer till Laguna Beach ❤️❤️❤️

Nettan kul att du hänger med på allt och jg hoppas att allt är bra med dig och ditt jobb.

Annons

Lillemor är du sjuksköterska? Jag vet att Malin Th är det. Vi har inte hört från henne på ett tag. Hon har säkert fullt upp med att hjälpa alla i sjukvården. Tack för all er hjälp.

Kram till er alla och vi hörs imorgon igen. Är det något speciellt ni vill se?

Maria

Dela på:

26 kommentarer till “Torra händer!”

 1. Nettan skriver: 24 mars, 2020

  Hej Fina Maria

  Det låter mysigt att sitta o njuta i trädgården, med solens varna strålar, längtar tills de bli varmt. Pasta är mumsigt det var ett tag sedan jag åt de, så de kan de bli inom kort men utan broccoli hihi, gillar ej de

  Ha en fin dag
  Kramisar Nettan


 2. Malin Th skriver: 24 mars, 2020

  Hej Maria.
  Du har alldeles rätt, jag jobbar mitt i händelsernas centrum på Smittskyddet i Stockholm, och det är verkligen fullt upp. Det är så overkligt allting med karantän, skolstängningar mm, men det är bara följa riktlinjerna och rida ut stormen.
  Härligt att ni fått bättre väder, längtar så efter värme och sol.
  Härligt med ett glas bubbel och en tidning.
  Kram Malin Th


  1. Karin M skriver: 24 mars, 2020

   Var rädd om dig 💕
   Kram Karin


 3. Britt skriver: 24 mars, 2020

  Hej Maria,
  Vi har sol i alla fall men inte så varmt än.
  Vi jobbar hemma med Skypesamtal bla.
  Jag använder Rosenseriens handcreme, jättebra.
  Promenaderna med Malte är härliga.
  Ha det jättebra 💕
  Kram Britt


 4. Anita skriver: 24 mars, 2020

  Hej Maria!
  Alltid kul att läsa din blogg!
  Köp en handcreme med Aloe Vera, tycker jag är jättebra.
  Skriver inget märke, då det säkert är olika hos dig mot här!
  Spagetti med broccoli, mums!
  Ha det gott!
  Kram Anita


 5. Monica skriver: 24 mars, 2020

  Hej Maria!
  Det såg gott ut med pasta och broccoli. Verkligen något jättegott.
  Torra händer…Det är bara till att smörja in. Det finns en uppsjö av handkrämer. Man får testa tills man hittar en favorit. Likadant med fotkrämer…
  Ja livet är annorlunda nu och man får försöka väga upp med något positivt. Göra det roliga som går. I morse kände jag en liten oroskänsla och det är inte så kul…man får så mycket information hela tiden och man kan heller inte avskärma sig.
  Nu ska jag gå ut med hunden. Det känns stärkande och positivt.
  Ta hand om dig samt ni andra på bloggen.
  Kram Monica


 6. Gunbrittdraktanten.blogg.se skriver: 24 mars, 2020

  Hej Maria!
  Låter så härligt att du kan sitta i trädgården och njuta. Vi har fortfarande lite för kallt men ser verkligen fram emot när våren kommer och jag kan luta mig tillbaka i trädgården och lyssna på fåglarna.
  Jisses så gott det lät och såg ut med pasta och broccoli. Det måste jag prova.
  Inte lätt hitta en handkräm som är bra då det finns en uppsjö av dem. Hoppas du hittar någon som passar.
  Nu ska jag ta mig en kopp kaffe och njuta av dagen.
  Ta hand om er
  Kram
  Gunbritt


 7. Anki skriver: 24 mars, 2020

  Halloj!
  Ja det där med handkräm är inte lätt, man får prova sig fram.
  Ser gott ut det där, pasta och broccoli.
  Man kan inte läsa allt som står om Corona, framförallt inte använda Aftonbladet som någon sort faktabank. Vi kommer rida ut den här stormen, det är jag säker på.
  Ha en bra dag!
  Kram Anki


 8. Wenche skriver: 24 mars, 2020

  Hei Maria,
  Ja, det er fryktelig ille med dette corona viruset. Her stiger tallene med smittede dag for dag….. Jeg jobber på et sykehjem og det har blitt mange ekstravakter de siste ukene.
  Ellers er jeg opptatt med min lille hund som nå har blitt 12 uker 🐩 hun er kjempesøt og flink på det meste. Har du noe gode råd slik at hun slutter å tisse inne??
  Jeg tar henne ut veldig ofte, men likevel hender det at jeg finner en dam på gulvet…. Har tatt ut alle mine gulvtepper så ikke de skal bli ødelagt.
  Fridag i dag, så da skal jeg nyte dagen med en god bok og en lang tur.
  Har du lest bøkene av Cecilia Samartin? Jeg synest hun skriver bra!
  Ha en fin dag 🥰
  Klem


 9. Camilla skriver: 24 mars, 2020

  Hej!
  Sitter med frukost och jag såg dig i landet runt? Beställde 6 coca cola.
  Själv föredrar jag te men det var kul att se.
  Härligt med hajk fina vyer ni har där i cali.
  Min hajk bland husen i stan den funkar oxå de gula och lila krokus har kommit fram. Så fint. Som tur är finns det inte många ute så risken för corona är väl förhoppningsvis liten då? Allt är upp och ner men bara att kämpa på.
  En ny härlig vecka!
  Kram
  Camilla


 10. Kristina Andersoon skriver: 24 mars, 2020

  Hej Maria ! Härligt att sitta i solen och koppla av det är nog bra att göra i dessa tider
  man ska nog inte oroa sig för mycket tidningar och tv bidrar till att förstärka människors oro just nu så det är bättre att inte kolla på det så mycket. Apropå torra händer Clarins hand and nail treatment cream 100 ml är bra. Sen kan man ha på vaselin eller någon annan fet kräm plus tunna bomullsvantar som en kur över natten i ett par dagar låter kanske konstigt men det fungerar.Jag vet att personal inom vården brukar ta till den här kuren. Skulle var kul att se bilder ifrån din trädgård t.e.x. på blommor ha en fortsatt fin vecka/Kram Kristina


 11. Margareta skriver: 24 mars, 2020

  Hej fina Maria 💖
  Ja jösses vad torra händerna blir nu med all handsprit. Det gör inget huvudsaken är att vi alla får vara friska. Använder CCS vårdande handkräm och även deras fotsalva. Enkelt och billigt men så verksamma och bra produkter. Köper dem på apoteket eller via någon apotekssida på nätet.
  Ser så fint ut i din trädgård och med flaggstången, blir roligt att se hur det blir när du förnyat där.
  Broccoli är en av mina favoriter i grönsaksdisken. Ser så gott ut.
  Kram Margareta 💖


 12. Margareta skriver: 24 mars, 2020

  Hej fina Maria 💖
  Ja jösses vad torra händerna blir nu med all handsprit. Det gör inget huvudsaken är att vi alla får vara friska. Använder CCS vårdande handkräm och även deras fotsalva. Enkelt och billigt men så verksamma och bra produkter. Köper dem på apoteket eller via någon apotekssida på nätet.
  Ser så fint ut i din trädgård och med flaggstången, blir roligt att se hur det blir när du förnyat där.
  Broccoli är en av mina favoriter i grönsaksdisken. Ser så gott ut.
  Kram Margareta 💖


 13. Karin M skriver: 24 mars, 2020

  Hej Maria!
  Jag tipsar om The Body shops handkrämer, de är så himla bra. Finns the body shop hos er?
  Vi har lagt en gråmelerad våtrumsmatta på golvet i tvättstugan, och en ljusgrå våtrumstapet på väggarna. Det blev så himla bra, ljust och fräscht 🤗
  Kommer visa sen på insta 👍🏼
  Det såg så gott ut med spagetti och broccoli. Köper du färsk eller fryst broccoli? Jag har bara köpt fryst, tycker det är bekvämt att ha hemma i frysen ☺️
  Nästa vecka fyller P år, vi har meddelat våra nära och kära att det inte blir något kalas i år 😔
  Massor med kramar från mig 💕💕💕


 14. Kristina Andersson skriver: 24 mars, 2020

  Hej Maria ! Skickar en ny kommentar vet inte vad den andra tog vägen ska försöka komma ihåg vad jag skrev i den första. Härligt att sitta solen och koppla av det kan behövas i dessa tider.Tidningar och tv bidrar med att förstärka oron så det är bra att pyssla med lite annat. Tips för torra händer Clarins hand and nail cream treatment 100 ml . Man kan även smörja in händerna med vaselin eller någon annan fet kräm eller rapsolja som har läkande egenskaper och ha på sig tunna bomullsvantar under natten som en kur i ett par dagar.Det fungerar och det brukar vårdpersonal göra.Skulle vara kul om du visade bilder ifrån din trädgård t.e.x. på blommor ha en fortsatt fin vecka/Kram Kristina


 15. Lillemor Johansson skriver: 24 mars, 2020

  Hej Maria!
  Vilken härlig trädgård du har, en riktig oas. Så bra att ni kan jobba hemifrån.
  Ja, jag är sjuksköterska och arbetar med palliativ vård och Hospicevård.
  Känns overkligt att så mycket förändrats så snabbt iom viruset.
  En fortsatt bra dag!
  Kram Lillemor


 16. Sofia skriver: 24 mars, 2020

  Hej det såg mysigt ut med promenaden.. så fin trädgård du har.. hade vilja se bilder inne ditt hus och trädgård.. kram


 17. Kristina F skriver: 24 mars, 2020

  Jag håller med dig , händerna är galet torra nu.
  Jag använder enbart en body lotion nu. Smörjer händerna med den minst 10 ggr om dagen . Så nu börjar jag få ordning på dem igen. 😄
  Idag har vi målat färdigt i vårt sovrum, blev en blågrå ton och
  det blev så mycket bättre än det vita som var innan. Tänkte sätta in nya stora fräscha krukväxter i golvkrukor också 🙂
  Imorgon öppnar Dollarstore i vår stad, en kul affär med massa olika bra och ha grejer .😀
  Kramiz Kristina F


 18. Malin skriver: 24 mars, 2020

  Hej Maria !
  Handkräm från Body Shop ”hampa ” suverän . Ja nu har min arbetsplats blivit permitterade …. väldigt tråkigt men det är bara gilla läget. En dag i taget.
  Ha det fint / kram Malin mallan ❤️❤️❤️


 19. Dalkullanannanykvist skriver: 24 mars, 2020

  HejBästaMaria 🙂
  Ja fy jag tycker händerna är så torra ändå den här tiden på året, men nu är de torrare än torrast.. Man får smörja hela tiden..
  Vilken härlig eftermiddag du haft.. Så skönt att ligga ute i trädgården.. Orkar inte titta för mkt på nyheterna just nu.. Man blir bara så orolig och lite nerstämd… Försöker vara glad och positiv ändå 🌞 Så gott med pasta och broccoli.. Och broccoli är ju så nyttigt.. Ha en fin dag kraam AnnaN ❤️


 20. Désirée Andersson skriver: 25 mars, 2020

  Hej Maria☀️💕🌷🌷
  Uppmuntrande att följa dig & så himla kul med lite mat tips från dig.
  Ha det gott nu Maria & din fina familj❤️. Kram Désirée 🤗


 21. Elisabeth Wilkinson skriver: 25 mars, 2020

  Hej Fina Maria 🌷
  För mig ger Du så mycket

  livsglädje&inspiration

  Första gången jag skriver till Dig

  Läser Din glada blogg varje dag

  Bodde i Skälderviken från 12 – 16 årsålder på sommarloven
  Skriver detta med tanke på att Du
  bodde i Ängelholm sedan tio års
  ålder.

  Clarins handkräm
  Skincity
  219 SEK

  CLARINS
  HAND AND NAIL TREATMENT CREAM, 100 ML

  Clarins bodylotion
  Lyko.se
  299 SEK

  CLARINS
  MOISTURE-RICH BODY LOTION , 200 ML

  Har bägge produkterna 🧚
  Är totalt beroende
  De doftar så gott

  Varma & Vänliga Hälsningar/Elisabeth


 22. Klaudija Martinovich skriver: 25 mars, 2020

  Hej kära Maria,

  Håller helt med dig. Händerna blir verkligen torra av allt tvättande och spritande. Jag jobbar på Dagcentret här i Köping, och här har vi ju handsprit, men tyvärr så har vi det inte hemma och inte finns det att få tag på i apoteken heller. Helt slut! Hur är det med det i USA? Jag och min mamma använder två jättebra handkrämer. Den ena heter Gunry Oliv handkräm och är superbra och den andra brukar jag köpa från Yves Rocher och den heter Nourishing Lipid-Replenshing Lotion for Very Dry Skin. Den är superbra för min mamma och brukar få sprickor vid naglarna också. Vet inte om du har haft det någon gång, men det brukar göra jätteont. Sedan mamma började använda den krämen så har hon inte problem med det längre. Kramar till dig och familjen.


 23. Carina skriver: 26 mars, 2020

  Hej Maria, jag har också mycket torra händer efter all handtvätt o handdesinfektion då jag jobbar i vården. Jag använder Aco handkräm, den är så bra, även deras hudlotion är bra. Ha det gott. Kram


 24. Maija skriver: 26 mars, 2020

  Använder O’Keeffe’s Working Hands Hand Cream, en grön burk. Absolut den bästa jag har provat hittills. Smörjer händerna på kvällen när de är riktigt torra och på morgonen är de som vanliga igen.
  Ha en skön helg med sol och värme.


  1. Jenny skriver: 26 mars, 2020

   Jag instämmer- O´Keeffe´s working hands hand cream är AMAZING! Jag gick runt i säkert 30 år med väldigt torra vinterhänder som hade stor sår och stor smärta. Provade en massa olika krämer men ingen hjälpte på djupet. Så bad jag om hjälp på ett apotek förra vintern och personalen rekommenderade då O´Keeffe´s. Jag tittade skeptisk på burken men gav den en chans och ÄNTLIGEN hittade jag då den enda handkrämen någonsin som hjälpt mig på djupet. En gång på kvällen innan sänggång får händerna ett tjockt lager sen brukar jag smörja en gång på morgonen innan jag går hemifrån och fylla på en gång under dagen vid behov. Inte heller särskilt dyr. Finns på svenska apotek och rusta bla.


Annons

Laddar