Annons

Köpa cykel?

Hej på er!

Tusen tack för era tips om en bra handkräm. Det verkar som Clarins handkräm är en favorit. Jag har den i min nessesär när jag reser till Sverige men har nu tagit ut den för daglig bruk. CCS är också bra jag har deras fotkräm, hälen blir som silke under nattens gång. Britt, jag har inte hört talas om Rosenserien men ska kolla upp det nästa gång jag kommer hem. Jag har ju avbeställt min resa till Sverige i april tyvärr. Jag hade verkligen sett framemot den resan. Jag skulle ju även ha flugit med min syster som skulle jobba den resan.

Annons

Bara några snabba svar…

Annons

Jag använder färsk broccoli till pastan.

Wenche kul med din nya hundvalp och jag tror att du gör allting rätt med att ta ut henne hela tiden. Tar du med en lite godsak när hon kissar om inte så beröm henne vartenda gång. Jag kommer ihåg när vi hade skaffat Copper och hon var en liten valp. Hon for runt i huset och kissade glatt på mina kuddar. Nu skulle hon aldrig tänka tanken! Nej jag är inte familjär med Cecilia Samartin böckerna. Ska kolla upp det.

Klaudija har du försökt att göra någon slags hemremedy medans du väntar på din tid med dina öron? Jag hade personligen fått panik och vi har också trånga hörselgångar i vår familj, ja iallafall mamma och jag 😬 Ammi grattis till din dotter och synd att det inte kan firas nu men när den rätta tiden kommer då är det bara att dubbla på firandet.

Nettan jag känner ingen som har fått Covid-19, gör du? Jag tycker att alla som bor här i denna än så länge lilla bubblan Laguna Niguel sköter sig utmärkt när det gäller att följa information osv. Kristina upp med vårgardinerna jag håller med. Härligt!

Annons

Så idag hände något roligt när jag satt i den långa drive thru kön till Starbucks. När jag kom fram till kassan och skulle räcka fram min mobil för att betala så sa tjejen i luckan att personen framför mig betalade för mitt kaffe. Vaa sa jag och blev superglad. Låt mig genast betala för gästen bakom mig. Jag tog mitt kaffe och for iväg. Sedan ser jag i backspegeln att damen som jag betalade för kom susande efter mig i hennes bil och vinkade och tackade så glatt. Hon gjorde till och med ett hjärta med sina händer som hade blåa engångshandskar på sig. Så där kommer ditt citat Kristina väldigt passande. Så kaffe, handsprit och ett Chanel läppstift är nu en härlig gåva att ha.

Pamela kom förresten förbi idag och satt i sin bil medans jag satt på våra trappsteg och vi pratade recept och annat gossip. Tyvärr kan vi inte ta ett glas vin tillsammans för det skulle nog se ganska shady ut.

Annons

Tänkte visa er hur Hanna satt igår och försökte få in ett bra kort. Nu till det värsta och det är att leveranskillarna kommer imorgon med alla möbler till detta rum. Jag bad ju att vi skulle vänta med leveransen med de återkom aldrig och nu kommer dom imorgon mellan 13.00-15.00. Vågar inte säga detta till bubben. Shit vad gör jag? Ger killarna handskar och be att dom tar av all plast och tar ut allting ur kartongerna och sedan tar med sig allting. Stänger dörren och tänker ut något smart att säga till Kamran om någon vecka 😬

Gårdagens middag och det var en tomatsoppa som jag hade köpt på Gelsons. Jag hade även köpt 2 blomkålshuvuden som jag först kokade och sedan grillade med parmesan ost i ugnen. Sedan mosade jag det lätt och lade ner i soppan. Det blev jättegott och även nyttigt på sätt och vis. Ja förutom det enorma glas vinet! Kamran hade inte kommit hem ännu så jag satt själv och njöt. Pratade med min syster idag och detta var hennes middag.

Annons

Min syster Catharina hade gjort köttfärssås och spagetti och när hon var på systemet så hade killen rekommenderat just detta vin och sagt att det smakar fantastiskt med köttfärssås och spagetti. Det roliga är att min syster sa samma sak som mig att vad skönt att få några minuter för sig själv och att få en chans att tänka på allt som hela världen går igenom just nu. Det är verkligen bra för mig att ha både min mamma och syster att prata med när det gäller känslor och oro.

Christian min bror är ju nu gift, lycklig och har en son Leonard 2 år. Christian fyller snart år och då kommer jag att prata med honom och få lite insight av vad tusan han håller på med.

Annons

Några fina bilder från min trädgård. Tyvärr var det lite kyligt idag men jag längtar tills vi får lite bättre väder så att man kan sitta ute och njuta. Allt är så rent och fint, redo för ett stort party!

Liten kul bild av min lunch. Enkel quesedilla med Jack cheese, avokado och lite salsa. Vatten till det!

Lite färska örter är alltid bra att ha. Det är bara att snippa av ett blad när det behövs. Jag la till en grön växt för lite fyllning. 

Annons

Vi alla lever så olika liv eftersom vi är i olika länder men kom ihåg att vi är alla människor med känslor, oro, behov av kärlek och omtanke. Så låt oss värna om varandra och alltid ha en hjälpande hand redo till den som behöver en.

Kram till er alla från er goda vän Maria

Dela på:

10 kommentarer till “Köpa cykel?”

 1. Nettan skriver: 27 mars, 2020

  Hej Fina Maria

  Vad fint gjort, som ni alla gjorde på Starbucks Tack för ditt svar, näe jag känner ingen i min närhet. Vad fin Hanna är på bilden och snygg outfit
  Mysigt att du fick en liten pratstund med Pamela
  Trevlig helg
  Kramisar Nettan


 2. Karin M skriver: 27 mars, 2020

  Hej Maria!
  Vad fint gjort av er på Starbucks 💞
  Jag tror mycket på att sprida glädje och kärlek omkring sig, hjälpa till med det man kan och vara snäll och vänlig, det kommer man långt med 😊
  I dessa tider får vi tänka om och hitta nya sätt att umgås på, så bättre en pratstund lite på håll än att inte ses alls 🤗
  Vilken superfin blomma du visar oss, den med rosa blommor på, vet du vad den heter? 🤗
  Klaudija, jag har också problem med extremt trånga hörselgångar, eksem i hörselgången och vax. Jag sprayar nästan dagligen med vaxoil, sprayar även med EARinse, ibland torkar jag ur ytterörat med en tuss alsolsprit också, periodvis så droppar jag i revaxör och sätter en tuss fetvadd i örat och har så över natten, allt för att lindra mina besvär. Kanske du redan gör så du med, om inte kan det ju vara värt att prova. Ett litet tips bara får mig, i all välmening.
  Nu ska jag göra mig klar och gå ut i solen 🤗
  Massor med kramar från mig 💕💕💕


 3. Anki skriver: 27 mars, 2020

  God förmiddag!
  Vad fint gjort av er på Starbucks. Det behövs så lite för att glädja någon annan 🙂
  Jag har en väninna som har haft Corona. Vet inte vem som smittat, hade inte träffat någon som var eller blivit sjuk. Hon har heller inte smittat någon, det har hon kollat eftersom hon har berättat för alla hon träffade i samband med insjuknandet. Märkligt. Men dom sa nyss på radion att viruset kan överleva flera dagar på t ex handtag och ledstänger. Kanske fick hon det därifrån.
  Va bra, nu fick jag ett tips på vin till spagetti och köttfärssås 🙂 Tack för det!
  Nu längtar jag till att det ska bli lite varmare så man kan sitta ute och ta en fika i solen utan att man blir kall om ryggen.
  Ha en bra dag!
  Kram Anki


 4. Monica skriver: 27 mars, 2020

  Hej Maria!
  Det är så roligt att se dina bilder och extra uppiggande nu. Jag känner ingen som fått Corona. Min yngsta son och hans familj skulle komma hit i påsk och nu börjar vi tveka om det går. Jag är frisk nu sen flera år tillbaka. Har varit drabbad av diverse krämpor och går regelbundet på koller. Jag längtar efter dem men vad gör man…suck…
  Nu ska jag åka och lämna en blomma till min gamla moster. Lägger den utanför dörren…
  Kram och ta hand om er
  Monica


 5. Gunbrittdraktanten.blogg.se skriver: 27 mars, 2020

  Hej Maria!
  Härliga bilder.
  Du har så rätt att vi alla är människor med samma behov trots att vi lever i olika delar av världen. Omtanke och en hjälpande hand även om de behöver vara handskbeklädda 🙂
  Känner ingen som drabbats av Corona ännu tack och lov.
  Har inte följt några nyheter de senaste timmarna. Antog en utmaning att under 48 timmar inte lyssna på radio, kolla på teve (om det inte var något roligt och som jag tycker om) eller delta i negativa konversationer. Började igår och istället för radio lyssnade jag på meditativ musik på youtube till mitt morgonkaffe och korsord. Likadant imorse och du anar inte vilken härlig fortsättning det blir på dagen. Kommer fortsätta med det när utmaningen är över. Man får en härligt lugn och ser saker och ting på ett helt annat sätt.
  Nu önskar jag dig och din familj en fantastisk dag.
  Kram
  Gunbritt


 6. Klaudija Martinovich skriver: 27 mars, 2020

  Hej kära Maria,

  Tyvärr så fungerar inte produkter för öronen som man kan köpa på apoteket och köra med hemma för mig. Jag har vinklade hörselgångar, så när dom spolar mina öron på vårdcentralen så måste som liksom vinkla den där grejen hela tiden när dom spolar för att vaxet ska komma ut, dom kan inte hålla den rakt som på andra, vilket gör det mer komplicerat. Jag brukar inte få vax så ofta tack och lov, men eftersom jag var sjuk i 2 1/2 vecka, så blev det att det samlades på liksom, och inte blev det bättre pga av öroninflammationen. Jäkla otur att det här med Corona var tvunget att bryta ut just nu, det kunde för sjutton ha väntat i några veckor. Nåväl, inget att göra åt den saken, får bara vara envis med sjukvården.


 7. Kristina Andersson skriver: 27 mars, 2020

  Hej Maria ! Håller verkligen med dig att vi ska värna om varandra och hjälpa varandra så gott det går. Vilken fin gest av dem på Starbucks.Vad fint att du har en sån god relation med din syster och mamma jag förstår dig så väl när det gäller det. Jag kan ge dig ett tips då det gäller leveransen du väntar.På folkhälsomyndigheten i Sverige säger man så här: kunskap från tidigare utbrott visar att denna typ av virus smittar ifrån sjuka människor inte genom paket eller postförsändelser.Viruset sprids via nysningar, hosta och droppsmitta. Jag går alltid på min magkänsla om man känner sig osäker vid en situation ska man använda skyddshandskar.Blev så glad när du visade bilden på blomman visst är det en orkidé ?Längtar till att alla träd och blommor står i blom allt blir så mycket lättare då.Ha det så bra och kram till er alla och jag hoppas att alla får må bra/kram Kristina


 8. Dalkullanannanykvist skriver: 27 mars, 2020

  HejBästaMaria 🙂
  Så fint gjort på Starbucks 😍 Härligt att göra andra glada..Gulligt att hon gjorde hjärta med händerna 💞
  Hoppas du hittar en handcreme du trivs med.. Finns ju så himla många..
  Trevligt att träffa Pamela en liten stund.. Ja du har sån ordning i din trädgård och alltid så fint.. Idag är det lite kallt här med och mulet.. Så imorse när jag vaknade somnade jag om haha.. Jag tycker att om man kan hjälpa någon annan så ska man göra det 😍 Och vänlig ska man alltid vara😘 Ha en fortsatt fin dag Kraam och var rädda om er kraam AnnaN ❤️


 9. Wenche skriver: 27 mars, 2020

  Hei Maria,
  Jeg skrev en kommentar på «Vi i Villa», men den forsvant visst 🤭 men ser at den ligger i arkivet, så kanskje du leser den der 😊
  Den suppen din såg kjempegod ut, den må jeg lage en dag. Masse fine bilder du legger ut 🥰
  God helg


 10. Sofia skriver: 27 mars, 2020

  Hej Maria.. vilka fina kort.. rosen serie är bra.. sen är Maria Åkerberg bra oxå.. Va heter det programmet du var med i på SvT.. kram


Annons

Laddar