Annons

Singer Heavy Duty 4429

Tjenixen pixen!

Stort tack till er alla som föreslog symaskinsmärken. Jag förstår ju att Huskvarna verkar vara den bästa investeringen, vilket var precis som mamma sa. Hon jämförde det med att antingen kör du en Volvo eller Saab, köper Aftonbladet eller Expressen,  eller Elvis Presley eller Tommy Steele haha!

Annons

Tack för alla era kommentarer förresten.

Jag köpte en Singer model 4429 och den kommer på leverans till mitt hus nu på lördag. Sedan kan jag börja sy lite olika modeller. Jag syr ju just nu från överblivet material från MB. Kamran sa att jag fick gärna klippa sönder några av hans skjortor haha. Tänk om jag skulle skicka två munskydd till Gunilla från Kamrans gamla skjortor. Nej du det ska vara fräscht och nytt.

Annons

Ja de flesta har börjat använda munskydd nu när de går ut och gör viktiga ärenden. De säger nu att ett hemsytt munskydd hjälper ändå lite. Plus att idag sa Pamela att man ska även ha glasögon på sig för att skydda sina ögon.

Idag skulle Pamela till Trader Joes vilket är en kanon matbutik. De har mycket produkter från Europa och alltid bra kvalite. Butiken är ganska liten så jag frågade Pamela om hon kunde handla lite smått till mig. Hon får ju gå först in kl 09.00 eftersom hon är över 60 år. Det blev en ynka liten matpåse och 5 flaskor vin och en flaska champagne. Ja tro nu inte att det är så här jag handlar, det är bara det att vinet och champagnen är lite billigare på TJ. Vi kom så här nära varandra. Pamela är super noga och jag kan verkligen säga att vore du en banan så skulle ditt liv se ut så här när du kommit hem till Pamela…

Där ligger dom och har det skönt haha!

Annons

Nu när livet är så mycket enklare med vad man sätter på sig under dagen. Låt mig presentera mig själv och min nya favorit look. Tennis skor med vardagskläder 😍 jätteskönt och man bara far fram när man går. Slipper hålla på och halta sig fram i obekväma dyra skor. Dessa tennisskor är APL och görs från samma märke som Lululemon.

Här åker Kamrans bil iväg på den årliga servicen. Tänk att dom kommer och hämtar den såhär och släpper av den likadant.

Annons

Jag förstår inte varför denna man som glatt var ute på sin morgon promenad for fram och skulle foto bilen i olika format haha.

Karin M hoppas snart din spishäll dyker upp. Kan bli lite tråkigt att äta från frysen en längre tid. Ja typ jag antar att det är kanske två eller tre olika variationer. Du kanske har en hel restaurang meny inte vet jag 🙂

Oj Monica kul med påskpynt jag har inte ens tänkt tankenenbart för jag tror inte vi kommer att kunna vara med familjen. Så tråkigt. Jag ska i alla fall pynta lite här och där. Kanske nu när jag får min nya maskin så syr jag något kul att ha på mig. Kommer nog då att likna en äkta påskkärring.

Anna Nykvist grattis till dig som var kung i träslöjd. Fasiken vad roligt det var när man hyvlade och sågspånen flög och man gjorde kanske en liten låda som man sedan målade så fint.

Karin Json jag fattar ”favoritson” för jag säger likadant till Nicho.

Annons

Amelie ingen är arg på dig ❤️ för din kommentar. Jag vet dock att det finns många favoritbarn ute i världen så jag förstår vad du menade.

Gunbritt du har alldeles rätt vi är lyckligt lottade som har lite frihet att kunna promenera omkring i trädgården och pyssla. Det svider i hjärtat att tänka på de som är äldre och kanske lite förvirrade och ingen släkting kan komma och ge dom en kram och hjälp. Det måste vara svårt för hemtjänsten att hinna med allting. Fy vad orättvist.

Något förskräckligt hände idag. KAMRAN ÖPPNADE DÖRREN TILL STUDION 😱 Jag berättar hur det hände imorgon.

MISSA INTE !!!!! Jag kommer att vara på Tv4 imorgon på programmet efter 5. Ja bara en liten snabbis för att prata om mitt munskydd jag sydde till Kamran. De kommer att ringa mig 17.50 er tid så jag hoppar väl på vid 18.00 någon minut. Kolla om ni vill och har tid.

Plus att det verkar som många av våra hundar ha fått ett bad denna vecka. Mamma skulle visst bada Milo under helgen.

Annons

Kram Maria

Dela på:

16 kommentarer till “Singer Heavy Duty 4429”

 1. RoseMarie skriver: 3 april, 2020

  Hej Maria! Så bra att du fick tag på en ny symaskin. Jag har haft min symaskin i 30 år, har en Husqvarna, den är så bra. Munskydden som du sytt, är riktigt snygga och med din Montazami etikett på. Här har jag sett några gå ute med munskydd. Är så otäckt med corona. Hoppas det snart tar slut och allt blir som ”vanligt” igen. Jag går promenader ute. Kul att
  du ska vara med på Efter fem, det ska jag titta på. Nyfiken, vad kan ha hänt på Kamrans studio ?? Här har våren kommit. Träden börjar bli gröna och vårblommorna i trädgården har börjat slå ut och fåglarn sjunger så vackert. Må så bra. Var rädda om er. Kram från din vän Rose-Marie.


 2. Nettan skriver: 3 april, 2020

  Hej Fina Maria

  Mysigt för vovvarna Copper o Molly oxå får skönhetsbad och är nu extra helg fina
  Tidigare såg jag ej på programmet Efter fem men sedan några veckor tillbaka kollar jag på de, de har bra sammanfattning vad som hänt om Covid-19 och visar även positiva saker, så jag kommer kolla på dej idag Maria, ses i rutan

  Oj oj hur gick de när Kamran såg alla möbler? Jag tror han tog de mycket bra

  Jadu mannen ville kanske ha en lika cool bil som Kamran haha

  Trevlig helg
  Kramisar Nettan


 3. Monica skriver: 3 april, 2020

  Hej Maria!
  Vad kul att du köper en ny symaskin. Den blir nog bra. Själv har jag en gammal från 1972 och den går än. Sen fick jag ta över mammas som är något nyare.
  Vad bra att ni hjälper varandra. Det får man göra nu om man kan.
  Idag skiner solen men det blåser iskallt. Igår kom det snöblandat regn och åska! Jätte konstigt!
  Kram Monica


 4. Karin M skriver: 3 april, 2020

  Hej Maria!
  Du antog rätt du känner mig så bra, jo det började bli lite enformigt med dessa matlådor, tur ändå att vi hade de 🤗
  Men igår kom nya spishällen, och vi fick hjälp med det elektriska så nu är den på plats 👍🏼
  Oj oj oj, vad sa Kamran när han tittade in i studion 😬
  Jo jag har också läst att det är viktigt att skydda ögonen också, man har ju slemhinnor där med 😔
  Skoj med ny symaskin, hur fick du mönster och idén till att sy munskydd?
  Här i vårat län har det blivit en stor ökning av antalet bekräftade Coronasjuka och även antalet döda av Corona.
  Vi har också ställt in årets påskmiddag hos oss, även kalas för P som fyller år på söndag är inställt 😔
  Maria och alla ni andra fina bloggvänner, hur gör ni för att hålla humöret uppe i dessa Coronatider?
  Massor med kramar från mig 💕💕💕


 5. Ammi Uppsala skriver: 3 april, 2020

  Halloj!
  Jag ska försöka titta på Efter fem!
  Annars så jobbar jag hemma för 4:e dagen i rad. Inte så kul för arbetsplatsen är inte så bra som på jobbet. Försöker pausa ofta. Vaknade till snö på marken idag.
  I helgen ska vi göra något roligt! Vi ska bo på hotell i vår egen stad. Detta för sambon fyller 50 och något kul ska man väl ha i dessa tider. 50-årsfesten får skjutas på framtiden. Tycker så synd om alla som får sina stora dagar ”förstörda”. Men som sagt, det kommer fler dagar, påskar, somrar m.m. Ha en trevlig helg allihopa!


 6. Gunnel Kristina skriver: 3 april, 2020

  Hej. Har skrivit tidigare, men det har visst inte kommit fram?? Inget akut, men tycker att det skulle vara rättare och trevligare om du svarar direkt på kommentarsfältet till behöriga personer i deras personliga ärenden, eftersom det inte berör eller intresserar oss andra, som läser din blogg. Bara ett önskemål.


 7. Kristina Andersson skriver: 3 april, 2020

  Hej Maria ! Efter fem är ett bra program dom har uppdateringar om Covid -19 och man blir mindre orolig med informationen man får där.Håller med din vän Pamela om glasögonen bra att bära ifall någon nyser rakt ut.Ska bli spännande att se Kamran reaktion ,vad var det han fick se? Ja och snart är det påsk och många ställer att fira tillsammans men det kommer en ny och då får vi hoppas att allt blivit bättre. Det finns ett skoföretag som heter Skechers och dom har jättebekväma vandringskor kan varmt rekommendera dom.Längtar så mycket nu att våren äntligen kommer och ger hopp för en ny tid.Jag brukar läsa roliga historier av alla sorter och det kan faktiskt vara riktigt befriande. Här är en-Har ni påskris hemma?Nä vi har inte pås-kris hemma för jag köpte en hel rulle med plastpåsar förra veckan. Ha det så bra allihopa/kram Kristina


 8. Dalkullanannanykvist skriver: 3 april, 2020

  HejBästaMaria 🙂
  Ja visst var det kul med träslöjd, mycket enklare och roligare.. Har ifs inte testat att sy på länge, men eftersom det gick så dåligt i skolan så har man inte vågat testa 😂
  Nice att du köpt symaskin.. Hihi så rolig din mamma är.. Då kanske du får massa beställningar på munskydd när du visar dem på tv.. Jag ska titta 👍 Här har jag inte sett någon ännu ha varken munskydd el glasögon.. Fast jag promenerar ju lite senare nu då det inte är så många ute.. Det kanske är annorlunda på dagtid? Snällt av Pamela att handla lite.. Oj ska man tvätta bananerna.. Jag trodde det gick bra då de har skal? 😱 Ja klart man ska ha bekväma kläder när man är hemma😍 Man ska ju ändå bara gå hemma och spöka haha..
  Ja hemskt för alla äldre som inte får ta emot besök nu😢
  Oj vad hände när Kamran öppnade studion??

  Ha en fin fredag Maria och alla bloggisar.. Här blir det tvättis och dammsugning.. Och hoppas på promenad efter det.. Var rädda om er kraam AnnaN ❤️


 9. Lillemor Johansson skriver: 3 april, 2020

  Hej Maria!
  Såg dig nyss på Tv, kloka ord fina du.
  Ha det gott, hälsa familjen och håll er fortsatt friska😀
  Kram Lillemor


 10. Malin skriver: 3 april, 2020

  Hej Maria !
  Såg dig på tv-programmet , roligt med en ny ”hobby”med att sy munskydd. Bästa vänner när det verkligen behövs , tänker på Pamela. Oj ska man tvätta bananer? Tack för tipset . Roligt med nya symaskinen , bra modell. Ha det fint / kram Malin mallan ❤️❤️❤️


 11. Kristina Andersson skriver: 3 april, 2020

  Hej igen Maria ! Tittade på efter fem precis nu och tänkte det är tack vare SHF svenska folket fått lära känna dig och det tror jag många har uppskattat.Och i och med det har vi som bloggar fått glädjen att ta del av fina bilder ,roliga saker ,goda råd stöttat andra, plus mycket annat på din blogg.Du såg lugn och avslappnad ut det gjorde du bra.Ha det så bra och ta hand om er.kram / Kristina


 12. Anki skriver: 3 april, 2020

  Halloj!
  Undrar vad Kamran såg i studion???
  Ser fram mot svaret.
  Jag missade tv-programmet Efter fem ☹️ Kanske finns att titta på efteråt.
  Förbaskat tjat om Corona. Den enda information som är värd att titta på är Folkhälsomyndighetens hemsida och Anders Tegnell. Alla andra är bara en massa tyckare och bladdergubbar. Alla år dör det ungefär 2.500 människor i Sverige i vanliga influensan. Ta ner diskussionen på en vettig nivå. Det är min åsikt. Självklart ska man vara försiktig men nu går det till överdrift.
  Säg gärna emot mig, jag klarar det.
  Ha en bra dag!
  Kram Anki


 13. Kristina F skriver: 3 april, 2020

  Toppen med en ny symaskin , då kan du tillverka flera stycken. 😄
  Men oj vad det ser kul ut när bananerna tvättas !
  Aldrig sett det tidigare. 😂
  Såg dock en spray idag som ska vara superb till all frukt som har skal.
  Man såg skillnad direkt när man jämförde tvättad och otvättad.
  Ser lite kul ut med mannen som fotar Kamrans bil men man kan ju verkligen undra över syftet ? Tror han tyckte den var snygg och önskar sig en sådan. ☺️
  Idag har jag varit med äldsta tjejen hos veterinären (som för övrigt fyller 8 år idag)!
  Hon hade också låga värden på sköldkörteln så troligtvis kommer även hon att behöva äta Levaxin.
  Helgalet att det kan bli så att båda mina två behöver det. Är dock vanligt hos hundar över 6 år. 😩
  Imorgon ska dem resa garaget hos min dotter. Så kul med både nytt hus och nytt garage. Dock inte inflyttning förräns tills hösten.

  Kramiz Kristina F


 14. Sofia skriver: 3 april, 2020

  Hej.. skönt att du hitta en symaskin.. vill oxå veta va Karmen såg där.. hoppas att du får en bra helg.. kram


 15. Margareta skriver: 3 april, 2020

  Grattis till nya symaskinen, vad kul med en ny maskin. Kommer gå jättelätt och bli så roligt att sy. Vad använder du för tyg, är det med stretch?
  Såg dig på tv, blir så glad att se dig och att du håller humöret uppe.
  Här i Sverige kör de med 70 år i affärerna för riskgrupper, borde vara som ni har 60 år.
  Vi sitter där vi sitter bubben o jag, han i Cairo och jag i Sverige, idag avråder UD från resor till den 15 juni. Så nu hoppas vi på att Egypten öppnar upp för flyget igen så Aly kan flyga hit. Vi har kontakt via mobilen så det går ingen nöd på oss och vi är friska, så jag kan inte klaga.
  Var rädd om er.
  Kram Margareta 💖


 16. Gunbrittdraktanten.blogg.se skriver: 4 april, 2020

  Hej Maria!
  Så bra att du fick tag på en ny symaskin. Min har hängt med ganska många år men då jag inte syr så mycket numera får den nog hänga med lite till, dvs om den inte bestämmer sig för att lägga av. Jag virkar istället väldigt mycket och har just avslutat en helt underbar pläd i ett fantastiskt vackert garn. Fällde nästan en tår när sista maskan var gjord. Va tusan ska jag göra nu då? Nåja, inga problem då jag har en hel byrå fylld med garn så det är bara hitta färger som passar ihop och ett mönster som dom kan användas till.
  Vi är inte som ni helt isolerade så igår var vi och handlade lite då både kyl och frys gapade tomma på en del hyllor. Lite orolig är man dock men det märktes att alla tagit till sig rådet att hålla avstånd. Affären hade lagt ut tvättservetter och handsprit på flera ställen. Riktigt bra. Många affärer erbjuder också att köra hem varor och har extra öppet vissa tider för riskgrupper.
  Jag beundrar sjukvårdspersonalen som gör ett fantastiskt jobb. Hoppas bara att de orkar med tills allt är över.
  Var rädda om er.
  Kram Gunbritt


Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar