Annons

Rostig och usel!

Hej!

Fasiken vad besviken jag blev på mig själv idag. Jag hade planerat att sy en massa face masks till mina vänner och även till Gunilla Persson. Jag vill ju såklart att de ska vara perfekta. Tyvärr så hade jag inte allt hemma som behövdes för att göra ansiktsmasken bra plus att mina sykunskaper har verkligen dalat. Jag har nu sytt 5 st varav 2 till Emma och hennes pojkvän. Jag sydde även 3 till Gunilla i olika storlekar. Ja ni fattar vippen det blev helt enkelt 3 olika storlekar!!!!!

Annons

Annons

Så här glad var jag när jag gjort min första mask. Lyckan varade inte länge. Inte för att jag vill säga att jag inte kan sy men utan erfarenhet så blir det faktiskt inte lika bra. Tänk om mamma kunde sitta bredvid mig och hjälpa till och guida. Som jag sagt förut så sydde min mamma många kläder till mig och min syster när vi var små.

Nu skickas dessa 3 till Gunilla imorgon och jag hoppas att de kan komma till användning och det kan vara till Gunilla själv eller någon annan som behöver en mask.

Annons

Medans jag sitter och syr så tittar jag ut och ser Copper som sitter ute i trädgården. Jag har aldrig sett henne sitta så, lite ensam i sina tankar och kanske undrar varför allt är så konstigt och ingen är hemma och leker med henne.

Annons

Dessa två masker sydde jag till Emma och hennes pojkvän. Haha tyvärr så ser man kulspetspenna märket i tyget 😬 men Emma sa att det gör ingenting.

Ja jättekul att ni alla skulle lita på mig när det gäller ert hår. Bara för att göra en sak klar att ibland kan det gå snett eller helt enkelt av! När jag klippte Saras hår så for jag omkring med saxen precis som proffesionella frisörer gör. Av misstag så råkade jag klippa av en bit av Saras hår. Vi fick panik och tänkte jaja det kommer aldrig att synas. Jo det gjorde det!

Tack för kommentarer och några frågor. Nej jag känner att vi inte har några större problem med att köra på fåglar här men hemskt att du Amelie tog en. Jag behöver ett råd när det gäller att tvätta min Rockandblue jacka. Kan man tvätta den i tvättmaskinen?

Annons

Ha en fin långfredag och glad påsk på er alla. Jag tror att jag ska överraska Kamran med rack of lamb på påskdagen.

Kram Maria

Dela på:

21 kommentarer till “Rostig och usel!”

 1. Kristina F skriver: 10 april, 2020

  Fina masker , grym e du ! 👏
  Oj så det blev lite kort på ett ställe i hennes hår, men det gör inget. Växer ju ut snabbt ! 😄
  Idag ska de spika garagetak , i övrigt händer ingenting. Förhoppningsvis sitta ute i solen en stund och bara njuta.

  Glad Påsk ! 🐣

  Kramiz Kristina F


 2. Nettan skriver: 10 april, 2020

  Hej Fina Maria

  Copper är så gullig är i sina tankar eller spanar in något i buskarna haha Nu är jag ledig i 4 dagar, så härligt, jag ska verkligen njuta. Jag lyssnar på Stadsepidemiolog Anders Tegnell och Stadsminister Stefan Löfven mfl att inte lämna Stockholm under helgen och så länge de behövs, jag har bokat av min tågresa till Småland och pengarna är på väg till kontot, SJ var så hjälpsamma
  Glad Påsk till er alla
  Kramisar Nettan


 3. Erika skriver: 10 april, 2020

  Tycker maskerna är jättefina. Good job!! Och det viktigaste är ju att de som får dem kommer att vara säkra.

  Tack för att du fortsätter blogga när vi sitter hemma, det är roligt att läsa och få lite underhållning från ett hörn av världen nu när allt är upp och ner.

  Kolla på etiketten, de flesta jackor kan tvättas i ett skon-program och sedan eventuellt torktumlas tillsammans med tennisbollar. Men man ska tvätta dem så sällan det går.


 4. Désirée Andersson skriver: 10 april, 2020

  Hej Maria💝🌼
  Vad fina dina ansiktsmasker som du sytt blev. Det här med hår att du klippte Saras hår ja sånt händer.
  Kan bli kul efteråt😁.
  Jag kommer ihåg när min son då 6år
  (nu 22-år)klippte sin lugg. Det var så länge sedan,men vi satt vid köksbordet med pyssel å när jag vände mig bort en kort stund & han såg han så busig ut.
  Va har du gjort sa jag?
  Han sa: Inget.
  Så som man gör när buset tar
  över😁.
  Nu kan man tänka tillbaka på roliga minnen.
  Vill önska dig
  Maria & din fina familj❤️
  Glad påsk 🐣 🐥💛🌷🐇
  Kram Désirée🤗💝


 5. Lena i Falun skriver: 10 april, 2020

  Hej Maria!

  Jag tycker maskerna ser proffsiga ut! 👍🏼 Ang din Rock and blue, jag har en likadan fast lite längre modell. Älskar den. Var också lite orolig att tvätta, tänkte först kemtvätt. Äh sen fick det bli tvätt hemma, orkade inte krångla. Tog förstås av pälskanten kring huvan. Minns inte om jag fegtvättade på 30 el om det var 40 grader. Efteråt tumlade jag så att dunen fluffade till sig igen. Det funkade bra att tvätta som vanligt. Från det ena till det andra. Ser fram emot att följa era odlingar, det kommer säkert växa så det knakar. Visa gärna ibland hur det artar sig.🤓

  Ha nu en riktigt skön påsk. 🌸🌸🌞🌸🌸
  Lena


 6. Karin M skriver: 10 april, 2020

  Hej Maria!
  Vilken fin bild på Copper, det är lite vemod över bilden, den liksom speglar vår tid, fint fångat ❤️
  Heja dig, du är jätteduktig ju 🤗 maskerna ser jättefina ut 👍🏼
  Idag hoppas jag vi kan åka och ge tre av barnbarnen deras påskägg, tänkte ju då såfall att vi ses utomhus, men bättre det än att inte ses alls ☺️
  Önskar er alla en riktigt Glad Påsk 🐣
  Massor med kramar från mig 💕💕💕


 7. Malin Holmlund skriver: 10 april, 2020

  Hej Maria !
  Vilken snygga munskydd !! Det kommer till användning . Ja man kan skratta efteråt men ibland blir det lite fel så att säga även med hår…. Haha
  Nämen åh vilken fin bild på Cooper, som du säger även djuren känner att något är fel. Stor kram och glad påsk till er allihopa / malin mallan ❤️❤️❤️


 8. Sandra E skriver: 10 april, 2020

  Hej Maria
  Så fina ansiktsmasker du sytt…snygga tyger.
  Cooper verkar verkligen sitta och fundera över tillvaron😊
  Vi kommer att fira påsk här hemma..om vädret tillåter det så tänkte vi grilla och umgås med familjen ute.Man har ju begränsat sina kontakter och försöker vara försiktig och åker bara och handlar det man absolut måste ha och försöker begränsa dom besöken också.
  Önskar dig och din familj en riktigt Glad Påsk
  Kram Sandra E


 9. Camilla skriver: 10 april, 2020

  Hej!
  Fina corona masker! Gunilla blir säkert jätte glad.
  Hoppsan ibland blir det fel när en ska klippa med saxen men det växer kanske snabbt ut igen!
  Där sitter Copper och funderar över livet. Gillar verkligen dina randiga dynor har oxå randigt nånstans undanstoppat men kan inte hitta dom just nu. Typiskt.
  Har fuskat och varit ute på stan och jag hittade nya joggingskor som jag ska prova med en tur.
  Önskar alla en Glad Påsk!
  Kram
  Camilla


 10. Monica skriver: 10 april, 2020

  Hej Maria!
  Fina munskydd! Du blir jättebra på det! Söt bild på Copper!
  Idag blir en lugn dag med god mat hoppas jag. Vi ska äta lax med limesås till. Det blir mycket fokus på extra gott har jag planerat.
  Många påskhälsningar till dig och din familj samt alla på bloggen.
  Kram Monica


 11. Kristina Andersson skriver: 10 april, 2020

  Hej Maria! Snygga munskydd träning ger färdighet men jag tycker dom ser bra ut.
  Ja, Copper ser lite ensam ut men mår nog ändå bra han har ju dig att ty sig till och det är ju tur.Tips för hur man tvättar en dunjacka:Följ alltid tvättinstruktionerna som finns i jackan.Vänd jackan ut och in dra igen alla blixtlås använd ett milt tvättmedel utan blekmedel.Använd inte sköljmedel som kan försämra jackans kvalitet..Tvätta i max 30 grader.Behåll jackan ut och invänd då den torktumlas. Torktumla på låg värme tillsammans med tre tennisbollar det gör att dunen fördelas och inte klumpar ihop sig se till att jackan är helt torr.Ta helst av pälskragen från luvan den bör inte tvättas om du vill bevara pälsen fin.Jag tvättade min dunjacka efter dessa råd och det blev bra det gäller bara att ha tålamod då den torktumlas.Ha nu en jättefin påskhelg skratta mycket ät gott var rädda om er och en jättestor kram till er alla på bloggen/ Kristina A


 12. Dalkullanannanykvist skriver: 10 april, 2020

  HejBästaMaria 🙂
  Munskydden blev så fina så😘 Alla som får dem kommer bli glada..
  Men lilla Copper då.. Undrar vad hon funderar på? El också har hon hört eller sett något.. El som sagt att hon märker att något är fel😢 Djur känner och märker mer än vad vi tror🐾❤️
  Oj då ja ibland blir det fel när man klipper håret.. Så lätt hänt.. Tur att d ändå inte var så mkt hår som blev tokigt..
  Nu är det snart dags för tvättis och dammsuga här.. Haha same procedure as every Friday 😂😘 Ha en fin långfredag och påsk till er over there och alla andra kraam AnnaN ❤️


 13. Lillemor Johansson skriver: 10 april, 2020

  Hej Maria!
  Jättefina, glada munskydd😀
  Vad bra gjort.
  Vi är hemma i påsken, kan ju inte åka till mamma i Värmland som det var tänkt.
  Vi får äta o promenera mycket😀
  Önskar Er en fin o Glad 🐣 🐣
  Kram Lillemor


 14. Anki skriver: 10 april, 2020

  Halloj!
  Munskydden blev jättefina 👍
  Alla som får ett exemplar kommer bli så nöjda.
  Copper ser så fundersam ut där hon sitter. Undrar kanske vad som händer i buskarna.
  Hoppsan, det blev lite mer än som var avsikten med klippningen 🥴 Som tur är växer håret ut igen ganska snabbt.
  Idag har jag rensat lite bland syrenerna, tar resten i morrn. Passade också på att påskpynta lite ute och inne. Fjädrar i vår lilla björkbuske 😄
  Ha en bra dag och Glad Påsk till er alla och alla på bloggen 🐔🐣
  Kram Anki


 15. Jeanette i Norrland skriver: 10 april, 2020

  🐣🌷GLAD PÅSK🌼 🐥
  😊Till alla ☀️


 16. Kristina Andersson skriver: 10 april, 2020

  Hej igen Maria ! Jag tipsade dig om tvättråd för Rockandblue jackan det jag skrev funkade bra för mig men glömde att skriva om du är osäker kan du lämna in den på kemtvätt/Kristina A


 17. maria skriver: 10 april, 2020

  Glad påsk. Vad fina skor. Vilket märke är det och är dom sköna.? Kram.🐣🐰🐣


 18. Ammi Uppsala skriver: 11 april, 2020

  Glad Påsk Maria!🐣
  Denna påskafton kommer att bli annorlunda mot vad man är van vid. Jag har handlat åt mina föräldrar så de kan fira med lite god påskmat. Och här hemma gör jag så gott jag kan så att det blir lite påskmys med äggmålning och lättare påskmiddag.


 19. Gunbrittdraktanten.blogg.se skriver: 11 april, 2020

  Hej Maria och Glad Påsk
  Vilka fina masker du sytt. Tror säkert Gunilla kommer bli glad över sina.
  Sara får undvika att ha fläta så syns det inte att du ”klippte till” henne. Hihihi.
  Här hemma gör vi inte många knop utan håller oss ifrån våra vänner och familj då många är i riskgruppen. Idag skulle vi traditionsenligt ha min dotter Monica och mågen Peter på middag men det har vi skjutit på framtiden. Jisses vad vi ska umgås när detta elände är över.
  Något jag funderade på är att det kanske kommer bli många barnfödslar framöver. Hihi.
  Nu ska jag göra mig i ordning för vi behöver åka på affären och fylla på matförrådet lite.
  Ha det så gott
  Kramar i massor
  Gunbritt


 20. Malin Th skriver: 11 april, 2020

  Hej Maria och alla bloggvänner ❤️
  Glad påsk till er alla i dessa annorlunda tider. Hoppas ni alla har det bra ändå.
  Fina bild på Copper, djur är så kloka 🙏
  Kram Malin Th


 21. Margareta skriver: 11 april, 2020

  Hej fina Maria 💖
  Tänker på dig och din fina familj och hoppas ni har en fin påskhelg.
  Du är väl inte rostig i sykunskaper, tycker dina munskydd blev jättefina. Många gånger är man så självkritisk och ser det som inte blev så bra. Ingen annan ser det, möjligtvis en syslöjdsfröken, hihi.
  Lilla Cooper ser så övergiven ut där hon sitter och funderar över vad som händer.
  Var rädd om er och ha en fortsatt fin påsk. 🐣
  Kram Margareta 💖


Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar