Annons

Karantänhälsning från Anna och Ellie

Annons

Annons

Annons

Hejsan!

Nu kommer här en liten hälsning från Anna och Ellie! Vi lever karantänliv så gott det går, men hade ett undantag i helgen när Ellies gudmor kom ner och hälsade på. Hon heter Stacy och har varit min bästa vän så gott som sedan jag flyttade till LA. Hon har inte träffat någon på flera veckor och har bara jobbat hemifrån så hon kände sig väldigt ensam, och Clinton skulle jobba både fredag kväll och hela lördagen så det passade bra och kändes ändå säkert att hon kom ner nu. (Hon bor i Marina Del Rey uppe i LA).

Annons
Annons

Vi hade i alla fall supermysigt tillsammans, Ellie lekte och gick ut med Stacys hund och höll helt själv i kopplet i slutet av helgen och tyckte det var så roligt. I morse gick Ellie runt i huset och letade efter ”voffvoff” överallt vilket var lite sorgligt eftersom hon inte är här längre, men hon kom över det snabbt och började genast busa och klappa på Tater Tot som hon nu kallar ”Tatie”. Dem har blivit bästa vänner, och Tater spinner och slänger sig på golvet direkt när Ellie är i närheten för då vet han att det blir gos.

Vi försöker underhålla oss så gott det går om dagarna med lek utomhus, gå på hikes och promenader och så är vi ute och kör Ellie i hennes radiostyrda bil som hon fick av Maria och Kamran i 1-årspresent vilket hon tycker är jätteroligt. Jag är så otroligt tacksam för att vi har trädgård under denna tid, det är så underbart att bara kunna låta Ellie springa runt barfota i gräset och vi har lite olika pooler och splash-leksaker som hon har roligt med när det är varmt och soligt. Vädret har varit lite varierande här de senaste veckorna men nu ska det äntligen bli riktigt varmt och skönt. Jag har beställt en större pool som både jag och Ellie får plats i samt ett vattenbord och en bubbelmaskin som alla kommer antingen denna eller nästa vecka så det ser vi fram emot! Det är så fantastiskt att se Ellie utvecklas till en liten tjej, hon är verkligen ingen bebis längre och hon har humor och är en riktig liten busfilur vilket ni kan se i filmen jag lade upp här. 🙂

Jag har även satt min egen surdeg, men mitt första försök till bröd blev sådär. Helt ok inuti men väldigt hård kant! Får läsa på lite mer om bra tips på hur man får till det perfekta brödet. Ett annat projekt som jag börjat med är att jag har nu rensat hela mitt land och sått massor av nya frö. Ellie är med mig ute och vattnar allt varje dag, och jag längtar tills vi kan ”skörda” lite grönsaker, bär och örter snart! Bra för Ellie att få lära sig var maten kommer ifrån och själv kan plocka sitt grönt. Jag hoppas att det ska göra det lite roligare att även äta det gröna också 🙂

Annons

Det är en väldigt konstig värld vi lever i nu, det är faktiskt olustigt på riktigt att gå till mataffären. Alla håller sig för sig själv och man måste ha mask på sig, många har dessutom förlorat jobbet och har det svårt att få ihop ekonomi och betala hyra osv. Vi känner oss verkligen tacksam att Clinton är en av dem få som faktiskt får jobba eftersom han räknas som ”essentiell arbetare”, då han förser stadsborna med mat genom restaurangerna.

Vi hoppas alla att detta snart ska vara över, och att livet kan återgå till normalt, och jag hoppas ni alla mår bra och ”are staying safe!”

Kramar från Anna och Ellie

 

Annons

 

Dela på:

16 kommentarer till “Karantänhälsning från Anna och Ellie”

 1. Malin Th skriver: 21 april, 2020

  Hej Anna och Maria
  Vad roligt att få en hälsning från er och få se hur ni har det i dessa tider, förstår att en trädgård är guld värd i dessa tider.
  Härligt med varmare väder, även här ska det bli varmt, idag ska det bli 17 grader i Stockholm.
  Ja det är verkligen konstiga tider! Alla tycker så mycket om allt, plötsligt så är alla experter på pandemier, nästan roligt ibland och följa människors uttalande.
  Hoppas ni får en härlig vecka!
  Kram Malin Th


 2. Sofia skriver: 21 april, 2020

  Hej Anna, ellie och Maria.. så fina kort på din dotter.. vilken snygg bil.. den förstår jag att hon tycker om..
  Så du odlar oxå anna. Här är det oxå skönt väder.. Kram


 3. Nettan skriver: 21 april, 2020

  Hej Fina Maria Anna o Ellie

  Vad skoj att få se och höra från er, Ellie växer och är stora tjejen nu, förstår att Ellie gillade att hålla i kopplet till vovven när de är ute o går, så vill även Wilma (2 år i juni) göra som jag är gammelmoster till, hon har en Jack Russell, jag fick precis nya bilder på detta igår
  Ta han om er
  Kramisar Nettan


 4. Camilla Wikström skriver: 21 april, 2020

  Hej fina Maria Anna och Ellie!

  Vad kul att få en hälsning från er 🙂
  Tänk vad tiden går vad hon har växt söta Ellie och härligt med trädgård för henne att springa i kan tänka mig att hon har spring i benen och inte vill sitta inne. Rätt mode färg på bilen syns att hon trivis. 🙂 Skönt att det är värme på gång hos er men även här + 17 i Stockholm, sitter hemma och jobbar i dessa märkliga tider men tänkte sätta mig på altanen vid lunch.
  Ha en fortsatt bra dag.

  Kram från
  Camilla Wikström


 5. Anki skriver: 21 april, 2020

  Hej Anna och Ellie!
  Hon har blivit stora tjejen Ellie. Dom där ögonen kommer många killar att drunkna i 🙂
  Skönt med trädgård för hela familjen, då kan ni vara ute och slippa sitta inne hela dagarna.
  Skönt med ett avbrott också när din kompis kom och hälsade på. Det händer något annat än det numera vardagliga.
  Ja Ellie är verkligen en liten busunge 🙂 Mamma får hålla sig på rätt sida om grinden, ha ha.
  Ha en bra dag!
  Kram Anki


 6. Sandra E skriver: 21 april, 2020

  Hej Anna och Maria
  Så roligt med en hälsning från er och vad hon är söt den lilla damen😊Ja nog är det en konstig tid vi lever i just nu…känner också att man nästan drar sig för och gå och handla ,men man måste ju ha mat och sånt men det blir då ingen onödig shopping utan bara det nödvändigaste.Vi får verkligen hoppas att detta är över snart.Det är så tragiskt att människor dör och folk blir av med sina jobb när företag stänger eller minskar på personal.
  Här börjar snön tina bort i rasande fart så det känns skönt att våren är på väg, så snart kan man börja sitta ute i solen och njuta.
  Ha det fint
  Kram Sandra E


 7. Kristina F skriver: 21 april, 2020

  Tack för hälsningen från er. 😍
  Tänk så stor hon blivit nu ja. 😃
  Håller med dig om att det måste vara guld värt att ha trädgård så du bara kan släppa ut henne.
  Vattenleksaker,
  såpbubblor ,gatukritor mm i alla varianter är ju kul och barn brukar älska det.
  Tur att du är så kreativ med henne.
  Härligt också att ni har egen odling på gång. 👍
  Är fantastiskt för små barn att få vara med och plocka utav det sen.
  Ännu bättre att äta det förstås. 😄
  Jag hoppas också att detta elände snart är över.
  Så skrämmande hur allt blivit och då är vi ändå beskonade här i Sverige genom att kunna gå ut.
  Ha en riktigt fin dag och ta hand om er.
  Kramiz Kristina F


 8. Karin M skriver: 21 april, 2020

  Hej Anna, Ellie och Maria 🤗
  Tack Anna för alla fina bilder på Ellie, hon är ju så himla söt 🥰
  Så skönt att ni har trädgården där ni kan röra er fritt.
  Inte klokt vad detta lilla viruset ställer till det 😔
  Massor med kramar från mig 💕💕💕


 9. Gunbrittdraktanten.blogg.se skriver: 21 april, 2020

  Hej Anna, Ellie och Maria.
  Tack Anna för den fina hälsningen. Ellie är en riktig sötnöt och som du säger lite busig men det ska man vara i den åldern. Hon har verkligen vuxit på sig.
  Förstår att det är skönt med en egen trädgård så Ellie kan strutta runt barfota.
  Ha det så gott och var rädda om er.
  Kramar i massor från mig


 10. Kristina Andersson skriver: 21 april, 2020

  Hej Anna Ellie och Maria !
  Vilken fin hälsning ifrån er.Härligt för Ellie att få springa barfota i gräset och busa som hör den åldern till precis så som det ska vara.Minns själv hur det var när min son var liten man får sig många skratt av vad dom små kan hitta på. Kul att din vännina äntligen kunde hälsa på så hon slapp känna sig ensam.Ja vi får verkligen hoppas att allt blir bättre snart och det kommer det att bli.Ett tips för att få mjuk yta på surdegsbröd är att lägga en bakduk då man tagit ut brödet från ugnen.Du kan även googla på kungsörnen.se dom har jättebra tips och recept på surdegsbröd. Många kramar ifrån mig ta hand om er /Kristina A


 11. Monica skriver: 21 april, 2020

  Hej Anna, Ellie och Maria!
  Tack för hälsningen och alla fina och gulliga bilder! Skönt att bo så där med trädgård. Härligt för Ellie att kunna vara ute och springa på gräset.
  Kram Monica


 12. RoseMarie skriver: 21 april, 2020

  Hej Anna, Ellie och Maria! Tack för din hälsning. Lilla Ellie är så söt. Är så roligt att få följa hennes utveckling på ditt Instagram och även här på bloggen. Härligt för er att ha egen trädgård där Ellie kan leka. Ja visst är det otäcka tider med denna Pandemi. Med tanke på att det drabbar så många så hårt och på olika sätt. Idag har vi blå himmel, sol och + 17° är så härligt ute. Många kramar från mig. Ha det så bra och var rädda om er Rose-Marie


 13. Jeanette i Norrland skriver: 21 april, 2020

  Hej Anna
  Vad roligt att du visar din lilla söta Ellie. Och så kul att ni håller på att odla. Det verkar vara en trend just nu att alla ska odla. Det är ju toppen. Hoppas ni får mycket gott att äta framöver.
  Kram Jeanette


 14. Margareta skriver: 21 april, 2020

  Halloj over there.
  Tack för hälsningen från dig Anna. Så roligt att få se alla dessa fina bilder på lilla Ellie som är så söt och gullig. Oj vad hon växer, stora tjejen.
  Ja det är så olustigt med detta virus. Bara hoppas det dör ut snart. Håller med om att det är obehagligt tom att gå och handla. Händerna är så torra av allt tvättande och handsprit. Vad som helst bara jag håller mig frisk.
  Var rädd om er och hoppas ni får vara friska.
  Kram Margareta 💖


 15. Malin skriver: 21 april, 2020

  Hej Anna och Ellie !
  Vilka härliga bilder på sötnosen Ellie och med glimten i ögat stänger hon grinden. Säger hon :closed ? Haha vad gulligt i sånnafall. Idag var det superhärligt väder och jag satt ute. Ja man går dagarna att gå trots allt. Va rädd om er / kram Malin mallan ❤️❤️❤️
  Hej till dig Maria ❣️


 16. Dalkullanannanykvist skriver: 22 april, 2020

  Hejsan på er 😍
  Så kul att få en hälsning och få se er här på bloggen.. Så stor Ellie har blivit.. Hon är så himla söt.. Jag håller med andra som skrivit att det måste vara fint med egen trädgård nu, så att ni kan vara ute också och busa massor.. Ni verkar ha så skoj.. Kul att eran vän kunde hälsa på och extra kul att Ellie fick gå med vovven.. Men även mysigt med era missar..
  Ja fy tänk om viruset kunde försvinna.. Fy det är mkt obehagligt ☹️
  Ha det så fint och var rädd om er kraam AnnaN ❤️


Annons

Laddar