Annons

Hör jag sommarvärme!

Hej på er och happy onsdag! Hoppas något trevlig hände er idag. Själv var jg en snabbis på mataffären och fick 2 komplimanger för min klädsel och det kändes kul. Tyvärr har jag ingen som kan ta kort och nu sitter jag vid köksbordet och tänkte säga hej till er innan jag spenderar resten av dagen i trädgården. Tänkte noppa och toppa litegrann med mina blommor. Jag har tagit på bikinin och hoppas på en lätt bränna.

Annons

Tack för alla kommentarer till Anna och Ellie. Kul att de tittade in.

Igår var jag hos veterinären (Mindys fd man Randall) och han klippte Mollys och Coppers naglar och Molly hade en liten allergi i ett av hennes öron och nu får hon ta en vätska i en vecka. Sedan på vägen hem stannade jag till och köpte några plantor. Fasiken vad härligt att gå omkring (med munskydd och plasthandskar) och titta på alla rosor och annat fint som blommar just nu. Jag köpte bland annat en ny ormbunke som jag satt i mitt matsalsrum i köket.

Annons

Det blev väl ganska fint. Jag har alltid gillat ormbunkar för att det är lite tropiskt. Finns väl också mycket i svenska hem eller?

Trädgårdsmästaren var här igår och plötsligt så ropar han på mig och säger att jag har en fågel i min garderob 😬 bra ögon och uppmärksamhet må jag säga. Jag bad att han skulle följa med mig upp i garderoben och han tittade lite förskräckt på mig. Jag menar vad trodde han? Fågeln satt så fint på min lilla syrenkvist. Han är pappan till fågelungarna som har byggt ett bo under vårt vattenfall i poolen. Haziel (trädgårdsmästaren) släppte ut fågeln och den for iväg. Jag tänkte hur tusan kom han upp hela vägen till min garderob. På vägen ner i trappan ser jag en bajsparad på hela vägen och fönster. Jag fattade genast haha! Nämnde inget till Kamran att Haziel var i min garderob haha.

Annons

Blev väldigt inspirerad när Hanna sa att hon ville ha en fin skål så hon kunde lägga sina citroner och limes i den. Genast tar jag fram mina citroner och limes och min gröna Matteus skål och titta vad fint det blev. Nu ska jag dricka citronvatten så det bara sprutar om det.

Annons

Kom ni ihåg den här lilla glaskaraffen som har ett glas på toppen av karaffen. Passar mig utmärkt så kan jag kanske dricka 3 fulla karaffer om dagen och varva dag för dag med mint, gurka och annat gott som man kan lägga i vattnet för att det ska bli lite festligare.

Sara kommer hem idag och kanske även Hanna tittar in. Vi ska bara vara i trädgården och mysa.

Nu till det bästa!!!!

Annons

Vad tycker ni om denna väder prognos? Perfekt det blir inte för varmt utan helt lagom.

Sköt om er och vi hörs imorgon. Kram Maria

Dela på:

16 kommentarer till “Hör jag sommarvärme!”

 1. Karin M skriver: 22 april, 2020

  Hej Maria!
  Underbar väderprognos 🤗
  Vi har haft några otroligt sköna dagar här med, ja igår blev det t.o.m premiärbad i vår lilla pool 😃
  Grillat till middag och utomhus hela dagarna, jag trivs 🥰
  Ormbunkar är fina krukväxter, tyvärr har jag lite otur med de, vet inte om det är för torrt inne men de brukar tappa bladen 😔
  Citroner är så gott, jag är lite knäpp jag men jag gillar att äta de i klyftor😁
  Massor med kramar från mig 💕💕💕


 2. RoseMarie skriver: 22 april, 2020

  Hej Maria! Så härligt väder ni har och så undetbart att kunna vara ute i eran vackra trädgård. Idag har vi haft 18 ° och sol, så härligt och imorgon ska vi få ännu varmare. Din ormbunke är så fin. Jag har också en karaff med glas till i en mörkblå färg. Den har jag vatten i och gurka eller något annat gott. Så liten fågeln är, han undrade nog hur han skulle komma ut. Roligt med trädgårdsmästaren som fick följa med dig upp på andra våningen ha ha. Kram från din vän Rose-Marie.


 3. Nettan skriver: 23 april, 2020

  Hej Fina Maria

  Vad blank och fin ormbunken är, jo det finns här med. Jag har ingen men har haft. Du och Sara och Hanna får mysa i din fina trädgård
  Skönt att vovvarnas klor är klippta, stackars lilla Molly men tur att hon fick medicin, vilken tur att du gick dit

  Ha en fin dag
  Kramisar Nettan


 4. Ammi Uppsala skriver: 23 april, 2020

  Hejsan!
  Härlig väderprognos! Vi har också haft lite vårvarmt väder. Sitter hemma och jobbar för 6:e dagen i rad, ska arbeta på plats på jobbet i morgon. Sitter och tittar ut genom fönstret och ser blåmesar och duvor i träden utanför. Blåmesarna är så gulliga. I eftermiddag ska min kör prova något nytt eftersom vi inte får träffas, vi ska ha körövning via Zoom, ska bli kul!
  Ha en bra dag!


 5. Gunbrittdraktanten.blogg.se skriver: 23 april, 2020

  Hej Maria!
  Vilken härlig väderprognos. Själv njuter jag av att våren är här. Solen skiner på en klarblå himmel och jag hoppas det blir lika varmt som igår då vi hade +19 grader.
  Så härligt med allt som börjar växa och fågelkvitter. Har en fågel som sjunger så vackert och jag har länge funderat vad det är för en filur. Häromdagen fick jag syn på den och det var en rödhake. Jisses så vackert den kvittrar. Har även kommit igång med krattningen och det är underbart när allt gammalt löv försvinner så allt nytt får möjlighet att titta fram.
  Nu ska jag lägga ut lite annonser på Tradera. Kläder som jag inte längre kan eller vill ha som kanske någon annan gillar.
  Ha det gott och njut med Sara och Hanna.
  Kram
  Gunbritt


 6. Anki skriver: 23 april, 2020

  God förmiddag!
  Oj vilken härlig väderprognos! Inte lika som vår, den visar mellan 9-13 grader veckan som kommer. Men det kommer värme till oss också, bara lite senare 🙂
  Ormbunken är jättefin, har dock ingen då det är så torr luft i lägenheten. Bladen blir så fula.
  Den lilla fågeln har haft en liten rundtur i ditt hus och lämnat lite bomärken. Bra att han blev utsläppt igen.
  Jag gör bubbelvatten ett par gånger om dagen som jag dricker. Det är så gott. Ibland har jag i citron eller gurka eller lime för att få lite smak.
  Idag har jag suttit hemma och jobbat i fem veckor. Tiden har gått fort ändå tycker jag även om jag fortfarande tycker det är tråkigt att inte träffa kollegorna IRL.
  Ha en bra dag!
  Kram Anki


 7. Camilla Wikström skriver: 23 april, 2020

  Hej Maria!

  Vilken fin väderprognos den gillar jag 🙂 det var den temperaturen jag hade när jag var över för 3 år sen i samband med Angelicas sista aupair månad i Tustin Orange County. Längtar tillbaks så när Corona är över tar vi en sväng dit igen.

  Ormbunkrar finns här och är fina men jag har så svårt att få dom fina tappar blad eller blir bruna. Skönt för Cooper och Molly att fixa klorna.
  Kul att Hanna och Sara kommer över så ni kan mysa i din fina trädgård.

  Va roligt med fågeln dom kan flyga in överrallt 🙂 och det kanske inte är varje dag trädgårdsmästaren får besöka någons gardrob :).

  Vad fint det blev med fatet med citron och lime ska nog också göra så men är rätt dålig på att använda det men står det framme så.

  Ha det bra

  Kram från
  Camilla Wikström


 8. Wenche skriver: 23 april, 2020

  Hei Maria
  Det var litt av en bra værmelding!!
  Men vi har hatt et fantastisk vær her også nå i snart en uke ☀️🥰 Etter en lang tur med min hund, koser jeg meg ute i hagen når jeg ikke er på jobb da. Temp. er jo ikke så høye, rundt 14-15 grader i skyggen, men nydelig i solen.
  Ha en fin dag, Maria.
  Klem 💕


 9. Kristina F skriver: 23 april, 2020

  Här är så varmt och skönt , riktigt sommarväder.
  Dessvärre vänder det nog snart igen. Er prognos såg fantastisk ut. 😁
  Ormbunkar är trevliga växter men jag lyckas heller aldrig med dem. 😔
  Vi har nog annorlunda och torrare klimat kanske.
  Men en fågel i garderoben, ja då är den sannerligen på vift. Önskar den all lycka ut igen. 😄
  Så fint med ditt gröna Mateusfat ,lime och citroner. 👏
  Här händer inte så mycket just nu,tar den som den kommer.
  Pga vissa sjukdomstillstånd är jag idag sängliggandes men hoppas på snabb bättring.
  God grillad mat och tzatziki kanske gör susen. 😄
  Kramiz Kristina F


 10. Monica skriver: 23 april, 2020

  Hej Maria!
  Skönt med lite varmare och soligare väder. Vi har haft väldigt varmt under några dagar men tyvärr blir det svalare en period…det är bara att hänga på.
  Läcker bild på citronerna! Man blir inspirerad och sugen själv…
  Va bra att ni fick ut fågeln. Det kan bli så rädda annars när de kommer in.
  Idag har jag köpt fler penséer. Denna gång blev det i ljusblått och vitt. Jag känner att det är väldigt lugnande att hålla på med blommor (inget nytt) så det är nog extra bra nu.
  Ha det bra alla och stå ut!
  Kram Monica


 11. Sofia skriver: 23 april, 2020

  Hej..
  Tur att han såg fågelen.. Hoppas att han inte lämna efter sig allt för mycket.. Så fin tillbringare med glas till.. det hade jag vilja ha en hoppas att man hittar sån.. Jag brukar göra vatten till jobbet med olika smaker.. har du någon bra idé man kan lägga i vatten..
  I tisdags fick men ena hund en tratt för hon har fått våtteksem och svamp på det så jag får duchsa hon varannan dag.. roligt att Sara och Hanna kommer.. det är verkligen fint väder ute.. kram


 12. Dalkullanannanykvist skriver: 23 april, 2020

  HejBästaMaria 🙂
  Nu redan torsdag.. Underbart väder ute är det också. Härligt med trädgårds dag.. Jag tycker det är så fint med ormbunkar.. Har aldrig sett några i affär, men de finns säkert.. Skönt för vovvarna att klippa klorna.. Hoppas allergin blir bra i örat ❤️
  Oj så liten fågeln är.. Tur att ni upptäckte den.. Hihi trodde du döpt den till Haziel..
  Så gott med citron vatten.. Det dricker jag också.. Gillar även gurkvatten..
  Hoppas du hade en fin Onsdag kraam AnnaN ❤️


 13. Malin skriver: 23 april, 2020

  Hej Maria!
  Vilket härligt väder som väntar !!
  Idag skiner solen men imorgon och nästa vecka bjuds det på kallare väder ….
  Snopet eftersom jag kan inte planera alla blommor jag hade tänkt eftersom det blir kallare . Gaaaaaa
  Ormbunke är jättefina , mamma har många i sin trädgård. Ha det fint ! Kram/ malin mallan ❤️❤️❤️


 14. Tusse skriver: 23 april, 2020

  Hej Maria,
  Min son körde ner från Pasadena till Laguna Niguel igår för att köpa någon ”trumpryl”. Han sa att det var fantastiskt vackert och lite gammaldags känsla över området. Ditt måste vi åka nästa gång du kommer över mamma! Absolut sa jag – något att se fram emot.

  Ha det gott alla dessa tider!


 15. Kristina Andersson skriver: 23 april, 2020

  Hej Maria ! Vilken tur den lilla fågeln hade som kunde flyga ut igen fast den såg ut att trivas på din syrenkvist.Men jag blev så full i skratt hur du beskrev allt.Jag har en syster som varje vinter fram till våren köper hem fågelmat hon är en sån djurvän.Jag kom att tänka på henne eftersom du också verkar bry dig om och är rädd om fåglar.Idag beställde jag en skinnfåtölj till min kära pappa som jag tänkte överaska honom med det var dagens goda gärning.Jag hade ormbunkar får några år sedan det sägs att dom är luftrenare och ökar luftfuktigheten, jag brukade spraya bladen med vatten för att hålla bladen gröna 1-2 ggr i veckan.Fin bild på fatet älskar citroner och lime.Här är ett läckert recept på Key lime pie i glas.150 g digestivekex, 50 g smör,200 kondenserad mjölk, 2 äggulor,1/2 dl pressad limejuice, lite vaniljessens,1/2 liter jordgubbar, vispgrädde, limeklyftor.
  Smula kexen i en matberedare smält smör blanda med kaksmulor.Rör samman kondenserad mjölk äggulor limejuice och lite vaniljessens.Varva limekrämen med kexsmulor skivade jordgubbar i vackra glas garnera med grädde och limeklyftor somrigt och läckert! Härligt väder ni får hoppas att ni får det mysigt i trägården.Ha det så bra allihopa/kram Kristina A


 16. Margareta skriver: 24 april, 2020

  Hej fina Maria 💖
  Då blev det fint i din trädgård nu sen du jobbat där. Jag älskar att titta på fina trädgårdar och parker. Det var en jättefin ormbunke du köpt. Hade ofta ormbunke tidigare men tyckte de skräpade så.
  Stackars lilla pippin vad rädd den skulle vara innan den kom ut. Fattar inte hur de kan bajsa så mycket med sån liten kropp när de kommer in.
  Vilken bra tillbringare du har. Så praktiskt med glas som kork. Jag dricker oxå mycket vatten. Gurkvatten är så gott.
  Kram Margareta 💖


Annons

Laddar