Annons

Fasiken vad jag kan!!!!

Hej och god morgon på er alla!

Hoppas att natten har varit bekväm och lugn. Inga drömmar som är för vilda. Jag ska tala om att jag tar Melantonin vartenda kväll och drömmer som en galning. Jag är så glad när jag vaknar upp och lever vare sig det är en god eller en mardröm. Oftast är det stressiga drömmar haha.

Annons

Fick en hälsning från mamma när hon hämtade lite matvaror som min syster köpt och släppt av. Så fort Covid-19 är över och jag kan säkert flyga hem då kommer jag som en skottspole.

Annons

Anna och Ellie kom över för att hämta upp några saker. Ellie och Copper börjar känna varandra lite bättre. Copper fick till och med en liten puss. Molly är inte så förtjust och jag tror Ellie känner lika tillbaka så hon blir lite reserverad.

Gjorde en egen lunch till mig själv innan Hanna skulle komma över och baka. Jag åt upp allt förutom vattnet haha typiskt! Marias supergoda varma tonfiskmacka med en iskall öl och tråkigt vatten.

Jag satt i trädgården och njöt av fågelljud men sedan satt jag på mina Sonos speakers och spelade lite pool music. Då fylls hela huset med härlig musik och jag har 10 Sonos i huset så vartenda rum ja så gott som har en speaker.

Annons

Äntligen tar jag mig i kragen och bakar en sockerkaka ala apelsin och mandelmassa. Haha titta inte hur trosorna vågar sig in i min bakdel 😬 herregud hur ska man kunna tänka på allt.

Vi körde ganska lika som du skrev i ditt recept Kristina. Mandelmassa, smör, socker, egg, bakpulver, mjöl, mjölk och riven apelsinskal. Sedan gjorde vi glasyren precis som du skrev. Jag tänkte dock inte på att jag hade kunnat haft i lite apelsinlikör.

Annons

Första gången jag har gräddat en perfekt sockerkaka. Jag fattar inte vad som har hänt? Mina talanger bara ökar och ökar i så många olika områden. Jag tror att jag verkligen lever upp till att vara en housewife med så mycket att lära mina barn. Vett och etikett med lite inslag av mat och bak haha! Kamran is going crazy med allt gott han får serverat varje dag. Ja nu är detta under Covid-19 tiden och snart kommer den att vara slut. Vad händer då? Jo jag sparar lite av mina talanger men kommer att trappa ner med denna intensiva matlagning varje dag.

Den människa jag kommer att öppna mina armar för är Lupita vår hushållerska som inte har varit här på över 5 veckor. Längtar tills hon kan komma tillbaka och hjälpa mig med städningen.

Kom igen, kolla på resultatet och jag ska tala om att den blev så god och smaklig precis som jag hade föreställt mig. Glasyren blev perfekt och stelnade till perfektion. Detta är nu MM moderna touch på en vårig sockerkaka.

Annons

Ok så imorgon ska P4 Sveriges Radio ringa och vi ska kolla att ljudet och att allt annat funkar för min intervju nu på söndag k 17.00. Vi ska prata lite om Covid-19 och livet. Hoppas ni kan lyssna. Ni kan även ringa in om ni har en fråga. Wenche jag är glad att Norge har haft så lite sjuka och dödsfall av Corona viruset.

Jag är förresten nyfiken på hur ni kör ert race under dagen. Sminkar ni er, fixar till frisyren, tar på en klänning eller annat små festligt? Jag har trappat ner på att måla mig så mycket, klär mig väldigt luftigt haha och det syns tametusan också när jag inte gör det.

Kristina F lägg upp ett foto på Instagram så vi kan se din nya frisyr!!! Säkert jättesnyggt! Gunbritt vi tänker på din syster som ska ha operation på höftleden. Karin M grattis till alla barnbarn som kommer din väg, lätt sotis!!!

Kram till er alla Maria

Dela på:

21 kommentarer till “Fasiken vad jag kan!!!!”

 1. Wenche skriver: 29 april, 2020

  God morgon Maria 😘
  Klokka er bare 07, men jeg er våken…. min datter passer en hund i 2 dager og den begynte å bjeffe (bark) 06.45 i dag, er heldigvis stille nå.
  Ja, vi er så takknemlige her i landet over at vi har en viss kontroll på denne corona- krisen….. blir skremt når jeg ser skrekkbilder fra sykehus i andre land…
  Var på sykehuset selv til behandling for min brystkreft på mandag, og der var nesten ingen mennesker!! Kafeen var stengt og det var liksom en litt dyster stemning der.
  Den sukkerkaken din såg kjempegod ut, den skal jeg jammen prøve 🥰 hvor lenge skal den stå i ovnen og hvor mange grader?
  Din mamma ser fantastisk ut, Maria! Håper du snart kan fly hjem til Sverige og gi henne en god klem 💕
  Ønsker deg en fin uke og kos deg masse i hagen din 💕
  Klem


 2. Karin M skriver: 29 april, 2020

  Hej Maria!
  Tack för grattishälsningen 🤗 Jag känner mig så stolt och glad över alla små barnbarn, jag älskar de alla så mycket ❤️🥰
  För mig är det samma rutiner som innan Corona, jag är ju alltid mest hemma. Men jag fixar till mig varje dag, vissa dagar fixar jag håret andra dagar sätter jag upp det, men det är ju fixat då med. Målar ögonen med kajal varje dag, vissa dagar blir det lite mascara och rouge också. Kläder blir lite efter humör och väder.
  Även om jag har en sämre dag med mer värk, så vill jag ändå försöka fixa till mig så gott jag kan 😊
  Mums så god din apelsinsockerkaka ser ut 🤗
  Men du, du har lyckats med sockerkaka förut ☺️
  För massa år sedan fick du ett recept på vanlig sockerkaka, av mig.
  Den bakade du då och den blev ju jättegod 🤗
  Jag tycker bilden på Ellie och Copper är så fin 🥰
  Massor med kramar från mig 💕💕💕


 3. Gunbrittdraktanten.blogg.se skriver: 29 april, 2020

  Hej Maria!
  Tack för din tanke till min syster. Väntar med spänning att hon ska höra av sig så jag får veta hur det gått.
  Wow! Kakan ser otroligt god ut. Så fin form på den. Jag brukar inte få de så fina men de smakar bra i alla fall.
  Lilla Ellie är bara för söt när hon pussar Copper.
  Jag skulle ha varit barnvakt till mitt barnbarnsbarn Naomi igår men hon blev sjuk så hennes mamma bestämde sig för att vara hemma med henne. Lite besviken blev jag men det kommer fler dagar och dom längtar jag till.
  Nu ska jag göra ett blogginlägg då jag äntligen fått ordning på den igen. Lite tekniska problem som jag själv var orsaken till. Så det kan gå, men är man oteknisk så ska man vara försiktigt med vilka knappar man trycker på 🙂
  Ha det gott och ta hand om er.
  Kram
  Gunbritt


 4. Kristina F skriver: 29 april, 2020

  Jag drömmer väldigt sällan men om jag gör det så minns jag oftast allt. 😃
  Härligt att du fick besök av Anna och Ellie.
  När man är van att ha vissa människor kring sig blir saknaden galet stor på alla plan. Vi får tro att du snart får träffa Lupita igen. 😄
  Vilken fin kaka, ser galet god ut med den glasyren. 😋
  Ja ju mer man bakar ju mer kan man och det har du med dig sen ! 😊
  Jag fixar alltid håret när jag är hemma.
  Vet jag att jag inte ska möta nån så sminkar jag mig inte.
  Då får hyn vila. 😃
  Nu har jag lagt ut kort på insta så får du se mitt korta hår. 😄
  Igår ringde min doktor och sa att jag är högprioriterad för en första operation. Håller tummar för att det blir inom ett par veckor. 😌
  Kramiz Kristina F


 5. Lillemor Johansson skriver: 29 april, 2020

  Hej Maria!
  Förstår att kakan blev jättegod😋
  Söt bild på Ellie o Copper.
  Lediga dagar pysslar jag här hemma. Har Ica butik med lite folk mitt på dagen så det är lätt att handla med avstånd.
  Måste för det mesta åka tunnelbana till jobbet men den är nästan tom de tider jag åker. Har gått till gymmet några gånger o tränat med min pt men vi har oxå en ensam hörna. Längtar efter att kunna besöka mamma.
  En glädjepunkt är att min dotter gifter sig nästa år och deras planeringen är i full gång.
  Blir i Skåne💕
  Ha det gott.
  Kram Lillemor


 6. Anita skriver: 29 april, 2020

  Hei skulle gjerne hatt oppskrift på den fine sockerkaken? Så veldig god ut


 7. Jeanette i Norrland skriver: 29 april, 2020

  Hejsan
  Vad charmigt med Ellie och Copper. De är så fina.
  Jo jag gör mig färdig på morgonen. Rätt vad det är kanske det ringer på dörren. Oj! Då vill jag ju vara färdigklädd. Och varje dag tar vi minst en promenad och håller på tider för mat och fikaraster. Det funkar jättebra 🙂 Ibland har jag möten via datorn och då känns det också bra att var färdig.
  I dag är det lite varmare här så det kanske blir middag ute i solen senare och en kvällspromenad också.
  Sockerkakan ser så god ut. Man blir ju lockad att göra en själv.
  Apropå Instagram, så har jag skickat ett meddelande till dig där 🙂

  Jeanette


 8. Dalkullanannanykvist skriver: 29 april, 2020

  HejBästaMaria 🙂
  Jag drömmer också mycket, för det mesta bara bra drömmar.. Melatonin är bra, de tar jag med 🙂
  Vilket fint kort på Ellie och Copper ❤️
  Jag sminkar mig bara när jag går ut.. Vill ju inte skrämma någon haha.. Förut sminkade jag mig alltid, men känns lite onödigt.. Kanske har på lite ibland ändå, men då bara lite..
  Ja nu längtar man efter alla.. Hoppas Hoppas Corona försvinner nån gång.. Så duktiga ni är på att baka 👍 Kul att se din mami ❤️ Hälsa henne 🙂

  Ha en fin dag kraam AnnaN ❤️


 9. Monica skriver: 29 april, 2020

  Hej Maria!
  Kakan såg jättegod ut. Jag har också bakat idag. Sockerkakor. En fryser jag in.
  Jag klär mig som vanligt men har dragit ner på sminket. Jag är nog mest noga med mitt hår. Det genomgår just nu en förvandling. Innan det här med alla restriktioner kom så hade jag bestämt mig för att sluta färga håret. Nu törs jag ju inte gå till någon frissa så jag får försöka göra en förvandling själv. Det ska bli spännande. Har halvlångt hår och lugg som jag klipper själv…
  Förstår att du längtar efter din mamma. Har inga föräldrar kvar men saknar barn och barnbarn jättemycket.
  Vi får stå ut alla…
  Ha det bra!
  Kram Monica


 10. Kristina Andersson skriver: 29 april, 2020

  Hej Maria ! Sockerkakan blev ju jättefin well done uppläggningsfatet passade verkligen till jättevackert att titta på.Har man lyckas riktigt bra en gång så sitter det….ungefär som när man lärt sig cykla.Jo jag drömmer ganska mycket ibland vaknar jag av att jag hör mig själv skratta eller gråta du kan förstå mitt ansiktsuttryck när jag plötsligt vaknar till ha!ha! Jag tror det är sunt att drömma
  man bearbetar mycket även om drömmarna ter sig underliga .Just nu låter jag min hy vila lite sätter upp håret i en klämma tar på mig nåt bekvämt.Vilken fin bild på Copper och Ellie likaså att se att din mamma mår bra tur att din syster hjälper henne.Jag brukar handla till min pappa och är noga med allt på grund av viruset. Apropå drömmar det finns bra böcker att läsa om drömtydning jag har gjort det och det är väldigt intressant. Ha det så bra allihopa och ta hand om er./kram Kristina


 11. Nettan skriver: 29 april, 2020

  Hej Fina Maria

  Så fin kakan blev, nu kan ni mumsa på…. är det mandelmassan som gör att smeten blir så tjock? Eller något annat?
  När jag gör sockerkakasmet är den inte så
  Jag arbetar så då sminkar jag mej, men om jag inte ska göra något på helgen mer än handla och motionera är jag utan smink, bra för huden att andas

  Mysig bild på Copper och Ellie, min lilla vovve Tyra (Jack Russell) som
  jag är gammelmoster till fyller 7 år på söndag ” stora tjejen ”jag har skickat paket och grattiskort
  Kramisar


 12. Malin Th skriver: 29 april, 2020

  Hej Maria.
  Fina bilder! Roligt att du kommit igång med bakning, jag gillar också det och framförallt småkakor!
  Fina Anita, tycker att de flesta i vårt samhälle är så duktiga och försöker hålla sig till restriktionerna. Min svärmor är sjuk i en demenssjukdom och det är så hemskt att inte kunna hälsa på, men viktigt att skydda de äldre och sjuka.
  Imorgon är det valborgsmässoafton och det blir en god middag här hemma.
  Ha en fin onsdag.
  Kram Malin Th


 13. Kristina Andersson skriver: 30 april, 2020

  Hej Maria och alla som bloggar! Vi har alla bekymmer om våra nära och kära i dessa tider …..jag önskar att alla kommer att få ha det bra oavsett var vi befinner oss.|Jag önskar er alla en fin morgon var glada skratta det ger kraft och styrka det är bara att kämpa på/ Kram Kristina


 14. Sofia skriver: 30 april, 2020

  Hej har du recept på den kaka du gjorde? Eller har jag missat att du lagt ut den..kram


 15. Sofia skriver: 30 april, 2020

  Hej vilken fin bild på ellie och Copper.. kram


 16. Christina Fletcher skriver: 30 april, 2020

  Hej Maria!
  Jag har följt dig ända sedan starten av Svenska Hollywoodfruar men aldrig kommenterat tidigare. Nu kände jag dock att jag bara måste berätta om hur du påverkar mitt liv på ett så positivt sätt🤗.
  Har blivit av med två jobb i år pga Corona-krisen. Jag har dock min enskilda firma kvar för därifrån kan ingen sparka mig😜. Den största sorgen är ändå mina föräldrar som är gamla och inte klarar sig själva . Jag hjälper dom så gott det går ändå (handskar och munskydd på). Det är sorgligt att inte kunna tillbringa så mycket tid med dom som jag brukar😢. Det blir ganska korta besök där jag gör det nödvändigaste . Hemtjänst vågar dom inte ha längre för hemtjänsten använder inte skydd.
  Nu när allt är så mörkt och overkligt så lyser du upp och ger mig inspiration och hopp🙏. Du skriver på ett så härligt humoristiskt sätt och så jordnära och jag känner igen mig i mycket. Dina bilder från ditt hus och och trädgård är så underbara 🌺. Man blir glad😊. Ser verkligen fram emot varje nytt blogginlägg.
  Jag bodde själv i södra Kalifornien på 80-talet (Laguna Beach) och en av mina bästa vänner bodde i Laguna Niguel så dina bilder från närområdet är bekanta för mig och jag blir lite nostalgisk också.
  Fortsätt vara den underbara person du är 🥰.
  Kram
  Christina


 17. Ammi Uppsala skriver: 30 april, 2020

  Glad Valborg!
  Allt firande som brukar vara i Uppsala är inställt. 😕 Men solen lyser, ska försöka få till en picknick med lite bubbel iallafall.


 18. Frida D skriver: 30 april, 2020

  Hej Maria! Kakan såg alldeles för smarrig ut. Apropå smink och flärd, som känns lite som en bristvara just nu…. Kan inte du göra en ny lista på favoritläppstift, det vore superkul! Jag har nyligen börjat med läppstift men inte vågat mig på nude riktigt än, jag vet inte om jag klär i det. Det blir oftast en ljus körsbärsrosa nyans för mig :* 🙂


 19. Frida D skriver: 30 april, 2020

  Och en trevlig Valborg till dig och din familj <3


 20. Margareta skriver: 30 april, 2020

  Halloj!
  Så glad att se att din mamma är försiktig och håller sig inne, ja inte går till affärer. Hoppas snart det är över så ni kan ses igen. Förstår att du längtar efter henne.
  Lilla Ellie och Copper ser så söta ut ihop.
  Vilken fin sockerkaka du bakat, ser urläcker ut. Verkligen bra färdigheter som du utvecklat. Ska försöka mig på en sån.
  Både musik och fågelsång är härligt att lyssna till, du fick båda. Perfekt.
  Idag när jag kom hem idag bar jag mig klantigt åt men hade ändå tur. Skulle skynda mig och sätta blommor i vatten som jag hade med mig hem. Klev över min väska som jag satt på golvet och fastnade i handtaget. Pang så låg jag där på golvet. Allt gick bra som tur är men har så ont i knäna och stortånagel är blå. Tänkte på dig då ramlade och fick ett fult blåmärke.
  Önskar er en riktigt fin helg med allt det goda du lagar.
  Kram Margareta 💖


 21. Kristina Anderssson skriver: 1 maj, 2020

  Hej alla bloggvänner!Jag tog hand om min pappa idag.Han fick åka till akuten här i Uppsala.Han är den bästa pappan som tog hand om mig i svåra stunder när jag var liten.Jag är så ledsen just nu ……men jag önskar att ni som läser detta ska fortsätta kämpa…..och baka en sockerkaka och glädja andra med lite glasyr……När jag såg Hanna i köket med dig Maria så mindes jag när jag bakade sockerkaka med min mamma….. och nu avslutar jag med att säga ”Låt ditt leende förändra världen men låt inte världen förändra ditt leende”/kram till er alla/Kristina A


Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar