Annons

Vin och strykning!

Vilken super kombination det blev för mig idag i tvättstugan! Vin, musik och strykning. Herregud vilken bra idé om du vill att det ska gå ganska snabbt. Jag strapetserade omkring huset imorse efter min workout pratade lite för mig själv och kom på att det är lika bra att ta i hårdhandskarna och plocka bort allt som ligger ivägen.

Annons

Tvättstugan hade ganska mycket strykning och nu är allt bortlagt och som ni ser så finns det inte mycket kvar.

Annons

Jag har utav vana att gå in i vartenda rum under dagen i mitt hus för att kolla så att allt är under kontroll. Efter att jag hade lagt bort allt struken tvätt så tittade jag in i sovrummet och ser dessa 2 enorma dammtussar. Jag är ingen smutsfia men vart i skogens namn kommer dessa ifrån? Vilken besvikelse! Jag tänkte faktiskt för mig själv när jag stod och strök att jag är nog ingen bra hemmafru som dricker vin i tvättstugan och lyssnar på Elton John ”Circle of Life” från filmen Lejonkungen! Jag sjöng så att det visslade i väggarna. Jaja på måndag kommer iallafall Lupita tillbaka.

Annons

Fick en hälsning från Emma som var ute och träffade några grannar och de hade tagit ut deras katt som heter Charlie. Emma sa att P tycker mycket om katten. Vilket gulligt foto!

Samtidigt fick jag en hälsning från min syster som tog mammas hund Milo till veterinären för en check up. Vilken söt hund eller hur? Mamma berättade att han gillar en mjuk rosa matta i hennes sovrum som han tycker om att  ligga på. Nu har mamma kommit på att det händer konstiga saker på mattan! Ja inget äckligt men det blir tussar och mamma tror att han ligger och småbiter på mattan 😬

Annons

Helt plötsligt i min tvätt tid så kommer Hanna och Rudy hem och behöver ta lite foton. De har startat sin egen firma som heter Birdhouse Produktion. Så himla coolt! Rudy sa att han är 70% tillbaka i sin nacke. Han tackade för att ni tänkte på honom. Ser ni Copper som är med och tittar?

Klaudija tänk att jag blir så imponerad av organiserade kvinnor/män som klottrar i sina anteckningsböcker eller kanske numera på sin mobil. De skriver ner sina möten, tandläkare, doktor, bil, med mera och missar inget och kommer säkert alltid i tid!

Annons

Jag har oftast stenkoll på det mesta men tänk vad bortskämd jag blev när Anna assistent jobbade fulltid här i huset! Nu har Anna barn och jg är back in business. Har jag några frågor så ringer jag. Vi försöker att träffas så ofta vi kan ändå. Dock inte för arbete utan för vår vänskap och hur mycket hela Montazami familjen tycker om lilla Ellie! Nu är det ju Covid-19 tider så allt är ju upp och ner när det gäller att umgås.

Ja Kristina folie är en jättebra idé. Jag vet att fåglar inte tycker om när det reflekterar i solen.

Gunbritt du får mig alltid att skratta. Du verkar verkligen vara en livsnjutare. Kom dock ihåg att det är viktigt att hålla kondisen igång och röra på armar och ben. Kolla upp någon kul gyminstruktör som får din attention och kör en klass rakt av. Börja med en klass som inte behöver några tillbehör.

Kram till er alla Maria

Annons

 

Dela på:

13 kommentarer till “Vin och strykning!”

 1. Nettan skriver: 8 maj, 2020

  Hej Fina Maria

  De vita tussarna du hade på golvet, kanske kom det från något träd ute och de blåste in. Vad skoj att Hanna o Rudy arbetar ihop, Grattis till dom och lycka till, lilla Copper spanar in så Hanna posar fint ha ha
  Milo är så söt, har din mam tagit över helt vovven nu? för detta var väl Christians ? Hur kommer det sej att hon tog över Milo?

  Trevlig helg
  Kramisar Nettan


 2. Anki skriver: 8 maj, 2020

  God morgon!
  Vilken bra idé, dricka ett glas vin när man stryker 🙂 Jag tycker inte det är så kul att stryka så jag brukar ha på musik ungefär sånt som du lyssnade på. Ett glas vin gör det lite roligare.
  Roligt att Hanna och Rudy har ett företag ihop, hoppas det går bra för dom vilket det säkert kommer att göra.
  Idag har vi det spännande här. Det pågår filminspelning på gatan utanför hela dagen. Har ingen aning om till vad men jag ska se om jag kan få reda på lite mer när jag går ut på lunchen.
  Ha en bra dag!
  Kram Anki


  1. Anki skriver: 8 maj, 2020

   Hej igen!
   Dom spelar in en reklamfilm, för vilket företag fick jag inte veta. Jag lär nog känna igen miljön när filmen visas.
   Ha en bra dag!
   Kram Anki


 3. Karin M skriver: 8 maj, 2020

  Hej Maria!
  Ja du dessa dammtussar kryper fram från de mest konstiga vrån och skrymslen 🤗
  Vad roligt att Lupita kommer tillbaka på måndag, många veckor sen ni sågs nu.
  Vilken fin bild på P och lilla katten, och på Milo, så söt där han tittar upp ur väskan 🥰
  Igår gjorde P och jag en lite större städning här hemma, men fy så förstörd jag blev i kroppen av det, jag fick så ont 😫
  Sen åkte vi och köpte blommor till våran altan på framsidan, jag fick inte tag på alla jag ville ha, så det får bli en komplettering en annan dag också 🤗
  Massor med kramar från mig 💕💕💕


 4. Kristina Andersson skriver: 8 maj, 2020

  Hej Maria ! Jag brukar också prata med mig själv ett bra sätt att rensa tankarna.Att städa och hålla ordning måste vi ju alla göra… ibland är det jättekul men så kommer det dagar då man känner att man inte räcker till…… allt går åt skogen och blir tokigt och fel. Men ibland måste det bli fel för att det sen ska bli rätt så är det nog för de flesta människor.Vi har två händer en för att hjälpa oss själva och en för att hjälpa andra.Mitt motto har alltid varit att man duger som man är oavsett vad man än gör…. så är det bara.Kul att Emmas P fick sällskap av katten Charlie fint foto. Idag ska jag sitta ute i solen och bara ta det lugnt sen lite senare ska jag fixa till lite här hemma och göra något gott att äta.Blev så sugen på jordgubbar när jag såg de fina bilderna på dina plantor.Ska göra en efterrätt
  lime marinerade jordgubbar med vaniljglass.Man blandar skivade jordgubbar med lime limeskal socker eller honung låt marinera i 20 minuter strö över krossade mandelskorpor servera med glass eller lättvispad grädde enkelt och gott! Ha det så bra och har en fin helg vad bra att Lupita kommer till dig. /kram Kristina A


 5. Gunbrittdraktanten.blogg.se skriver: 8 maj, 2020

  Hej underbara goa Maria!
  I did it again. Hihihi. Fick dig att skratta. Blir så glad när jag kan vara till glädje för någon.
  Ditt tips på vin och musik i tvättstugan tar jag genast åt mig. Detta kommer hädanefter bli my cup of tee. 🙂
  Jisses så söt din mammas hund är. En sådan som jag vill ha men min man är inte lika förtjust i de små raserna. Han vill helst ha en schäfer och jag har sagt att över min döda kropp att det kommer en sådan hund in i vårt hus.
  Så härligt se vänskapen mellan P och katten. Jag har själv två katter och misstänker att det kommer bli lite krig om jag skulle dra hem en hund. Nu är det inget bestämt angående det så ännu är det lugnt.
  Nu ska jag ta reda på matbrödet som jag har i ugnen. Köpte en påse som bara var att blanda med vatten och swish in i ugnen. Superenkelt som jag gillar.
  Ha det gott och vara rädda om varandra.
  Kram
  Gunbritt


 6. Anna-Carin skriver: 8 maj, 2020

  Vilken toppenide’o dricka vin när man stryker, måste ju bli mycket roligare.😃Man får verkligen hoppas viruset försvinner snart. Idag har dom lovat 18 grader varmt här, men så kalla vindar. Tillbringar mycket tid i våran kollonistuga nu, är så skönt o kunna bo här nu när jag , går hemma efter en handoperation. Försöker göra en del med en hand, men inte lätt alla ggr.😄😄. Var rädda om er. Kramar❤


 7. Kristina F skriver: 8 maj, 2020

  Jag älskar att stryka, med eller utan vin. Är så kul att se det skrynkliga bli slätt. 😃

  Härligt att höra att Rudy känner sig bättre och vad kul för dem att dem skapat en firma ihop.
  Önskar dem all lycka med den och att det blir många jobb.

  Känner igen det där du beskriver hos din mamma.
  Oftast så har någon av mina juveler ätit ett ben på mattan.
  Sen kommer nästa juvel och ligger och slickar där på som kompisen nyss ätit.
  Då lossar det ofta rugg/lugg/bitar från mattan.
  Då får jag säga till på skarpen så dem går därifrån ett tag och det hela glöms av.

  Vilken lycka attLupita är på g tillbaka ! 👏
  Alltid skönt när det återgår lite till det normala igen.
  Sen blir inget sig likt framöver men man får börja om från början. 😀
  Idag har jag gått en skön promenad runt kanalen.
  Det blir ca 1 mil de flesta dagar.
  Väntar på maken som snart kommer. Då ska han bygga en till altan ute på gräsmattan vid husvagnen.
  Är så avkopplande att vara här. Bara vi och hundarna.
  Kramiz Kristina F


 8. Malin Th skriver: 8 maj, 2020

  Hej Maria.
  Låter som en perfekt kombo i tvättstugan! 🍷🧺
  Fick hem schampot för vita hundar idag, ska prova på söndag
  Härliga bilder! Skönt att Lupita kommer tillbaka, lite tussar dyker upp hos oss också. Hälsa till hela familjen, skönt att Rudys nacke är bättre 🙏
  Kram Malin Th


 9. . Karin Lagergren skriver: 8 maj, 2020

  Hej Maria!
  Perfekt att lyssna på musik när man stryker tvätt och det känns som att tiden går lite fortare. Men gud så söta dessa hundar är. Veterinärs besök är inte roligt men huvudsaken är att det inte är något allvarligt. Förra veckan fick jag åka i väg med våran Dixie då hon troligtvis blivit stucken av något inne i munnen så hon fick cortisonspruta så att svullnaden skulle gå ner. I dag fick jag lov att åka in och röntga foten då jag för två dagar sedan klev snett när jag gick på en skogspromenad så nu känner jag mig som halta Lotta som får hoppa omkring på kryckor. Hoppas ni alla är friska och mår bra. Ha det gott!
  Många kramar Karin Lagergren ❤️


 10. Dalkullanannanykvist skriver: 8 maj, 2020

  HejBästaMaria 🙂
  De dagar då jag är extra pigg så går det undan här med.. Då vänder jag upp och ner på lägenheten på tre sekunder 😂 Musik hjälper jättemkt tycker jag.. Vin har jag aldrig testat med städning.. Kanske skulle bli knas😱
  Damm tussar smyger fram ibland.. De kanske kände för en liten promenad hihi..
  Vilken söt bild på lilla P och missen 💞 Så kul att de trivs tillsammans.. Och lilla Milo, hur gullig är inte han då.. Vilken lycka för din mamma att få ha en liten vovve.. Snällt av syster att följa honom till veterinären.. Är det inte farligt att bita på mattan, ifall det fastnar bitar i magen?
  Kul med Hanna och Rudy firma.. Hoppas d går bra.. Gulligt när Copper ska vara med.. Skönt att Rudy mår bättre.. Kul att träffa Lupita igen.. Ha en fin Fredag kraam AnnaN ❤️


 11. Sofia skriver: 9 maj, 2020

  Hej.. ska oxå fixa med tvätten, städa, diska och lite sånt.. annars blir det lugn skön helg.. hoppas att du får en lugn skön helg.. kram


 12. Marie Johansson skriver: 9 maj, 2020

  Hej 😀
  Blir lite nyfiken nu, när du går och småpratar med dig själv, pratar du då engelska el svenska? Ha en fin helg. Kram


Annons

Laddar