Annons

Vi alla kör ett annorlunda race!

Tjenix och tack för alla era kommentarer. Kul att läsa och Malin du har rätt att min nya palm är en flasklilja. Kul information!

Jamen ni skulle ha sett Kamran fixa och dona på växtplantage butiken igår som heter Armstrong och hur han tog en lång titt på kvittot. Han tycker allting är så dyrt och det tror jag enbart är därför att han inte är en van shoppare som vi är (jag hoppas att vi alla är i samtycke här)? Vi var så taggade för de nya plantorna vi hade köpt.

Annons

Annons

Om det finns någon soffliggare därute som är en man, var så glad att du inte är gift med mig. Kamran lade sig ner efter att vi ätit lunch i trädgården. Han skulle helt plötsligt vila!!!! Nej här vilar vi inte under dagen, men jag gav honom 30 minuter för att smälta maten sedan ställde jag in hinken och lade klippsaxen på magen. Det funkade!

Haha nej jag är ingen slavdrivare. Jag hjälper ju också till att plantera och älskar att göra det fint men för en gångs skull så lät jag Kamran göra de hårda arbetet och det var så härligt att få känna att ibland orkar man inte hugga ner med spaden på torr hård jord! Vi hade en vision och vi följde den för en gångs skull.

Annons

Så vi lyckades ju inte hundra procent med våra frön. Vi köpte till lite extra plantor på Armstrongs. Vi köpte bland annat fler morötter, Persian gurka, coriander, honungsmelon och dragon och tomater.

Titta vad fint det blev. Jag är så glad och både Kamran och jag är så peppade för att se vad som kommer att växa. Får vi en liten tomat så kommer vi att bli så lyckliga. Vi lär oss just nu och kommer att göra allt för att lyckas. Har ni något hemligt recept för en grön tumme som ni vill dela med er så lyssnar jag gärna 😃 Idag var jag och köpte en till box och i den blir det jordgubbar, vattenmelon och honungsmelon. I den runda gröna blir det laddning av persilja och en liten hörna av dill.

Annons

Pettersson vi har ingen röd dag nu på torsdag. Jag önskar er alla en härlig helg. Dock har vi en stor helgdag på måndag så det blir en 3 dags helg för oss.

RoseMarie varför tänkte jag inte på rabarber? Jag vet inte om dom växer så bra här i värmen. Jag ska fråga växtmästaren när jag går tillbaka till Armstrong.

Camilla ja en kopp Tea funkar ju också på den fina möbeln jag fick av Emma och Nicholas. Självklart är jag försiktig så inget spiller på golvet. Jag förstår vad jobbigt det är för dig/er när vädret går från varmt till kyligt det är inte bra för hälsan det är just då man kan lätt bli sjuk.

Gunbritt jag satt ihop min blom/ljus/annat grönt tier blomställning. Älskar den och det blir så fint på kvällen när ljusen hoppar på och lyser så fint i rummet. Du kan till exempel göra en fin festlig bricka på ditt matbord med samma idé.

Ok ni är säkert trötta på detta men jag är så jäkla besviken på Paolo Roberto och hur han har förstört sin familj med hans egoistiska handlingar. Hans barn är av en sådan oskyldig ungdom och hans flickvän tittade på honom med hennes tindrade ögon när de skulle göra en italiensk middag tillsammans. Tänker även på kvinnan som fick utstå hans närmanden. Ugh jag är så emot allt sådant här.

Annons

Min syster hade en fin födelsedag men hallå den är inte slut ännu. På onsdag när det inte regnar ska hon hem till mamma med smörgåstårta och annat gott. De ska göra sociladistancing 2 meter ifrån varandra. Fika och fira på mammas gård i Ängelholm. Catharina ska få presenterar av oss (mamma, Christian och mig själv) från Royal Design som hon kan hämta upp. Gillar hon inte vad vi har valt ut så får hon styra upp det själv. Vi har valt allt från lyxiga IIttala vinglas till härliga lyxkuddar till hennes soffa.

Kram till er alla.

Maria

Dela på:

27 kommentarer till “Vi alla kör ett annorlunda race!”

 1. Gunbritt Dahlin skriver: 19 maj, 2020

  Hej Maria!
  Ja du vet verkligen hur man får igång en man. Hihihi.
  Snyggt blir det och spännande se när allt vuxit upp och ger er härliga grönsaker.
  Tack snälla tipset om dekoration på bordet. Ska se vad jag kan knåpa ihop.
  Ha det gott och var rädda om varandra.
  Kram
  Gunbritt


 2. Malin skriver: 19 maj, 2020

  Hej Maria !
  Vad kul !! Har själv två stycken men dem är små. Oj vad fint det blir i eran trädgård och vad roligt om ni skulle få upp allt gott som ni kan äta, vi hoppas och jag tror att ni har ”grönan fingrar. Självklart är det VI här inne 😉
  Idag ska jag få fotvård, ska bli så himla skönt. Kram Malin mallan ❤️❤️❤️


 3. Karin M skriver: 19 maj, 2020

  Hej Maria!
  Åh det blir ju toppenbra med era planteringar, låt oss få veta hur det går om det blir några tomater, morötter och meloner mm 🤗
  Jag tycker det är så gott med hemodlade potatis.
  Vissa är har jag haft jord i hinkar (som vi borrat hål i botten på), och så har jag satt en potatis i varje hink. Så kul också att se när det växer 🤗
  Låter som ett bra och mysigt firande för din syster, det är skönt att det är den årstiden nu så man kan ses ute 🤗
  Ja fy fasen alltså för Paolo Roberto, och för andra män som beter sig så 🤮 Stackars dessa kvinnor som tvingas till detta.
  Bra jobbat av polisen 👍🏼
  Massor med kramar från mig 💕💕💕


  1. Karin M skriver: 19 maj, 2020

   Vissa år, skulle det stå 🤗


 4. Anki skriver: 19 maj, 2020

  Halloj!
  Härligt med en massa odlingar som sen föder en med grönsaker och kryddor. Så kul att gå och hämta i landen när man behöver i matlagningen.
  Gräva i landen är också bra motion 😉
  Jag har satt potatis och den har redan kommit upp. Förmodligen hinner det inte bli något till midsommar, vi får se.
  Hemma i stan har jag en tomatplanta som jag har köpt. Den växer så det knakar. Krukan står på golvet och plantan är lika hög som jag (171 cm). En tomat är på gång, den är stor som en ärta.
  Klart vi är bäst på shopping, inga protester där inte 🙂
  Ha en bra dag!
  Kram Anki


 5. Wenche skriver: 19 maj, 2020

  Hei Maria,
  Så flink Kamran er, tror du har verdens snilleste mann 💙
  Blir spennende å se når plantene vokser seg store.
  Den planten du kaller flasklilja, ligner veldig på en plante jeg har som heter elefantfot…..kan det være samme sort?
  Grattis til din søster på etterskudd 🎂 synd dere ikke får feire sammen 🥂🌹
  Her er det fortsatt iskaldt men litt sol idag, jeg blir deprimert når det aldri blir sol og varme….
  Ønsker deg en fin uke 🥰
  Klem


 6. Monica skriver: 19 maj, 2020

  Hej Maria!
  Det blir spännande med era odlingar. Har inga direkta tips. Jag har haft trädgårdsland ganska länge. Det är bara att våga prova. Mycket beror på jorden och vädret. Det kan ju skifta väldigt med regn och sol från år till år. Vissa växter och grönsaker trivs jättebra och en del går inte alls.
  Idag var min man och jag och handlade. Vi hade hunden med och jag gick en hundpromenad medans min man var inne i mataffären. Nu är vovven helt slut…och mannen med kanske…
  Kram och ha det bra
  Monica


 7. Kristina F skriver: 19 maj, 2020

  Det är kul att odla och klart att Kamran kan gräva.
  Starka karlar gör ju det så mycket fortare än att vi ska ta i så man blir helt slut. 😊
  Nu hoppas vi att det växer upp alla möjliga sorters grönsaker då ! Meloner låter ju galet gott. 😄
  Ja du, jag kan heller inte sluta tänka på Paolo. Så sjukt för alla inblandade. 😔
  Idag har jag promenerat i 2 timmar längs med Göta Kanal. Så vackert och rogivande och stärker mig efter operationen. Ingen stress utan bara i lugn och ro.
  Du ser på insta på den lilla videosnutten hur vackert det är vid kanalen. 😄
  Resten av dagen har spenderats i solstolen. Nu behöver jag min återhämtning.
  Imorgon kommer min man hit och genast är det mycket trevligare . 😃
  Kramiz Kristina F


 8. Sofia skriver: 19 maj, 2020

  Hej ditt förra inlägg vilket fint ljus blom bricka eller vad man ska säga i vardagsrum..
  Vad fint det blir med dina blommor.. ha det bäst..kram


 9. Christina Fletcher skriver: 19 maj, 2020

  Hej Maria!
  Tack för skrattet 😀! Vad roligt du beskrev besöket i växtbutiken med Kamran. Det är anledningen jag inte tar med min man när jag ska köpa växter😉. Det han inte vet lider han inte av.
  Skrattade också åt stackars Kameran på soffan😅. You’re the boss💪!
  Vilken fantastisk trädgård ni har, ser ut som en park🥰.
  Ja det är härligt med egna grönsaker – hoppas det går bra. Eftersom vi inte får resa i sommar har jag också odlat lite; sallad och ruccola.
  Kram
  Christina


 10. RoseMarie skriver: 19 maj, 2020

  Hej Maria! Visst är det spännande med att odla grönsaker m.m själv. För att sedan invänta skörden och få äta av den. Ang rabarber så ska man inte skörda den samma år som man planterar den. Så den får vi äta av nästa år. Roligt sätt att få igång Kamran på. Med hinken och klippsaxen. Skönt för honom att få vila lite först. Så underbart för Catharina att få presentet från Royal Design. Finns så mycket vackra saker där. Ha en fin dag. Kram från din vän Rose-Marie.


 11. Klaudija Martinovich skriver: 19 maj, 2020

  Hej Maria,

  Vi har alla rätt till våra åsikter, du har rätt till dig åsikt om Paolo Roberto och jag har rätt till min. Jag är en strong believer till att ge folk en andra chans, och jag tycker att det är lite elakt av alla att måla upp Paolo Roberto som om han vore en elak människa bara för att han gjorde en dum sak EN gång. Jag tycker att det var fel av TV4 med flera att säga upp hans kontrakt bara för detta. Hade han inte varit känd så skulle inte folk bry sig alls, men så fort någon kändis gör något fel, så blir det världens skandal. Han erkände ju själv på sin instagram att han behöver hjälp för att förändra sitt beteende och det tycker jag att väldigt starkt gjort av honom. Att erkänna att man behöver hjälp är ett stort steg i rätt riktning och jag hoppas verkligen att han får den hjälp han behöver. När det gäller tjejen som han hade sex med för pengar, så tror jag inte att hon är så oskyldig som hon ger sken av att vara. Hade hon varit minderårig och varit tvingad att jobba som prostituerad, och han hade raggat upp henne på stan, så hade jag fattat varför folk reagerar som dom gör, men detta var ju en tjej som är över 18 år, och då är man inte något barn, utan man vet mycket väl vad man sysslar med. Han sa ju själv i intervjun att han hade svarat på en annons i tidningen. Jag menar, är man tvingad till sådant av andra människor, så skriver man väl inte en annons i tidningen heller. Bara min åsikt.


 12. Margareta skriver: 19 maj, 2020

  Hej odlarna
  Vad kul det ska bli för er att skörda allt det goda som ni odlar. Håller tummarna att allt lyckas och växer bra. Frågade Aly om det finns rabarber i Egypten och det gör det. Så om du skaffar det så växer de nog. I Sverige växer de ju så det knakar.
  Skrattade då jag läste hur du bossade med Kamran. Aly sover middag en stund varje dag efter lunch. Nix går inte att rubba det. Han får sova en stund, så blir han en go och gla gubbe sen.
  Jag håller helt med dig Maria om Paulo R, finns inget försvar, bara äckligt. Fruktansvärt med att utnyttja en annan människa så som är utlämnad och hålls som en slav och behandlas illa. Blir illa berörd och ledsen för alla dessa kvinnor som far så illa.
  Ha det gott.
  Kram Margareta 💖


 13. Kristina Andetsson skriver: 19 maj, 2020

  Hej Maria ! *** Här är en grön tumme för att lyckas med tomater***’. Är det busktomater du planterat så blir de inte så höga men ett tips är att placera dem mot en vägg så de kan bindas upp med växtstöd för att plantorna inte ska gå av. Avståndet mellan varje planta bör vara 40-50 cm. Tomater älskar värme 20-30 grader. Se till att de står skyddade mot vind. Jorden ska vara porös och fuktig näringsrik och jämn bevattning.Ta bort gula blad inte de gröna för de samlar upp energi till plantan till de härliga tomaterna.Det finns nåt som heter tjuva tomaterna du kan googla på det det handlar om hur man ska knipsa bort bladen tror att det gäller för höga tomatplantor.Man ska aldrig plantera tomater tillsammans med potatis då kan tomaterna bli drabbade av bladmögel.Jag har odlat mycket bl.a koriander vet du att de besitter medicinska egenskaper som är bra för diabetes magsmältningen och högt kolesterol.Dill kan vara lite kinkig att odla men klarar sig både i sol och halvskugga.Dill kräver mullrik och näringsrik jord jämn och rik bevattning fuktigt men inte med” blöta fötter”.Man ska helst inte odla tillsammans med persilja morot selleri palsternacka och fänkål.Om dillen börjar bli lite gul ge växtnäring.Hoppas det kan vara till hjälp jag tycker det är kul att ge råd och tips det är en av mina egenskaper tycker det är roligt när man lyckas med det man vill uppnå.Ska berätta nåt i morgon som jag är så glad att jag lyckats med.Ha det så bra och jag önskar er alla en fin onsdag./kram Kristina A


 14. Pettersson skriver: 19 maj, 2020

  Hej! En skrev ”EN” av Paolo Roberto.

  Alltså varför gick han ut och berättade? Jo, pga att han blev upptäckt annars hade han hållit tyst. Det innebär att hans fru hade annars inte fått reda på det. Så skryta om att han vågar gå ut kan han inte göra. Han gör det enbart pga stress av att han blev upptäckt. Falsk karl

  EN gång ? Ha, han har nog gjort det ”MÅNGA” gånger, tror jag


 15. Pettersson skriver: 19 maj, 2020

  Maria! Vad är det ni firar i USA på måndag?


 16. Dalkullanannanykvist skriver: 20 maj, 2020

  HejBästaMaria 🙂
  Så roligt att köpa plantor och att få följa dem.. Som jag sagt förr är lyckliga ni som har en sån fin trädgård som ni kan pyssla om.. Jag tänker tillbaka till när jag var liten och vi bodde i hus.. Vi hade rabarber, svarta vinbär, hallon och äppel och körsbärs träd.. Tror inte det var nåt mer, men det var så Nice att bara kunna gå ut på gården och äta massa gott.. Vilken fin möbel du fick med Emma och Nicho.. Så nice att din syster haft en fin födelsedag.. Jag skrev grattis till henne på insta.. Mysigt att hon ska åka ner och fira med mamma.. Hon kommer nog bli glad för de fina presenter hon ska få 🌺
  Här är det stor sorg.. I söndags somnade min älskade lilla Chanel in 😢 Det är så tomt.. Varje djur lämnar ett så stort tomrum efter sig 💔

  Ha det så fint kraam AnnaN ❤️


  1. Kristina F skriver: 20 maj, 2020

   Bamsekramar till dig Anna.
   Det gör lika jädra ont varenda gång. ❤
   Kramiz Kristina F


  2. Karin M skriver: 20 maj, 2020

   Stor Kram till dig Anna ❤️


  3. Wenche skriver: 21 maj, 2020

   Tenker på deg Anna ❤️ Det er så grusomt å miste sin beste venn 💔
   Min Nikita sovnet stille inn i september 😢
   Klem
   Wenche


 17. Elisabeth Wilkinson skriver: 20 maj, 2020

  Hej Maria & alla Marias följare ☕️🥐

  Det är onsdag morgon 6:01 o har
  precis druckit kaffe o ätit scrambel eggs
  Jag vill ge Dig en god idé nämligen
  Guldvatten – en del kiss & 10 delar
  vatten
  Växterna växer så det knakar
  Jag lovar o det är inte ett dugg ohygieniskt
  Många många av våra kändisträdgåsmästare förespråkar
  detta !
  Prøva lovar att ni inte blir besvikna

  Hälsning från Skåne Malmö där det ska bli en hel soldag o jag går snart min fantastiska runda Kungsgatan upp i en allé av ljusgröna träd


 18. Pettersson skriver: 20 maj, 2020

  Elisabeth Wilkinson Jag kommer ihåg när jag var barn och hade marsvin. När blommorna inomhus mådde dåligt, då tog min pappa bara någon enstaka bajs från mitt marsvin och tryckte ned bajset i blomkrukan. Blommorna blev åter igen glada 😀 . Jag som barn tappade hakan och tyckte kan man bli glad av bajs – HAHAHA!
  Maria testa hennes metod av kiss och vatten. De blir nog glada 🙂


  1. Elisabeth Wilkinson skriver: 21 maj, 2020

   HejPetterson&alla alla andra☕️🍌🍅

   Härlig morgon alla alla 🥁

   Ja detta guldvatten & ” the second”
   från alla husdjur är toppen
   Bor man där det behövs mer kalk så
   ner i jorden med äggskal.
   Fick rådet av en äldre man men otroligt erfarenhet på Cedergrens Plantskola
   i Råå utanför Helsingborg

   Härlig Varm & Solig dag till alla
   / Elisabeth


 19. Kristina Andersson skriver: 20 maj, 2020

  Hej Maria ! Jag skrev ett inlägg om tips för” gröna tummar” igår och hur man lyckas med sina odlingar men det verkar ha försvunnit på din blogg . Jag gjorde som jag brukar när jag skickar en kommentar men vet ej vad som hänt.Iallafall ville tipsa dig om att lyckas med tomater.Som jag kan se på bilden du visar visst är det tomatplantor du satt ner? Ett råd placera dom mot husväggen 40-50 cm avstånd jorden ska vara porös näringsrik och jämn bevattning.Tänk på att när plantorna växer kan de behöva stöd t.e.x att bindas upp eller det finns olika former av växtstöd.Får tomaterna för lite vatten är det risk att dom spricker och det är bra att ge lite extra näring då och då.Även dill behöver vattnas ofta men inte så jorden blir allt för blöt.Om dillen blir gul ge extra näring.Så gjorde jag med både tomater och dill och det gick jättebra.Ni kommer säkert lyckas med det ni odlat.Jag höll också på med frön men insåg att det går lika bra med köpta plantor.Såg att ni har ledigt i USA på måndag visst är det Memorial day ni firar?Ha det så bra och ta hand om er./kram Kristina A


 20. Kristina Andersson skriver: 20 maj, 2020

  Hej igen Maria ! Tänkte tipsa om en annan ört mynta om ni har planterat en sån. Den har en förmåga att bre ut sig och förökar sig fort den sprider sig lätt.
  Mynta är bäst att plantera i en kruka med dräneringshål.Fyll krukan med lecakulor eller småsten för bra dränering.Sen ha i näringsrik jord och jämn bevattning den trivs både i sol och halvskugga.Jag gjorde själv misstaget då jag planterade mynta den tog överhand i min kryddrabatt. Ville bara dela med mig av min erfarenhet så ni inte får hela rabatterna fyllda med mynta.


 21. Kristina Andersson skriver: 20 maj, 2020

  Kristina A
  Jag vet precis hur det känns förstår hur du känner dig just nu…..massor av kramar och tröst till dig.Anna N


 22. Nathalie skriver: 20 maj, 2020

  Hej Maria!
  Denna årstid är min favorit, älskar att så olika kryddor, tomater osv. Mitt tips till dig är att lägga gräs runt om dina plantor, gräs från där du har klippt, så krattar man ihop och lägger över, det ska vara godis för växterna. Vi lägger klippt gräs överallt. Sen mycket kärlek och vatten så kommer ni få fantastiska grönsaker 🙂 Kul fakta om tomat :
  Tomat är en potatisväxt som bär ätlig frukt. Den röda frukten kategoriseras i livsmedelssammanhang som en grönsak. Botaniskt sett kategoriseras tomatens frukter som bär. Ha en fin dag 🙂


Annons

Laddar