Annons

Sveriges National Dag!

Hej på er alla!

Ja vi struntar i att jag ska svara på några eventuella frågor i er kommentar. Jag tycker personligen att det är jättejobbigt att behöva gå tillbaka och kolla. Nej jag svarar här och nu har jag börjat skriva ner era frågor så att det blir lite lättare att svara.

Annons

Tack för era kommentarer och hoppas att ni har haft ett fint student firande för era barn eller barnbarn. Det var väl ganska många nya regler med firandet tack vare covid-19. Säkert många tårar och glädjande skratt! Tänk vad kul man hade själv, man kände sig så fri.

Idag är det Nationaldagen och det har ni säkert också firat. Är det någon utav er som har flaggstång? Vi har ju det och en svensk flagga men jag tror att jag inte hissar den idag. Jag är ju helt själv hemma och Kamran kommer inte hem förrän vid 19 tiden. Ikväll är det ju han som har i uppgift att laga mat eller köpa hem något gott. Jag har iallafall tagit fram min lilla flagga som jag kommer att ställa framför oss ikväll när vi äter. Kanske att jag skriker ut ett fyrfaldigt hurra och skrämmer gubbstruten så han trillar av stolen.

Annons

Jag har fått lite glada hälsningar från Sverige idag.

Här ser ni lilla Leonard som pratar med farmor. Detta är Christians och Livs lilla son. Christian säger att han har humor och det gillar vi ju. Så söt!

Här är Catharinas kudde från Svenskt Tenn. Hon berättade att den kom på posten så fint inslaget och hon har inte ens ryckt av prislappen ännu. Ja den här klipper man nog fint bort.

Annons

Min syster har nu blivit inspirerad av kanske någon cool människa att det är dags att börja ta hand om kroppen. Hon är ju van att jobba och vara på benen konstant. Nu när hon inte flyger så blir det ju att hon ligger på balkongen och njuter när det är sol. Nu har hon även satt upp ett skynke så att hon slipper titta in till grannen och se honom ligga på sin balkong i vita kalsonger.

Så nu är hon ute på powerwalks och har ändrat om lite i hennes kost. Jag tycker att det är kanon.

Min syster bor i Malmö och när hon är ute och promenerar så tittar hon nu till på den nya svan familjen. Det var 5 små gråa ullbollar först men några dagar efter så var det bara 4 ungar. Ugh det är väl något annat djur som har nappat en svan unge. Svanar är så vackra och min mamma har faktiskt målat en svan som hon har hängande i sitt sovrum. Jag ska be henne ta en bild på den så får ni se.

Annons

Det här är min nya beach kaftan som jag kan ha på mig när jag är i trädgården eller på båten. Självklart så har jag en snygg bikini under. Den är utav jättefin kvalité och jag längtar tills jag kan använda den. Får man tummen upp?

Min nya bikini damkjol haha. Till den kan jag matcha en svart eller beige topp. Jag vet inte varför jag gillar denna kjol look, tycker att det känns tryggt när baken är i tryggt förvar. Det är ju inbyggda bikinibyxor i kjolen.

Köpte även detta lilla nummer som jag kan ha en vit bikini topp till. Jättebra kvalité, mjuk och slinkig.

Annons

Idag fick jag ett foto från Hanna som ville visa deras nya matta. Vaaa det blev ju jättefint och passar bra in i beach living. Jag vet dock inte om jag gillar att hon har hyvlat med handen i mitten av alla hennes kuddar. Jag är mer inne på att det ska vara slätt och rakt. Vad gör ni med era kuddar? Hyvlar eller rak och toppig?

Ja nu har jag fjantat mig nog för idag. Nu ska jag gå ner i trädgården och läsa min bok och jag gillar den jättemycket. Kristina A jag såg din rekommendation men du glömde att göra en punkt men jag antar att boken heter ”Du är inte ensam” skriven av Maria Scherer.

Ja Kamran gillar mitt hår. Jag har ju både kolibri ungar (andra kullen i år) och fågel ungar (andra kullen för i år). Så jag är ute och torkar bajs på mitt fina bord dagligen. Det är det enda dåliga med fåglar att dom flyger och släpper sig när trycket kommer.

Kram Maria

Annons
Dela på:

15 kommentarer till “Sveriges National Dag!”

 1. Kristina Andersson skriver: 7 juni, 2020

  Hej Maria! Kram till dig och god morgon en kopp te eller kaffe ett skratt och glädje det är väl det bästa som finns ett rostat bröd med lite marmelad och lite smör…..och sen bara njuta inte bekymra sig Tycker inte alls att du är fjantig du är fin som du är / Kristna A


 2. Sofia skriver: 7 juni, 2020

  Hej ditt hår är verkligen snyggt nu.. du passar verkligen i det.. så fint du har fått i trädgården.. jätte fint vardagsrum Hanna har. Vilken snygg bikini..
  Nationaldagen varit jätte bra fika med kompisar och på kvällen var vi med några åt räkor.. och hade avstånd med varandra..
  Idag söndag ska vi ut gå med hundarna.. haft en jätte bra helg.. hoppas att du oxå haft det..kram


 3. Nettan skriver: 7 juni, 2020

  Hej Fina Maria

  Vad stor Leonard blivit, skoj att få se foto både på honom och din mam Anita. Kudden är fin som din syrra köpt och det ser mysigt ut där hon kan vara ute o gå
  Jag gillar kaftan men är inte så förtjust i orm tyg, dina bikinikjolar är fina
  Ja vi har regler om hur vi ska förhålla oss här under pandemin, visst vi får resa i Sverige efter den 13 juni, men smittan finns och vi ska ju inte träffa de som man inte sett på ett tag, även om man kan ses ute så övernattar jag ju hos någon, så det blir nog ingen semester i Småland i sommar utan vi skjuter på besöket, vad vi sagt nu
  Ha en härlig söndag
  Kramisar Nettan


 4. Susanne skriver: 7 juni, 2020

  Hej Maria! Så snygg kaftan och badkjol! Undrar vilket märke det är? Kanske jag kan få tag i den! Bor i Spanien! Tack på förhand!


 5. Kristina F skriver: 7 juni, 2020

  Vi har ingen flaggstång i nuvarande huset.
  Det är fint men känner inte att jag har nåt bra ställe för den.

  Kudden var snygg ,klassiskt svart och vitt också ! 🤗

  Dina bikinibyxor var också fina. 😃
  Alltid svårt tycker jag, köper oftast enfärgade.
  Tråkigt egentligen men duger.

  Oj så stor din brorsson blivit.
  Du måste sakna honom när ni inte ses så ofta.
  Jag hade längtat ihjäl mig,som jag alltid gör efter mina bröders barn trots att dem bor nära
  😂

  Äntligen skiner solen igen,regnet var dock välbehövligt.
  Det närmar sig midsommar och ska börja fundera på mat och bordsdukning.
  Älskar ju att göra så alla känner sig välkomna. 😉
  Nu blir vi inte så många men ändå ! 😀

  Kramiz Kristina F


 6. Gunbritt skriver: 7 juni, 2020

  Hej Maria!
  Har ingen flaggstång men det går bra i alla fall. Tycker egentligen inte vi har något att fira i Sverige. Dessutom är Nationaldagen alltid en påminnelse på att min far inte längre är i livet. Han gick bort för 14 år sedan dagen efter nationaldagen. Min tröst är att vi hade en fantastisk helg innan då det var pingts och vi var hos min syster Pia och hennes man Kenth. Så mycket skratt, god mat och dryck och dans vi fick den helgen. Vår far gick bort endast 5 månader efter vår mor lämnade oss. Han sörjde ihjäl sig helt enkelt. Nu sitter de tillsammans i himmelen och löser korsord och mår gott. Tiden vi fick med pappa efter mammas bortgång är guld värd för mig. Jag fick umgås med honom på ett sätt som jag inte gjort tidigare. Har alltid varit mammas flicka så den tid jag fick är ett vackert minne.
  Ursäkta min långa kommentar men kände bara att jag ville skriva av mig då det idag är 14 år sedan pappa lämnade oss.
  Beachkaftanen och bikinikjolarna är superläckra.
  Kuddarna i min soffa är raka och noga ordnade då jag inte gillar hyvlade.
  Vilken liten sötnöt Leonard är. Kommer bli en ståtlig karl av honom.
  Ha det nu så gott och var rädd om varandra. Skräm inte Kamran alltför mycket. 🙂
  Kram
  Gunbritt


 7. Karin M skriver: 7 juni, 2020

  Hej Maria!
  Vilka snygga bikinis du köpt, kaftan är snyggt, men eftersom jag har sån himla ormfobi så har jag svårt för tyg som ser ut som orm 😔
  Så skoj att se lilla Leonard, som har blivit en stor kille, så söt och skoj att prata med farmor lite 🤗
  Din systers nya kudde är jättefin, vilken present 🤗
  Ja hur är våra kuddar i soffan 🤔 jo de är nog mer släta när jag tänker efter 😊
  Fy fasen vad det blåser här, gillar det inte alls, jag får så ont i kroppen då 😫
  Massor med kramar från mig 💕💕💕


 8. Monica skriver: 7 juni, 2020

  Hej Maria!
  Vi har ingen flaggstång men många grannar har det. Igår var det dock glest med flaggor. Det spöregnade hela dagen. Vi var hemma och inne mest. På kvällen blev det faktiskt sol och då blev det grillning.
  Gulligt brorsbarn du har. Så charmig.
  Jätte snygga bikinikjolar. Skulle kunna tänka mig den blåblommiga. Kaftanen är säkert skön. Personligen har jag aldrig på mig kläder med djurmönster. Många klär i det men jag känner mig inte bekväm i det.
  Mina kuddar är alltid raka och ligger på sina platser…
  Kul att din syster gör något som är bra för henne. Jag tror att många människor får lite nya tankar just nu…man har tid att tänka vad som är bra…
  Kul med era fåglar. Roligt att de får bo hos er. Vi har många fåglar i vår närhet. Många holkar sen har vi talgoxar under en takpanna. De har fullt upp nu.
  Kram Monica


 9. Klaudija Martinovich skriver: 7 juni, 2020

  Hej kära Maria,

  Ja, på tal om att fåglar kommer och släpper sig när trycker kommer. Det hände en grej hos oss här i Köping för några år sedan. Min mamma höll på och putsade fönster i lägenheten och hon hade precis gjort klart fönstret i köket, när en skata flög förbi och sket direkt på fönstret. Och pippin gjorde det med flit, för jag såg att den hade suttit på lampstolpen mitt emot köket och tittade intensivt på vad mamma gjorde, och så fort hon var klar i köket och började i vardagsrummet och kom den och sket. Vad elakt eller hur?


 10. Ammi Uppsala skriver: 7 juni, 2020

  Halloj! Fina beachkläder. Får se när man kan ta sig ett dopp här hemma i Sverige. Vi premiärgrillade på nya grillen igår. Regnet hade ett uppehåll precis när vi grillade.😁


 11. Dalkullanannanykvist skriver: 7 juni, 2020

  HejBästaMaria 🙂
  Ja det är lite lättare om du svarar på kommentarer i dina inlägg.. För ibland kanske man missar att gå tbx och läsa kommentarer..
  Redan söndag här.. Helger går så fort.. Det har regnat hela helgen förutom idag, så jag har bara varit hemma.. Och sen pga viruset så vill man inte vara ute bland folk.. Hade så gärna åkt till Dalarna, men det går inte.. Hade jag haft körkort och egen bil, samt möjlighet att låna en stuga så hade det ju funkat, men det har jag ju ej..
  Haha du skriver så roliga saker ibland 😂 Hoppas inte Kamran blev för rädd..
  Så söt lille Leonard är.. Så kul att prata med farmor ❤️
  Vilken fin kudde syster valde.. Fint med elefanter.. Jag älskar svanar.. Kul att få se mamma och ungar.. Förstår att syrran gillar att promenera där 🌞Jag vill gärna se tavlan din mammi målat😍 Fin kaftan och bikini kjolar.. Så fint Hanna och Rudy har hemma.. Jag vill ha kuddarna släta och raka.. Jag tycker du är jättefin i håret 😍
  Ha en fin dag kraam AnnaN ❤️


 12. Malin Th skriver: 7 juni, 2020

  Hej Maria.
  Beachkaftanen är supersnygg 👍 du kommer glänsa!
  Jag har länge varit sugen på en kudde från svenskt tenn, kanske slår till på en jag med.
  Här har vi haft fint väder om än lite kyligt. Ikväll blir det lax med romsås och färskpotatis.
  Ha en fin söndag.
  Kram Malin Th


 13. Malin skriver: 7 juni, 2020

  Hej Maria !
  Tummen upp för kläderna !!
  Vad tiden går fort , lilla Leonard har blivit stor. Så söt .
  Här hemma är det raka linjer på kuddarna 😉 Snygg kudde från svenskt tenn. Tummen upp på den.
  Ha det fint i veckan ! Kram Malin mallan ❤️❤️❤️


 14. Anki skriver: 7 juni, 2020

  Halloj!
  Kan bara konstatera att allt är snyggt 👍👍
  Vad stor Leonard har blivit. Riktig liten sötis 🤗
  Kuddarna hos oss är raka 😉
  Vår ena son är född på Nationaldagen men vi sågs inte utan hade bara digital kontakt.
  Nu är det söndagkväll och i morgon startar en ny arbetsvecka. Snart är det Midsommar så det börjar bli dags att kolla recept.
  Ha en bra dag!
  Kram Anki


 15. Kristina Andersson skriver: 7 juni, 2020

  Hej Maria ! Glömde att ge tummen upp beach kaftanen det är färger som jag vet klär dig perfekt jättesnygg ska även bli roligt att se tavlan som din mamma målat.
  Håller med om svanar är så otroligt vackra i Uppsala har vi en park och vid den ligger en damm som heter svandammen.Ibland får vi besök av svanar där nu var det ett tag sen vi hade det. Jag brukade promenera dit för att bara för att stå och titta på dem de utstrålar sån renhet och elegans.


Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar