Annons

Men herre jisses!

Hejsan alla!

Jag höll på att tappa både hakan och ett öga när jag läste min bok idag i trädgården. Jisses vad har jag rekommenderat för sjuk bok och värst av allt mina barn hade ju kunnat förbereda mig på vad som komma skulle. Vaaa skojar ni jag ber om ursäkt. Detta är väl inget roligt att läsa i karantän. När jag sa till er att boken var bra då höll jag på att läsa om deras förberedelser inför deras bröllop. Jag kommer att läsa ut boken men detta var inget jag var beredd på.

Annons

Här är mammas fina svan som var hennes andra mästerverk som hon målat. Hallå där mamma var är din signatur och vilket år målade du denna? Den är så fin och jag tittar alltid på den när jag är hemma.

Annons

Gillar ni mattan? Nu är detta lilla bloggrum klart. Vet inte om jag ska skjuta mattan så att den ligger lite under soffan så att den inte behöver ha kontakt med stolarna mittemot.

Idag blev det trauma på fågelhotellet Lampan! Det blev dubbelbokat så kolibrien hamnade i fågelboet. Här sitter han naglad mot väggen och undrar om han missat vilken våning han bor på.

Annons

Hjälp är på väg.

Haha här sitter han i fågelboet medans fågelmamman sitter runt hörnet. Kolibrins egen familj är en våning ner. Ser ni en liten näbb som sticker ut?

Annons

Oj det blev helt fel ni kan inte ana vad den andra kolibrin var orolig och försökte hjälpa Yngve att hitta hem.

Efter ett tag så förstod han och nu är han ute och flyger med glädje.

Föresten så lagade Kamran jättegoda Phillysteak sandwishes till oss igår kväll. Det är strimlad kött, lök och championer med smält provolone ost på. Serveras i en fransk mjuk baguette.

Jag fattar att vissa inte gillar orm mönster och det gör verkligen inte jag heller, eller? Hur kunde jag missa det? Jag gillade färgerna på kaftanen. Här kommer några märken på mina dambadbyxor, La Blanca, Profile by Gottex och Sunsets. Kaftanen kommer från Lulifama.com

Annons

Ha nu en fin måndag och kom ihåg att var tacksam för allt i ditt liv som sol, vänner, hälsa, god mat, blommor och bin, grannar, arbetskamrater, familjen och ett glas gott lite då och då. Livet är inget att ta förgivet.

Kram Maria

 

Dela på:

16 kommentarer till “Men herre jisses!”

 1. Nettan skriver: 8 juni, 2020

  Hej Fina Maria

  Oj oj vilken grej med fåglarna, vad skönt att det ordande sej till slut, skoj att du hann med att fota
  Tavlan är fin som din mam målat, minns att du har visat fler om jag inte miss fel, från hennes rum där hon målar
  Mattan i blogg rummet är mycket fin och passar in i det bloggrummet
  Nu är det ny vecka igen, ha en bra start
  Kramisar Nettan


 2. Malin skriver: 8 juni, 2020

  Hej Maria !
  Mattan i bloggrummet är perfekt. Åh stackars fågel, vad skönt att det ordnade sig och att den hittade hem. Tavlan är jättefin, Anita är så duktig på att måla.
  Så sant maria , ta ingen eller inget föregivet. Njut av stunder och lyft blicken.
  Stor kram / malin mallan ❤️❤️❤️


 3. Karin M skriver: 8 juni, 2020

  Hej Maria!
  Åhh vilken fin tavla på svanen, vad duktig hon är din mamma 🤗
  Hihi, ibland kan det hända att man kliver av på fel våning, men en himla tur att det ordnade upp sig och att Yngve hittade hem igen 😁
  Mattan är jättesnygg och passar väldigt bra in i rummet.
  Så sant så Maria, livet är verkligen inget man ska ta för givet, så jag håller med, försök att njuta av dagen 🤗
  Min kropp mår lite bättre idag, jag kommer fortsatta lyssna på kroppen och ta det lugnt idag med, så den får återhämta sig mer.
  Igår åkte vi ut en liten sväng, det är en stor slänt efter motorvägen vid oss, den är full av blommande lupiner och blommande hundkex. Det var så otroligt fint 🤗
  Jag vet att de är ogräs, men de är ändå väldigt fina när de blommar 🤗
  Massor med kramar från mig 💕💕💕


 4. Angelica.B skriver: 8 juni, 2020

  Hej Maria! 🙂
  Oj vad Anita är duktig på att måla! Jättefin svan! 🙂
  Jag tycker mattan ligger fint som den gör faktiskt. Lite synd att dölja den en bit in under soffan. Men det är ju en smaksak! 🙂
  Så goa dom är, kolibrierna! Små söta fåglar. Aldrig sett någon i verkligheten dock. Det är väl dom som flaxar med vingarna men ändå kan stå still i luften?
  Blommor, bin, humlor och fjärilar har vi fått gott om i trädgården. Har köpt ca 99 st perenner som vi har planterat i trädgården som en äng. Det är full aktivitet med både fjärilar, bin och humlor. Min sambo är väldigt inne på biologiskt mångfald! 🙂
  Jag köpte även en friggebod till ankorna. Ankbebisarna är ca 5 veckor gamla nu och dom växer som tusan. Ett nytt boende var ett måste då dom gick från att vara 2 st till 6 st! 🙂 Men dom är så nöjda så!
  Efter månader med god handhygien och skötsel så har jag ändå blivit sjuk! 🙁 Dock är jag en av de som klarat mig längst bland mina kollegor. Så det blir till att stanna hemma och kurera mig så jag inte för vidare smittan till bebisen i magen. Hua så pyton man mår!

  Va rädd om er Alla!

  Kram kram Angelica


 5. Camilla Wikström skriver: 8 juni, 2020

  Hej Maria!

  Verkligen fin tavla din mamma gjort vad duktig hon är 🙂 önskar att jag också kunde måla.
  Kan förstå fåglarna att det inte är lätt att veta vilken våning man bor på men skönt att det löste sig för dom. Kul att följa.
  Själv hade jag ett duvbo utanför fönstret länge men nu är dom utflugna.
  Mattan är perfekt samt snygg och kan ligga som den gör nu. 🙂
  Igår gosade jag med dotterns katt igen ja du såg den ju på Insta så söt.

  Kan säga att jordgubbar och lite bubbel igårkväll smakade väldigt bra.

  Ha en bra dag.
  Kram från
  Camilla Wikström


 6. Kristina F skriver: 8 juni, 2020

  Anitas tavla är så fin !
  Vet att du visat oss hennes alster förr, alla lika fina. 😄
  Men små fåglarna då, inte lätt att veta vart man bor alltid och inte om det kommer mer gäster till Montazamis hotell. 😂
  Låter supergott det som Kamran gjorde till er.
  Älskar när du ger oss recept då och då, så nice med ny inspiration på mat.
  Lägg gärna ut nåt snart. 😉
  Idag är det halvmolnigt och kanske är det dags att börja läsa i boken . Får se då vad jag tycker , om jag håller med dig om det du skriver. 😃
  I övrigt så skiner solen, ska sitta ute och njuta en stund. Kikar på de små andbebisarna som simmar förbi i kanalen, de är så söta.
  Idag tänkte jag göra lax i ugn till lunch och så färskpotatis och remouladsås till det. Mums !
  Kramiz Kristina F


 7. Gunbritt skriver: 8 juni, 2020

  Hej Maria!
  Vilken fin tavla din mamma gjort. Varför har hon inte signerat den?
  Jisses vilket drama med fåglarna men tur att det löste sig.
  Mattan ligger bra där den ligger, så fint i rummet.
  Idag har jag en ”taigendag” dvs ta itu med sådant som släpat efter ett tag. Kan inte skjuta det framför mig längre så bara ta tjuren vid hornen och sätta igång. Perfekt väder för det då det regnar här så jag kan med gott samvete stanna inne och göra detta.
  Låter supergott det Kamran gjorde till er. Så härligt när du delar med dig av era härliga rätter. Ger mig inspiration att testa nya saker.
  Ha det gott nu och var rädda om varandra.
  Kram
  Gunbritt


 8. Anki skriver: 8 juni, 2020

  God förmiddag!
  Vilken vacker tavla Anita har målat på svanen. Hon är duktig men hon borde ju signera den också 🙂
  Ibland kan det vara svårt att hitta hem när man är ett litet barn. Skönt att det ordnade sig.
  Jag tycker du ska lägga mattan en liten bit under soffan, då kan stolarna stå på mattan också.
  Ha ha, jag ska också ha lax i ugn till lunch idag men jag gör en sallad till. Sen är det dags för lunchpromenaden.
  Ha en bra dag!
  Kram Anki


 9. Monica skriver: 8 juni, 2020

  Hej Maria!
  Vilket drama med kolibrierna! Tur att det gick bra. Vet du om de brukar äta ur några blommor som ni har eller flyger de långt bort? Ni kanske har en kolibrimatare? Det har jag sett på TV en gång.
  Vad är det för fågel den större?
  Mattan var snygg. Passar bra till inredningen.
  Vacker tavla din mamma gjort. Så underbara färger!
  Jo visst var boken otäck men jag har läst den ändå. Man måste få veta hur det går. Nu läser jag en ”snällare” bok.
  Idag har jag handlat på vår hälsokostaffär vid dörren. Lämnar en lapp och de kommer ut med varorna och jag swishar betalningen. Toppen!
  Sen blev det lite utplantering av krasseblommor.
  Kram Monica


 10. Ammi Uppsala skriver: 8 juni, 2020

  Halloj! Kul att se fågellivet i din trädgård! Idag har jag varit ledig. Passade på att göra en fotbehandling. Det var underbart skönt och det kändes som jag svävade ut från behandlingen.🌞 Ha en bra dag!


 11. Klaudija Martinovich skriver: 8 juni, 2020

  Hej Maria,

  Jag tycker att mattan ser bra ut som du har lagt den. Supersnyggt!

  Kram


 12. Karin Lagergren skriver: 8 juni, 2020

  Hej Maria!
  Tavlan som din mamma har målat är jättefin och hon har fångat speglingen i vattnet på ett fint sätt och det är banne mig inte lätt att måla vatten. I bland kan det vara svårt att hitta hem men bra att det ordnade sig till slut. Ditt bloggrum ser fint ut och du har återigen lyckats med inredningen. Ja man ska försöka att ta tillvara alla stunder. Denna vecka kommer jag att hålla på att laga mat och förbereda lite annat smått och gott då jag och min syster fyller 50 år på fredag och det var tänkt att vi skulle åka på semester till USA men det ser ut som att det inte blir av. Ha det gott och var rädda om varandra.
  Många kramar Karin Lagergren ❤


 13. Margareta skriver: 8 juni, 2020

  Halloj på en måndag!
  Så fin tavla din mamma målat, underbara färger och så proffsigt gjort.
  Vad hette boken? Skrev upp titeln men kan inte hitta lappen. Puh…..
  Blev lite förväxlingar där i boet. Jösses, tur han hitta rätt.
  Så gott det lät med den rätten Kamran lagat. Han är så himla duktig.
  Här händer inte mycket, sitter i min karantän och är försiktig. Tur det finns telefon. Blir en del cykelturer och har bra böcker. Så det går ingen nöd på mig. Är ju frisk. Har några riskfaktorer så jag håller mig på min kant.
  Tycker du ska ha mattan som du har den på fotot. Jättefin matta. Kul att förnya så.
  Kram Margareta 💖


 14. Jeanette i Norrland skriver: 8 juni, 2020

  Hejsan
  Jag tycker att du är fin i håret. Skulle själv vilja prova att ha så. Men det får vänta till hösten. Dina bikinikjolar är fina. Jag har också sådana med byxor under.
  Någon gympa blir det inte här, men vi promenerar väldigt långt varje dag. Det har verkligen gett resultat på vikten.
  Angående mattan i din studio som du frågade om, så tycker jag att den ska vara så som du har den. Alltså inte under soffan.
  Och svanen din mamma målat tycker jag är så fin. Det har jag också nämnt tidigare. Hon är talangfull.
  Hej från Jeanette


 15. Dalkullanannanykvist skriver: 8 juni, 2020

  HejBästaMaria 🙂
  Men vilken fin tavla på svanen din mamma målat.. Hon är ju så duktig😍
  Oh vilken tur att ordnade sig med fågeln.. Det är inte lätt ibland..
  Tycker mattan i erat blogg rum ligger fint som den gör 👍
  Det är så sant skrivet.. Livet är värdefullt.. Man ska njuta av varje stund.. Njuta med nära och kära.. Ta inget förgivet..
  Ha en fin start på veckan.. Själv är jag så glad för jag ska få träffa min syster en liten stund imorgon innan hon åker båten över till Gotland 💞
  Ha det fint kraam AnnaN ❤️


 16. Kristina Andersson skriver: 8 juni, 2020

  Hej Maria ! Vad fint du har i bloggrummet för helheten tycker jag att mattan ligger bra. En sån fin tavla din mamma målat så vacker förstår att du tittar på den när du är hemma hos henne en bild eller tavla kan säga mer än tusen ord. Så tur att det gick bra för de små kolibrierna den andra större fågeln ser ut som en house finch tror det heter husfink på svenska.Nu måste jag skratta åt mig själv plötsligt har jag börjat att läsa om kolibrin tror jag har fått pippi.Ursäkta Maria men när det är så oroligt i världen just nu så jag är så tacksam att få ta del av din blogg och läsa alla bloggvänners kommentarer.Man ska inte ta något för givet men man måste tro att allt blir bättre./Ha det så bra allihopa och sprid glädje och ta hand om er och var rädda om varandra/kram Kristina A


Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar