Annons

Finbesök!

Hallå mina vänner!

Började min morgon med lite kaffe från Nespresso och steamad mjölk från min nya frother. Wow jag sparar in massor av pengar av att inte gå till Starbucks och köpa min 46 kronors kaffe. Hur kör ni med ert kaffe på morgonen? Bryggkaffe eller något lyxigt kaffehus i stan?

Annons

 

Annons

Ja ni har all rätt att bli lite sotis på mina fina salladsblad vi plockade från vårt lilla grönsaksland. Det blev en hel sallad med lite gurka, tomat, rädisa och avokado. Jättegott!

Till salladen åt vi hälleflundra med lite ris och coleslaw.

 

Gissa vem som ringer och säger att han kommer hem på besök? Mr Nicholas och han frågar om jag har lite bensinpengar att svischa till honom. Han behövde 150 kronor och jag tänkte vara schysst så jag svischade honom 500 kronor. När han kommer hit så sa han att han kom på att hans bensintank var redan full så ett stort tack för de extra pengarna. Ja han hade alltså glömt att hans tank var redan full 🤨

Här ligger han och flyter på en guldhäst! 😳

Annons

 

Sedan gjorde Nicho två pizzor till oss som vi mumsade på. Vi drack något som heter High Noon och jag vet inte om ni har den soda/vodka drink på burk i Sverige. Gott var det iallafall.

 

Annons

Nicholas och jag satt i trädgården hela eftermiddagen och jag har nu läst ut boken som jag rekommenderade 😱 Kristina F läs den genast!

 

Jag öppnade vår överdel till vår entré dörr som är en dutchdoor och Copper hoppade genast upp på pianostolen för att lyssna på om det var några människor eller hundar som passerade vårt hus.

Nichos gamla klasskompisar från när han var liten kom över för att spela något nytt spel som heter Catan. Har ni hört om det?

Annons

Titta vad gulligt! Emmas lilla krokiga andra tå och ni kom väl ihåg att jag tvingade henne att operera hennes andra fot och den tån är spikrak 😬 Hon kommer aldrig att operera denna tå och jag känner mig så taskig att jag pushade på att operera hennes högra fot. Den andra foten är Mr.Mikey. De har varit på stranden hela dagen och spolar bort sanden.

Karin Lagergren fasiken vad kul att du och din syster fyller 50 hela år. Hipp hipp hurra! Blir det partaj eller?

Ni som undrade vad den andra fågeln var så var det en finch. Pappan har en svag röd bröstkort. Angelica jag är så ledsen att höra att du blivit sjuk. Stanna hemma och kura för fullt. Tack än en gång för vad du gör för det svenska folket. Ta hand om dig och din lilla baby i magen ❤️ Vad fint att ni tar hand om en andfamilj på 6.

Klaudija jag vill bara skicka en stor kram till dig och säga tack för alla dessa år du har hängt med här på bloggen. Jag vill önska dig en fin tisdag och hoppas att din vecka har börjat bra 💖

Kram till er alla Maria

Annons
Dela på:

17 kommentarer till “Finbesök!”

 1. Gunbritt skriver: 9 juni, 2020

  Hej Maria!
  Så härligt med finbesök. Visst är det härligt när barnen överraskar en.
  Har inte hört talas om High Noon men det lät gott. Pizzorna såg underbart goda ut.
  Helt klart lite avis på er fina sallad. Underbart när man kan gå ut i trädgården och bara plocka det man vill ha.
  Vad det gäller kaffe så har jag en Perkulator som jag gör mitt kaffe i och sedan dricker det utan något i.
  Förstår att Emma inte vill operera den andra tån. Jag skulle också låta den vara, kanske. 🙂
  Idag kanske jag kan gå ut i trädgården utan att frysa häcken av mig. Det har varit regnigt och blåsigt några dagar men nu har de lovat bättre väder. Den som lever får se.
  Ha det gott och var rädda om varandra.
  Kram
  Gunbritt


 2. Karin M skriver: 9 juni, 2020

  Hej Maria!
  Jag dricker inte kaffe, inte nångång, har aldrig gjort det, jag har försökt men jag tycker inte det är gott 😔
  Så min dag börjar med en stor mugg med något gott te, min mugg rymmer 6 dl 🤗
  Pizzorna ser så goda ut, måste googla något recept på pizza Bianco 😊 Så skoj att Nicho kom hem och att även hans kompisar kom dit. Jag känner inte till det spelet.
  Känner inte heller igen namnet på soda/vodkan ni drack, så just den har jag nog inte sett här.
  Imorgon ska vi på stort glasskalas hos ena barnbarnet som får sommarlov, han slutar i förskoleklassen. Tänk att han redan gått 1 år på skolan 🤗
  Så skoj att mina barn tar över traditionen och ordnar stort glasskalas för sina barn när det är skolavslutning. Så har jag alltid gjort för våra barn också 🤗
  Ha en fin tisdag 🤗
  Massor med kramar från mig 💕💕💕


 3. Anki skriver: 9 juni, 2020

  God förmiddag!
  Vilken rackare 🙂 Glömt bort att han hade full tank. Undrar jag… 😉
  Visst är det härligt att gå ut och skörda egna grönsaker. Det är verkligen en förmån att kunna göra.
  Pizzorna ser jättegoda ut. Dock har jag inte hört talas om varken drickan eller spelet.
  Kaffe maler vi först från bönor och sen brygger. Ingen mjölk har vi i.
  Idag skiner solen och det är riktigt varmt, även i skuggan. Jag har 20 grader och klockan är kvart i tio.
  Ikväll blir det line dance ute, så härligt 🙂
  Ha en bra dag!
  Kram Anki


 4. Malin Th skriver: 9 juni, 2020

  Hej Maria.
  Det är värt bensinpengarna om barnen kommer över 👏🏼 Känner igen mig.
  Bra beslut av Emma att inte operera den andra foten, blev det väldigt besvärligt med den första och hon inte har några besvär av den andra så är det bara gulligt med lite variationer av kroppen, blir mer personligt då 🌸
  Här skiner solen, vi har på studentuppvaktning igår, så mysigt. Varmt och skönt, champagne och god mat 🥂
  Så mysigt med er pool, lite avis.
  Ha en fin tisdag.
  Kram Malin Th


 5. Angelica.B skriver: 9 juni, 2020

  Hej Maria! 😊
  Jag dricker inte kaffe men jag tycjer det luktar väldigt gott! 😄 Många som kommenterar det. ”hur kan du jobba i sjukvården men inte dricka kaffe?!” 🙂
  Pizzorna ser jättegoda ut! Vilken masterchef han är! 😍

  Åh vilken härlig klänning du har på dig! Riktigt somrig och fin. Får man fråga vart du köpt den? 😊
  Emmas lilla kroktå är jätte gullig! 😊

  Tack snälla för hälsningen! ❤️ Känns jobbigt att bli sjuk nu mitt upp i allt och alla som behöver vård. Men jag får tänka på mig och min baby. Vi får hoppas att jag snart är på benen igen! Jag tog ett test igår så jag får svar idag. Hoppas innerligt på negativt! 🙏

  Kram kram Angelica 🌸


 6. Kristina F skriver: 9 juni, 2020

  Jag är inte vuxen än, dricker inte kaffe :))
  Vilken busig son att lura morsan på lite pengar. De är så älskvärda ändå och ganska harmlöst var det ju. 😄

  Nu har jag läst ut boken ! 🤗
  Jisses alltså så spännande den var och inte alls lunde man förvänta sig att Jack var sån när man började läsa. Riktigt horribelt innehåll men så bra skrivet. 😫

  Pizzorma ser goda ut ! Mums !

  Kramiz Kristina F


 7. Cecilia skriver: 9 juni, 2020

  Jag har också en krokig tå på vänstra foten och min lilltå försvinner in under de andra tårna på båda fötterna!


 8. Malin skriver: 9 juni, 2020

  Hej Maria !
  Haha vilken liten filur med bensinpengar. Vilken härlig sallad alldeles egen gjord av er. Kul !!!!
  Solen skiner och jag jobbar denna eftermiddag. Sedan ledig några dagar.
  Ha det fint !
  Kram Malin mallan ❤️❤️❤️


 9. Margareta skriver: 9 juni, 2020

  Hej
  Kaffe är ett måste, det är min morgon startare. Är morgon trött så jag behöver det för att komma igång. Dricker helst zoega blue java.
  Vad kul att Nicho kom hem och hälsade på. Var ju bra för honom att han glömde han hade full tank, haha. Vilka fina pizzor han fixade till. Ser så smarriga ut.
  Copper har bästa utsiktsposten där hon sitter. Hon är så söt.
  Gör väl inget att tån är krokig, det märks knappast inte.
  Vad var det boken hette, kan inte hitta lappen där jag skrev upp det.
  Kram Margareta 💖


 10. Kristina Andersson skriver: 9 juni, 2020

  Hej Maria ! Jag dricker bryggkaffe på morgonen ”ett måste ”fast utan mjölk ibland blir det kamomill te med lite honung.Brukar även göra en omelett och lite rostat bröd med aprikosmarmelad.Tycker att Emma är fin som hon är trots den lilla tån.Min son opererade sin tå då han var liten blev inte helt ok men det är inget som han går omkring och tänker på.Jag är så glad för hans skull han har klarat alla prov och i höst börjar han sin fjärde termin som sjuksköterska han har suttit vid datorn och gjort prov följt föreläsningar i princip varje dag hela våren.Pizzorna ser jättegoda ut mums!!! Fin bild på Copper vid pianot…. spelar någon i er familj piano ? Ha det så bra och ta hand om er./kram Kristina A


 11. Monica skriver: 9 juni, 2020

  Hej Maria!
  Ja säger då det…dessa barn…men så kul att få umgås lite.
  Väldigt snygg klänning du hade på dig. Så somrig och fin!
  Idag har jag planerat blommor i en trälåda som jag har vid husväggen. Bl.a luktärter. Ska bli roligt att se vilka färger det blir.
  Köpte fröpåse med blandade färger.
  Dricker ej kaffe sen 15 år tillbaka. Jag börjar dagen med en kop örtte. Sen blir det en massa annat te under dagen. Har ganska mycket att välja på i skåpet….
  Som någon mer skrivit så är det väldigt roligt att läsa din blogg och alla kommentarer.
  Kram Monica


 12. Sofia skriver: 9 juni, 2020

  Hej.. så mysigt med fåglarna på andra inläggen..
  Roligt att nicho kom förbi.. vilka goa pizzor.. Vilken snygg klänning på dig.. så fint med håret.. gulligt Copper sitter.. kram


 13. Kikki skriver: 9 juni, 2020

  Hej Maria!
  Jag följer din blogg nästan varje dag men är inte så bra på att kommentera. Roligt att läsa och även njuta av de fina bilder du lägger ut. I går, 8 juni, har vi varit gifta i ett år. Det firade vi med en övernattning på lyxiga Lydmar hotel på Blasieholmen i Stockholm. Vädret var vackert så vi promenerade runt på Skeppsholmen och i Kungsträdgården. Hotellet har en mysig bar utomhus som vetter mot vattnet och skärgårdsbåtarna. Där satte vi oss sedan och drack ett glas rosé innan middagen. Kvällen avslutade vi på hotellrummet med en flaska Bollinger och en ask jordgubbar. Det var inte så många gäster så vi kunde lätt hålla avståndet.
  Tack för din blogg, ett nöje att få följa den.
  Kram Kikki


 14. Dalkullanannanykvist skriver: 9 juni, 2020

  HejBästaMaria 🙂
  Jag dricker kaffe på morgonen och då vill jag ha det svart och starkt.. Ibland dricker jag havre mjölk, som jag tycker är så gott.. Så fin eran sallad ser ut.. Nice att kunna få hem odlat 🌞Så kul att Nicho kom hem.. Hihi så rolig han är.. Ja ibland kanske man glömmer bort saker😂Har han fått sommarlov nu? Man får passa på att träffa gamla vänner när man är hem.. Nej jag har inte hört talas om spelet.. Så fina pizzor han gjort.. Duktig han är.. Brukar han laga mat ofta? 🙂
  Så söt Copper är, där hon sitter och spejar.. Väntar på att se nåt intressant 🐾
  Jag tycker också att Emmas tå är gullig.. Jag hade inte tänkt på det om du inget sagt.. Har Emma också sommar lov? Vilket fint kort på dig och lilla Copper.. Här är det jätte varmt idag.. Var nyss ute och skulle kasta en soppåse, men en mås unge gick omkring dit jag skulle så får ta det senare.. Vill inte riskera att den springer ut i vägen ☹️ De är ju så söta.. Ska se om jag kan fota den sen ❤️ Väntar just nu på att syster och hennes kompis ska komma.. Syrran ville gå med sin vovve lite innan de hoppar på båten 😍 Ska bli så kul att ses en liten stund.. Vi sågs senast i julas.. Ska skicka med dem en liten flaska hand sprit..Ett måste nu..
  Ha en fin dag kraam AnnaN ❤️


 15. Klaudija Martinovich skriver: 9 juni, 2020

  Hej Maria,

  Har en fråga angående Emmas krokiga tå. Gör inte det jätteont att ha en så krokig tå? Jag tycker verkligen att hon borde operera den också, skulle se mycket snyggare ut och kanske bli mindre besvärligt för henne också. Orsaken till att jag undrar om den gör ont är att jag själv har en inflammation i samma tå, fast på min högra fot som gör ont när jag går. Det gör t om ont när jag sitter ibland. Fick kortisonspruta med bedövning i oktober förra året, och det slutade göra ont, men nu gör det ont igen. Ringde vårdcentralen och bad om en tid för att få en till kortisonspruta, men dom tar inte emot patienter alls på vårdcentralen (vilket är idiotiskt tycker jag), och läkaren sa att dom inte ger kortison i Corona-tider och att det i vilket fall som helst inte skulle hjälpa, vilket är idiotiskt, eftersom den första läkaren jag var till sa att om jag behövde skulle jag få en till, och min sjukgymnast sa samma sak. Läkarna här i Sverige är helt värdelösa!


  1. Maria skriver: 9 juni, 2020

   Ja tyvärr tycker jag också vården blivit sämre. Med våra höga skatter borde den vara bättre. Tycker så synd om äldre som är utsatta mer. Min mamma och pappa hade ju mej som hjälpte till när dom levde. Men vad jobbigt för dom som är ensamma. Det skulle anställas fler sjukhusvärdinnor som kan pyssla om och ge patienten det där lilla extra som övrig personal inte hinner med.


 16. Maria skriver: 9 juni, 2020

  Hej fina du. Jag bryggde först kaffe med den gick sönder. Sedan använder jag snabbkaffe och tycker mycket om det. Jag har en Tassimo maskin med kapslar men ej börjat använda den. Älskar kaffe. Favoriten är cappucino. Ha en fin sommar kramis.😊🌸🌼🌸


Annons

Laddar