Annons

Semester 🏝

Hej pÄ er!

Att kunna ta semester Àr nog en utav de största skillnader mellan livet hÀr i USA och Sverige. Jag kan tÀnka mig vad roligt ni har det nÀr ni sitter och blÀddrar genom alla fantastiska semester stÀllen i vÀrlden. Bokar rum inklusive frukost osv. Vi har ju inte riktigt samma system hÀr. Det börjar kanske bli bÀttre men det Àr mÄnga mÀnniskor som tyvÀrr inte har den möjligheten att kunna ta sin familj och fÄ lÀmna jobbet nÄgra veckor och bara vara med sin familj och slÀktingar. Det Àr sÄ viktigt att veta att man har nÄgonting att se framemot och att fÄ en chans att pusta ut utan att behöva oroa sig för pengar, alltsÄ betald semester.

Annons

Vi har haft en jĂ€ttebra helg. Kom ihĂ„g att vi har firat farsdag hĂ€r i USA. Kamran fick vĂ€lja helgens meny och vi var extra snĂ€lla mot honom, han fick till och med vila nĂ„gra minuter pĂ„ bĂ„ten. Sara gav honom ett jĂ€tteroligt spel som vi spelade. Det heter ”Shut the box”. Jag som har sĂ„dan dĂ„lig karaktĂ€r tog fram lite pengar sĂ„ vi började att spela upp dom. Jag betalade för allas insats och förlorade allt och Kamran tackade nej till stĂ„larna nĂ€r han vann. SĂ„ med ner ord barnen fick en peng.

Annons

Emma var ju i Arizona med Mikey sÄ dom kom senare hem till huset för att hÀmta Penelope.

KĂ€nner mig fortfarande lite ovan med mitt hĂ„r men jag Ă€lskar det. Jag vill bara att det ska vĂ€xa lite till. Idag köpte jag 2 jĂ€ttefina clips. Sara kom hem imorse efter att ha varit hos tandlĂ€karen och hon hade köpt 3 clips för hennes hĂ„r. Hon berĂ€ttade att det Ă€r populĂ€rt att sĂ€tta upp hĂ„ret i en slafsig bunn. Ja inte som jag har hĂ„ret hĂ€r, för det ser faktiskt lite mesigt ut 😬 Never again! Kamran looks great!

 

Annons

Hanna tar sig alltid tid att ta nÄgra foton och dom blir jÀmt sÄ fina. Hon ger mig mobilen och frÄgar om jag kan ta nÄgra foton. Förresten sÄ har Hanna anvÀnt nya hÄrprodukter och jag vill genast roffa Ät mig namnen pÄ produkterna. Hanna och jag har samma typ av hÄr, tjockt och coarse och hÀlsosamt.

To close for comfort. FörstÄr ni att vi sÄg denna sÀl sÄ hÀr nÀra bÄten? Vi var lite reserverade att han skulle hoppa upp och nafsa i sig nÄgot pÄ bÄten men vi klarade oss.

Annons

HĂ€rligt att ni alla mĂ„r bra och njuter av de vackra vĂ€dret. Vi kör vĂ„rt race hĂ€r i Kalifornien 🌮

Kristina F jag kan inte fatta att din vÀninna promenerade med 6 vit/beiga vackra golden retrievers. Wow!

Margareta vad fasiken Àr din man fortfarande kvar i Cairo??? Jag trodde att ni var tillsammans just nu.
Japp jag dricker fortfarande sellerijuice och tar mina vitaminer dagligen bÄde för hÄr och annan positiv hÀlsa.

Jag gjorde en jÀttegod hummus som appetizers under helgen. Slurp! HÀr kommer receptet.

Annons

 

 

Billigt att göra och sÄ gott. Servera med dina favorit kex!

Annons

Jag sÄg denna artikel i Aftonbladet och jag ville att min mamma skulle lÀsa den. Hon sa att hon kÀnde igen sig i vissa lÀgen. INTE OK!
SnÀlla förstÄ vad denna pandemi har kostat sÄ mÄnga familjer runt om i vÀrlden att förlora sina Àlskade nÀrmaste. Visa respekt till mÀnniskor 70 + som vill leva ett lÄngt hÀrligt liv och inte bli tagna av Covid-19.

Kram till er alla Maria

Dela pÄ:

14 kommentarer till “Semester 🏝”

 1. Ammi Uppsala skriver: 23 juni, 2020

  Halloj!
  Kul att se alla bilder frÄn helgen! SpÀnnande med en sÀl pÄ sÄ nÀra hÄll.
  Och nu blev jag jĂ€ttesugen pĂ„ Hummus 🙂
  Ja tyvÀrr Àr det mÄnga som har glömt bort att det pÄgÄr en pandemi dÀrute.
  Ha en trevlig dag! HĂ€r ska det bli jĂ€ttevarmt…


 2. Camilla Wikström skriver: 23 juni, 2020

  Hej Maria!

  Vilka hĂ€rliga bilder frĂ„n er helg alltid lika kul att se :). Är sĂ„ hĂ€rligt att se er göra som mycket kul tillsammans. Hummus soppan sĂ„g spĂ€nnande ut tror jag ska testa den.
  FörstĂ„r att ni blev lite skraja för sĂ€lens nĂ€rhet men tur att den inte hoppade upp pĂ„ bĂ„ten men lite söt Ă€r den. 🙂
  HÄller med att folk ibland inte hÄller avstÄndet fÄr sÀga till flera gÄnger.
  Just nu har vi det varmt hÀr i Sverige med temperaturen Àr mellan 27-30 grader och det gillar jag sÄ det blir sol sÀngen i eftermiddag igen samtidigt som jag har koll pÄ jobb datorn.
  Ha en fortsatt hÀrlig dag.
  Kram frÄn

  Camilla Wikström


 3. Kristina F skriver: 23 juni, 2020

  Fantastiska bilder ! SĂ€len var extra söt men förstĂ„r er oro, man vill ju inte ha upp den pĂ„ bĂ„ten precis. 😧

  Ja det Àr en ynnest att kunna ha semester i Sverige, vi ska vara sÄ glada för det! Alla har verkligen inte den möjligheten.

  KÀckt med clipsen och kunna tjoffa upp hÄret lite sÄ dÀr bara om man önskar.
  😀

  Trist om det Àr sÄ , inte ska man bli hÄnad för att man hÄller avstÄnd !
  Det ska vara en sjĂ€lvklarhet. Ser dock alldeles för mĂ„nga som struntar i det. 😔

  Nu har min man semester och vi Àr kvar pÄ campingen.
  Det Àr lugnt och tyst och vi Àr inte mer Àn ett tjugotal vagnar hÀr nu, dvs sÀsongarna.
  Jag hÄller mig mest i min lilla inhÀgnad förutom promenaderna dÄ.
  Jag solar, gör nĂ„gra ljus med servettekniken ( sĂ„nt du fick i Ängelholm ), löser korsord, solar igen , tar ett dopp i poolen mm.

  Kramiz Kristina F


 4. Gunbritt skriver: 23 juni, 2020

  Hej Maria!
  Semester i ett annat land blir det inte av i Är. Vi brukar Äka till Gran Canaria pÄ vÄren eller hösten men det blir inget av det i Är. Planen var att fira jul och nyÄr dÀr men vi fÄr se hur det blir med det.
  Oh vilka hÀrliga bilder frÄn er helg tillsammans. Den sista var riktigt cool och du ser ju förskrÀckt ut hihihi.
  Midsommar för oss blev inte som vi tĂ€nkt dĂ„ vi inte kunde Ă„ka till min syster. Åkte pĂ„ en lĂ€ttare förkylning, bara lite snuvig. DĂ„ syrran Ă€r nyopererad och svĂ„gern har diabetes vill jag inte riskera nĂ„got. Maken och jag firade midsommar i lugn och ro hemma och Ă„t god mat. Det gick bra det ocksĂ„.
  FörstÄr inte att folk ska hÄnas oavsett Älder. Har mÀrkt en sak nÀr jag Àr pÄ affÀren. Dom som Àr mest försiktig Àr de yngre och Àldre tanter har vÀldigt svÄrt att hÄlla avstÄndet. NÄgot jag har svÄrt att förstÄ.
  Nu ska jag ta med mig en kopp kaffe, korsord och virkning ut till uteplatsen och njuta av det underbart hÀrliga vÀder vi har. Solen skiner pÄ en klarblÄ himmel och idag har det utlovats 30 grader. Rena tropikvÀrmen. Jag njuter för fullt.
  Ha det gott och var rÀdda om varandra.
  Kram
  Gunbritt


 5. Karin M skriver: 23 juni, 2020

  Hej Maria!
  Vilken hÀrlig helg ni har haft, underbara bilder.
  SÀlen Àr ju för söt alltsÄ, men tur att den inte hoppade upp pÄ bÄten.
  Har inte ni nÄgon betald semester alls i USA?
  Vad betyder ” bunn”? Är det lika som en tofs eller knut, i hĂ„ret? đŸ€”
  Idag Ă€r det ett Ă„r sen Kristina F och hennes man kom till oss med husvagnen och stannade nĂ„gra dagar, vilka dagar vi hade đŸ€— Vilka fina minnen đŸ€—
  IgĂ„r nĂ€r P kom hem frĂ„n jobbet sĂ„ Ă„kte vi ut och utrĂ€tta massa Ă€renden, och jodĂ„ visst kan folk vara dĂ„liga pĂ„ att hĂ„lla avstĂ„nd 😔
  LĂ€ste tidigare i tidningen att den nya ”grejen” nu hos vissa ungdomar, de var att gĂ„ emot en Ă€ldre mĂ€nniska och hosta mot dem nĂ€r de möttes đŸ˜±
  Fy fasen vad respektlöst alltsĂ„, jag blir sĂ„ arg pĂ„ sĂ„nt 😡
  Nu ska jag hoppa i bikinin, blir en dag med poolbad idag đŸ€—
  Massor med kramar frĂ„n mig 💕💕💕


 6. Monica skriver: 23 juni, 2020

  Hej Maria!
  Kul att lĂ€sa vad ni gjort och se fina bilder! Den med sĂ€len och pelikanen var rolig. SĂ€len sĂ„g rĂ€tt stor och tung ut. TĂ€nk om den velat upp pĂ„ bĂ„ten…
  HÀr ska bli jÀtte varmt igen omkring 30 grader. IgÄr var det lite molnigare dÄ gick jag och min man en vandring i skogen. Det blev ca 8km och det var nÀstan myggfritt! Vi hade fika med oss och satt vid en utsiktspunkt och njöt.
  Just nu bakar jag lite matbröd innan det blir för varmt. Det kanske Ă€r en galen ide men degen jĂ€ser sĂ„ gjort Ă€r gjort…
  Kram Monica


 7. Anki skriver: 23 juni, 2020

  Halloj!
  Fina bilder. Tur att inte sÀlen hoppade upp pÄ bÄten. Dom verkar ju inte direkt rÀdda av sig.
  NÀr det gÀller att hÄlla avstÄnd kÀnner jag det som att man glömmer bort vilket jag gör sjÀlv ibland. Jag har hittills inte behövt sÀga till nÄgon och jag har inte heller blivit tillsagd.
  Idag ska vi i bokklubben trÀffas i en park och ha picknic. Det Àr ett underbart vÀder sÄ det kommer bli hÀrligt.
  Ha en bra dag!
  Kram Anki


 8. Kristina Andersson skriver: 23 juni, 2020

  Hej Maria ! Fina familjebilder sÀlen och pelikanen verkar trivas ihop djur Àr sÄ kloka vi mÀnniskor borde lÀra oss lite mer av dem.PÄ akademiska sjukhuset i Uppsala sÄ forskar man med stamcellsbehandling och covid-19 ska bli intressant att följa.NÀr jag ser att avstÄnd inte respekteras sÄ sÀger jag till med rÄge en del tittar pÄ mig ilsket men det struntar jag i vill bara pÄminna andra om vad som gÀller just nu. Hummus Àr sÄ gott jag brukar rosta kikÀrtor i ugnen med en kryddblandning som snacks lite nyttigare Àn chips. Idag ska jag göra en vattenmelon och fetaost sallad sÄ lÀskande nÀr det Àr sÄ varmt.Ha det sÄ bra och ta hand om er./kram Kristina A


 9. Margareta skriver: 23 juni, 2020

  Hej fina Maria 💖
  Tack för omtanken att du tÀnkte pÄ mig och Aly. Flygplatsen Àr fortfarande stÀngd dÀr. Men snart öppnar den och det viktigaste Àr att vi, och ni alla, med Àr friska.
  Vilka hÀrliga familjebilder. Kul ni kunde fira Kamran sÄ pÄ fars dag, det Àr han verkligen vÀrd. Du Àr sÄ jÀttefin med kortare hÄr, du Àr sÄ naturligt vacker.
  Ja hÀr i Sverige har vi det verkligen bra med sÄ mÄnga veckors semester, innerligt tacksam för det.
  Var vÀl en himla tur att sÀlen inte hoppade ombord. Inte kul, bÄten hade vÀl krÀngt vÀldigt isÄfall och den hade smutsat ned. De ska hÄlla sig i vattnet.
  Tycker det Ă€r jĂ€ttebra att din mamma Ă€r försiktig. Är ju en förfĂ€rlig sjukdom som kan sluta illa. Blir irriterad pĂ„ folk som inte fattar att hĂ„lla avstĂ„nd.
  Hommous Àr jÀtte gott, gör det ofta.
  Kram Margareta 💖


 10. Dalkullanannanykvist skriver: 23 juni, 2020

  HejBĂ€staMaria 🙂
  MĂ„nga fina foton.. Det sista fotot pĂ„ er alla Ă€r ju för roligt 🌞 Alltid sĂ„ nice att fĂ„ se bilder ifrĂ„n bĂ„ten.. Hihi tur att sĂ€len och pelikanen inte bestĂ€mde sig för att kliva ombord 👍 De tyckte ni verkade ha sĂ„ trevligt.. Men fina Ă€r de ❀Kamran och nu verkar ha haft en mysig fars dag.. Du Ă€r fin i hĂ„ret.. Ni alla har sĂ„ tjockt fint hĂ„r..
  Jadu det hĂ€r med att hĂ„lla avstĂ„ndet verkar vara svĂ„rt.. Jag har inga problem med att hĂ„lla mig en bit bort, men folk far runt som studsbollar överallt 😡 Jag tycker det Ă€r sĂ„ jobbigt.. Varför kan inte alla bara hjĂ€lpas Ă„t? Och tĂ€nka pĂ„ varandra.. Inte bara pĂ„ sig sjĂ€lv 😡
  Hoppas ni mĂ„r bra over there.. Ha det fint kraam AnnaN ❀


 11. Sofia skriver: 23 juni, 2020

  Hej sÄ fina och mysiga kort pÄ er och familjen.. vilken söt sÀl.. hÀr har det varit en trevlig helg.. du passar sÄ bra i hÄret.. kram


 12. Caroline skriver: 24 juni, 2020

  SĂ„ fina bilder i din blogg Maria!
  Du har nog vĂ€rldens vackraste barn..😍
  Kram frÄn ett soligt Gotland.


 13. Carina skriver: 24 juni, 2020

  Din man som Àger sitt företag (om jag fattat rÀtt).
  Hur mÄnga semesterveckor brukar han ta per Är?

  Hans anstÀllda fÄr de betald semester av honom? Om ja. Hur mÄnga dagar/ veckor fÄr de?


 14. Malin skriver: 25 juni, 2020

  Hej Maria !
  Haha vilken underbar bild pÄ er tillsammans, ni Àr en sÄn hÀrlig familj. Respekt till varandra i dessa tider Àr en sjÀlvklarhet, ingen ska bli hÄnad över sin rÀdsla eller avhÄllsamhet. Du Àr jÀttefin i hÄret men sÄklart att det Àr ovant med lite kortare hÄr. FörstÄr det. Vi har hemsemester, vÄra resor Àr avbokade och det kÀnns ÀndÄ rÀtt.
  Ta hand om varandra !
  Stor kram / malin mallan ❀❀❀


Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar